Logo

Okretnice i stajališta linija GSP-a

Diskusije

Re: Okretnice i stajališta linija GSP-a

Postod Milos » Pon Jan 26, 2015 4:52 pm

Danas sam malo listao "Prostorni plan podrucja posebne namene uredjenja dela priobalja Grada Beograda - Podrucje priobalja reke Save za projekat 'Beograd na vodi'" :roll: .

U delu teksta koji se tice javnog gradskog saobracaja stoji: "Sve postojece linije saobracaja se zadrzavaju uz reorganizaciju mreze linija i prevoznih kapaciteta kako bi se postigli sto bolji efekti u prevozu putnika. To ukljucuje izmestanje autobuskog terminusa sa pozicije Savskog trga na lokaciju ispod mosta 'Gazela'" .

Sve to naravno pod uslovom da se taj projekat ikada realizuje. Izmestanje terminusa pod Gazelu moze verovatno da se izvrsi samo na strani gde je sada zeleznicka pruga. Ali me ne bi zacudilo da cuvenim beogradskim urbanistima padne na pamet i pozicioniranje terminusa sa druge strane gde je sada parking... Inace se u delu o Beogradskom zeleznickom cvoru pominje i izgradnja denivelisanih prelaza preko zeleznickih pruga u Batajnici i u Zelezniku.
Korisnikov avatar
Milos
Član

Pridružio se: Čet Jul 10, 2008 8:22 pm

Sponzor

Postod danilo » Pon Jan 26, 2015 6:29 pm

Meni samo nije jasno šta oni misle da će dobiti ukidanjem te pruge, jer koliko sam razumeo po poslednjim planovima bi trebalo potpuno da ukloni pruga ispod Gazele i preko Beograd Spoljne.
Prvo kuda misle da vode teret za Pančevo, a drugo ta pruga bi mogla da se iskoristi za BgVoz ili Beovoz. N aearvo, uz elektrifikaciju iste.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod EUKALIPTUS » Pon Jan 26, 2015 7:35 pm

Mene strašno nervira to ukidanje železnice iz savamale. Železnica treba da bude sastavni deo tog Beograda na vodi, a vozovi da dovoze putnike u isti. Kao što neko reče, ni AS ne bih pomerao na NBG, nego iznad prokopa, dok bi se Lastina stanica zauvek ukinula, koja je, osim par međumesnih linija ionako gradska, i sve ITS2 linije mogu da se rasporede po terminusima po gradu, a međumesne za Pazovu, Smederevo, Pančevo, Sefkerin, Farkaždin, Kupinovo, Opovo, Veliku Planu itd... da se pridruže BAS-u, tom novom.
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 10:46 pm

Postod SGB » Pon Jan 26, 2015 8:12 pm

danilo je napisao:Meni samo nije jasno šta oni misle da će dobiti ukidanjem te pruge, jer koliko sam razumeo po poslednjim planovima bi trebalo potpuno da ukloni pruga ispod Gazele i preko Beograd Spoljne.
Prvo kuda misle da vode teret za Pančevo, a drugo ta pruga bi mogla da se iskoristi za BgVoz ili Beovoz. N aearvo, uz elektrifikaciju iste.

Железнице неће дати да се дира колосек испод Калемегдана док се не заврши друмско-железнички мост код Винче, а до реализације тог пројекта је далеко као до Месеца.
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod Marko » Pon Jan 26, 2015 9:54 pm

Pruga se samo koristi za transport goriva za skladište kod ade i opasnih materija za pančevo .
Prećiće na elektro vuču preko vukovog spomenika i to noću .Kako bude napredovala izgradnja beograda na vodi tako će se železnica seliti .
Nova okretnica može da se pravi kod prokopa .
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod danilo » Uto Jan 27, 2015 1:16 am

To za most kod Vinče sam i ja čuo, samo se bojim da će proći isto kao ideja za gradnjom mosta preko Dunava kod Rospi Ćuprije. Još davnih 70ih godina, ali dobro, videćemo.
Mislim da opasne materije ne smeju da se vuku preko Vuka. Iz bezbednosnih razloga.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod Milos » Uto Jan 27, 2015 8:40 am

SGB je napisao: Железнице неће дати да се дира колосек испод Калемегдана док се не заврши друмско-железнички мост код Винче, а до реализације тог пројекта је далеко као до Месеца.

Kao da se ŽS tu nešto pitaju. Zna se ko vedri i oblači Srbijom. Terminus ispod Gazele može da bude jedino na mestu gde su sada šine. Ne verujem da bi bio pozicioniran baš ispod samog mosta, verovatno će ga uvući prema železničkom depou. Ako ikada zaživi taj Beograd na vodi možda će i biti gravitacije ka tom delu grada, u suprotnom terminus na tom mestu nema smisla.
Korisnikov avatar
Milos
Član

Pridružio se: Čet Jul 10, 2008 8:22 pm

Postod SGB » Sre Jan 28, 2015 10:37 pm

Није ми јасно шта мисле са терминусом на Мостару, осим да додатно оптерете линије које одатле иду ка центру. Сада путник из Сремчице или Остружнице може да препешачи до Теразија, или да користи линију 2 за дестинације у центру града. Овако ће на Сајму прескакати у 23, 37, итд. Чак и да заживи Београд на води, он сам за себе неће бити циљ путовања већини корисника хипотетичког терминуса на Мостару. Можда грешим, али ми то делује исто толико бесмислено као нпр. земунске линије завршити на Ушћу, па одатле прескакати у 16 и 95 до града.
Milos je napisao:Kao da se ŽS tu nešto pitaju. Zna se ko vedri i oblači Srbijom.

Нажалост тако је. Сулудо је возити запаљиве и на друге начине опасне материје кроз километре тунела испод центра града. Ни вожња Дорћолом није неко решење, али је бар могућ какав такав приступ у случају хаварије, а није да није било хаварија претходних година са цистернама.
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod Marko » Ned Feb 08, 2015 3:59 pm

Image
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod EUKALIPTUS » Sre Mar 25, 2015 4:51 pm

TERMINUS: Pančevački most

*edit: Greškom sam naveo da linija 44 koristi terminus, i sada ne mogu da ispravim...
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Postod EUKALIPTUS » Čet Mar 26, 2015 12:18 pm

Stajalište: Duboko
Nema stajališni stub sa info tablom, nema obezbeđen prostor za čekanje autobusa, ali zato ima bus plus kontrolore sa komunalnom policijom. :)

Image
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Postod EUKALIPTUS » Čet Mar 26, 2015 11:26 pm

U Lipovici nema kontrole.
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Postod profa_chb » Sre Apr 01, 2015 11:14 am

Da li se neko seća, nešto mi se mota po glavi, da je 24 početkom 2000ih stajao pre Skupštine, kada ide od grada ka Neimaru? Mislim da je to bilo negde kod nekadašnjeg Eltim-a (danas je tu DM), bliže Trgu Nikole Pašića :?
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod EUKALIPTUS » Sub Jun 13, 2015 8:56 am

Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Postod milosh-96 » Pet Jul 03, 2015 11:32 am

Image