Logo

Moja garaža

Slike i rasprave o automobilima.

Re: Moja garaža

Postod Kassbohrer » Sub Nov 08, 2014 2:33 pm

Vozim još, služi odlično, da kucnem u drvo. Prije dva mjeseca sam kontrolisao trapove i zamjenio prednji desni stabilizator (25 eura), sad samo plovi :) Jedino me ručna malo zeza, ali to je više moja lijenost da to konačno sredim nego što je neki problem. Treba lijevi elektromotor da se rastavi, očiste zupčanici i ponovo zadihtuje kućište, ali nikako da se nakanim na to...
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Sponzor

Postod miham » Sub Nov 08, 2014 2:46 pm

evo danas sam uzeo auto od "majstora"..i produzio sa njim do drugog..znaci danasnji majstori su se toliko olijenili da bi najradije zamijenili 10 sijalica dnevno i uzeli po 200-300e.. :roll: :roll: juce sam bio da vidim kako napreduju radovi na senika i taman su dizali traverzu da je namontiraju i ja slucajno bacim oko i vidim da se stopa motora razdvojila,znaci skroz otisla..ja kazem majstoru da mi zamijeni to jer mu je lakse sad kad nema traverze,za 5min se moze zamijeniti,on mi kaze da je vidio da ima lufta i da je to tzv. "plivajuca" stopa koja mora da ima malo lufta..pa yebem mu oca,kao da sam ja sa Marsa pao i prije nego sam otisao juce od njega kazem mu da je obavezno zamijeni..ja danas dosao po auto,on je nije zamijenio..***CENZURISANO*** sam bio..jos kad je vracao auspuh izgleda ga nije dobro nacentrirao na onu pletenicu sto mu dodje kao dihtung i sad mi auto brunda kao da je vr6 u njega.. :roll: :roll: te ja sa njim kod drugog,da mi zamijeni ulje i stopu i jos ponesto..to je to kad nemam uslova u Pg da to sam zamijenim pa me svaka vrana salta kako joj je milo..pi..to je necuveno..i to mu fino kazem,uradi mi to i naplati koliko treba i opet ne odradi..
miham
Mehaničar

Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 10:52 pm

Postod Kassbohrer » Sub Nov 08, 2014 2:58 pm

Majstorska posla :D
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod branik » Sub Nov 08, 2014 10:13 pm

A kako bi došao ponovo ako ti sad odradi sve?
Ili, baš zbog toga nećeš doći ponovo.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod arandjelovic » Ned Nov 09, 2014 4:49 pm

E moj Miham, baš šteta za auto... :(

Meni za oko 360 pređenih kilometara kad sam stigao kući iz CG prosečna potrošnja 6,3l, potrošio oko 22-23 litra benzina uz malo oštriju vožnju preko zlatiborskih krivina uglavnom 3. i 4. brzinom, možda par puta spustio u 2. Bilo je i deonica u 6. brzini ali najviše 4. i 5. Sve u svemu odlična potrošnja.
Mercedes-Benz... The best or nothing!
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Pridružio se: Uto Mar 13, 2012 11:09 pm

Postod shakal » Sre Nov 12, 2014 11:06 pm

Danas namontorah zimske gume.
Zanima me sta mislite o ovim mojim letnjim? Koliko jos mogu da se voze? Malo me brine sto su neke malo pojedene sa strane, a neke po sredini malo vise... Guma je Aurora Juzno korejska proizvodnja, Dot 2010. Dubina sare je oko 4.5 mm.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Eh da je B-2 Spirit off Misuri stvarno pao u Spacvanske sume...
shakal
Član

Pridružio se: Uto Avg 05, 2008 10:19 pm

Postod branik » Sre Nov 12, 2014 11:23 pm

Jos jedna sezona po mojoj voznji i to da ih ispremestas. Eventualno zadnje pozadi i jos jednu. Ako ti je pojeo spoljne ivice, ostar si u krivinama, a ako je pojeo unutrasnje, proveri trap. Svakako, reglaza ne bi skodila. Kad ih ovako jede, moze da se dogodi od ovog stepena istrosenosti i da se iskrive.
branik
Profesionalni vozač

Postod shakal » Sre Nov 12, 2014 11:39 pm

Ja godisnje predjem oko 5.000km. Mislis da ce isterati jos jednu sezonu? A za krivine si donekle u pravu :) Ove sto su se pojele po bokovima su bile napred, one ce definitivno ici pozadi ukoliko ostanu. Reglaza radjena pre 10 meseci, na trapu je sve bilo Ok. Minimalne korekcije uradjene...
shakal
Član

Postod arandjelovic » Sre Nov 12, 2014 11:57 pm

Meni ove sto su pojedene po sredini lice da su bile previse napumpane duze vreme. Sa druge strane, citajuci tvoje postove ne verujem da nisi kontrolisao pritisak u gumama duze vreme ili da si ih prepumpao iz neznanja. Svakako mogu da izguraju jos jednu sezonu i onda su zavrsile karijeru.
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Postod shakal » Čet Nov 13, 2014 12:03 am

Ko zna prethodni vlasnik sta je sa njima radio... Bile su na njemu kad je kupljen. Jednom mesecno kontrolisem pritisak. Uvek na 2.2 bara, nikad preko. I uvek kad ih kontrolisem masina izbaci da su malo ispustile, prednje padnu na 2.0 dok zadnje za tih mesec dana padnu na 2.1 bar. Inace pumpam na onoj automatskoj masini, pisti i sama se iskljuci kada naduva na zadatu vrednost.
shakal
Član

Postod arandjelovic » Čet Nov 13, 2014 12:33 am

Da, da znam, i ja tako pumpam. Ustvari kad pogledam malo bolje svaka je po sredini pojedena vise nego ostatak. Ne verujem da je tu bila manja dubina sare.
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Postod shakal » Čet Nov 13, 2014 12:51 am

Po sredi je bas neka cudna sara, koja nije iste dubine kao ostale sare... Skroz neka cudna guma :)
Bitno mi je da istera jos jednu sezonu pa cu onda staviti nesto malo bolje, tipa neki Dunlope Blue response (sada je oko 8000din), ili pak stavim Goodric za 6500 i miran sam narednih 5-6 godina...
shakal
Član

Postod branik » Čet Nov 13, 2014 1:00 am

Прати TWI ознаке у каналу шаре. Мада, и пре тога гума постаје несигурна.
branik
Profesionalni vozač

Postod miham » Pet Nov 14, 2014 4:42 pm

Auto mi je gotovo i opet u funkciji..bilans stete 230e..pritom sam mu zamijenio i ulje i disk plocice,kupio jednu felnu,dvije rotkape,zamijenio termostat,sto je dodatnih 85e..jos da zamijenim servo pumpu posto mi je pocela da pusta matik(atf) i to dobro..sad dok je nadjem nedje polovnu,posto je nova vjerovatno paprena..i onda sam miran sa autom jedno 5 godina.. :)
miham
Mehaničar

Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 10:52 pm

Postod Berlingo » Čet Jan 08, 2015 11:14 am

Ako ista mrzim to je onda ciscenje snijega s auta. Necu, platit cu kaznu, ali cistit ga neecu!
Image
images
Berlingo
Član

Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 12:53 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili