Remont enterijera i eksterijera je vrhunski odrađen, i vozila izgledaju ko da su juče izašla iz fabrike iako su stara 17 godina. Nadam se da su i "ispod haube" takvi
Kad sam prvi put čuo da će doči ovi autobusi mislio sam da će biti grobine, ali sad vidim da su to odlični autobusi. Jedinu sam im manu našao u sjedištima od tanke plastike, kad se uhvatim za rukohvat na sjedištu imam osjećaj da će puknuti. Bojim se da to vandali ne razvale.
A to vrv nisu ona Anti-vandal sedišta jer tad vrv nisu ni postojala.. Iako su generacija pre GSPovih Conecta, mnogo bolje izgledaju od njih Sa srećom da vas dugo služe
Ova sjedišta su dobili vjerovatno kad su ih prvi put remontovali prije par godina, a vidio sam na starim slikama iz Istanbula da su imali drugačija plastična sjedišta bez tapacirunga.
Trenutno je upitna donacija 20 trodjelnih tramvaja Duewag GT8 iz Konye.
Postoji mogućnost da ovi tramvaji neće biti u stanju da savladaju "S" krivine na Marin dvoru, tj. moglo bi biti nekih problema. Kontaktirali su i stručnjake iz Kelna koji su rekli da bi se tramvaji mogli uklopiti ali da treba biti maksimalno oprezan. Pored toga vrše i kompjuterske simulacije. Vidjeće i ako mognu spajanjem dva tramvaja da dobiju odgovarajući razmak između postolja, pa će i na taj način izvršiti provjeru.
Upitno je dali bi zadnja obrtna postolja mogla proći krivinu.
Ipak se nadam da će se ovo uspješno završiti, volio bih da dođu ovi tramvaji koji bi mnogo rasteretili tramvajski saobraćaj, ali svakako treba biti oprezan jer poslije "onoga" nema kajanja.
Stigla su prva 4 trolejbusa iz Ženeve. 683, 684, 689 i 690, naravno uz neizbježno kašnjenje minimum mjesec dana u odnosu na vrijeme dolaska najavljeno u medijima, al dobro je samo neka stižu.