Logo

GSP Beograd

Diskusije

Re: GSP Beograd

Postod avramovicsasa » Sub Dec 06, 2014 1:41 pm

Krivi su vozači jer ne znaju da voze sa univerzalnim pneumaticima :twisted:
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Sponzor

Postod boltar » Ned Dec 07, 2014 1:54 pm

Danas sam prijavio vozaca sa 17-ice (g.b. 3008). Kad sam usao vec je pusio, a posle je zapalio jos jednu i nije se skidao sa telefona.
Image
Korisnikov avatar
boltar
Član

Pridružio se: Sre Jul 20, 2011 9:49 pm

Postod Fipi 494 » Ned Dec 07, 2014 11:12 pm

Vidis ti meni nikada nije bio cilj napisati nekome prijavu. Pisao sam samo prijave na posledice neodrzavanja vozila(Klima ili nesto slicno) ali vozacima sam mogao 100 puta da napisem i da imam neki argument ali mi je glupo(sto nekome da lete pare iz dzepa,idu ko zna kome i ne idu meni :D ). Postoje ljudi koji bi to trebali da rade...
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Postod profa_chb » Pon Dec 08, 2014 10:22 am

Još si dete. I ja sam tako mislio u tvojim godinama :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod branik » Pon Jan 19, 2015 8:57 pm

Шта се то са радним временом возача дешава? Читам у последње време да је продужено. Како схватам, синдикати тиме правдају учестале незгоде са повеликом штетом и подоста повређених путника.
Колико је фонд сати возача, недељно и месечно?

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/527728 ... -uvek-kriv

Био сам неколико дана у БГД и скоро да нисам видео аутобус ГСП на коме сва светла и сигнализација раде исправно. Чак сам видео и нмеколико ''ћоравих'' солариса. Да ли то још увек не могу да обезбеде континуиране испоруке сијалица већ то, као и раније, кампањски раде. Дође нека количина, распореди се по погонима, уграде се за дан - два и поново - нема. До неког новог тендера.
Запазио сам , чини ми се 763, од Топчидерске звезде ка граду на коме је позади радила само једна чкиљава позициона, а од штопаљки ни трага. Сви знају, сви виде, директори прете отказима, возачи раде, неки заштићени потписују налоге, новинари пишу и наравно, када се нешто гадно догоди, пуца по возачима, као и увек. У крајњем случају, одговоран и јесте возач јер је пристао да ради на неисправном возилу.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod becks89 » Pon Jan 19, 2015 9:49 pm

Produženo je na 8h, nema pauze od pola sata, trebalo bi da imaju po 2 slobodna dana, a desi se da rade i po 12 vezanih bez slobodnog, tako da šta da ti pričam...
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod branik » Pon Jan 19, 2015 10:20 pm

Ѕаконски може да се апуза у градском не користи у току радног времена, већ да се урачуна у радно време. Моје смене биле су од нешто више од 6 сати (један слободан дан) па до 7 + (не више од двадесетак минута) са два слободна дана.
Е сад, како је возити толико, то је друга ствар.
Мада, какви год да су, ови аутобуси су много лакши за вожњу него они пре двадесетак година. Зависно од линије, ѕа смену, било је од 3 - 5 000 шалтања. На саносу тежак мењач, на Ик тврдо квачило, на тролама и педале и волан. Нешто мора да боли, рука или нога. Колико сам пута мртав уморан у ноћном после посла преспавао станицу.
branik
Profesionalni vozač

Postod Stefan Bgd » Uto Jan 20, 2015 1:25 am

branik je napisao:Био сам неколико дана у БГД и скоро да нисам видео аутобус ГСП на коме сва светла и сигнализација раде исправно. Чак сам видео и нмеколико ''ћоравих'' солариса. Да ли то још увек не могу да обезбеде континуиране испоруке сијалица већ то, као и раније, кампањски раде. Дође нека количина, распореди се по погонима, уграде се за дан - два и поново - нема. До неког новог тендера.

I ne samo sijalice, kampanjski se nabavljaju i oni manje ali i oni više bitniji delovi. Kada bi ih barem nabavljali u dovoljnim količinama. Ovako ih ima dovoljno samo da na delu autobusa bude odrađena zamena/popravka, dok onaj drugi deo čeka prvi kvar ne bi li imalo "donora"... i tako već godinama u krug. Presipanje iz šupljeg u prazno. Na Solarisima ne radi po koja pozicija, katadiopter, svetlo za registraciju, na nekolicini fali po unutrašnje pregradno staklo... za sada uglavnom "sitnice" kako to u firmi vole da kažu, i iste će se srediti. Tako bi barem trebalo da bude, dok su još u garanciji i dok se iole o njima vodi računa. A posle, kako im sam dragi Bog da. :roll:

branik je napisao:Сви знају, сви виде, директори прете отказима, возачи раде, неки заштићени потписују налоге, новинари пишу и наравно, када се нешто гадно догоди, пуца по возачима, као и увек. У крајњем случају, одговоран и јесте возач јер је пристао да ради на неисправном возилу.

Nažalost vozač danas i nema puno izbora kada su ispravna vozila u pitanju... Enormno je mali procenat takvih na ulicama, a u garaži bi morao da se dobrano pomuči ne bi li našao nešto što je zaista ispravno.
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Stefan Bgd » Sre Jan 21, 2015 4:30 am

Apropo ovoj priči, jučerašnji članak iz Večernjih novosti u kome se najavljuje kupovina i isporuka nove garniture od 50 solo autobusa koja je planirana za ovu godinu: :)
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... 0-autobusa
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod patrik » Sre Jan 28, 2015 9:42 pm

Evo malo vesti za ljubetelje brojeva :D
Od ukupno 200 Solarisa Urbino 18 u poseti u Pančevu bilo je 151 autobus ovo sam čuo od momaka koji su zaduzeni za popravku a i bilo je pimeraka koji su bili i po 2 puta ...
patrik
Član

Pridružio se: Sub Jan 19, 2013 8:51 pm

Postod branik » Sre Jan 28, 2015 10:49 pm

Невероватно. Шта им раде?
branik
Profesionalni vozač

Postod trosmenac » Čet Jan 29, 2015 11:27 pm

Stvarno neverovatno za stotinjak hiljada km koliko imaju Solarisi samo jedanput ili ovih 49 nijedanput ne slomiti ni jedno jedino staklo pa cak ni ono na vratima u uslovima BG saobracaja i huligana je stvarno uspeh.
gsp lele
trosmenac
Mehaničar

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:05 pm

Postod branik » Pet Jan 30, 2015 3:26 am

Ma, daj!
Radio sam u toj firmi i znam kako se bahato odnosi prema imovini. A koliko je tih oštećenja nastalo u garaži?
branik
Profesionalni vozač

Postod profa_chb » Pet Jan 30, 2015 12:38 pm

Huligani upadaju i u garaže da bi lomili stakla?
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod branik » Pet Jan 30, 2015 4:30 pm

:lol:
Da, da, to je najveći problem.
branik
Profesionalni vozač

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije