Logo

Ikarbus (2)

Diskusije posvećene gradskim, prigradskim i međugradskim autobusima.

Re: Ikarbus (2)

Postod FiuMAN » Sre Mar 04, 2015 8:40 pm

Nisam ljubitelj senzora, nek svatko pripazi kako ulazi i izlazi, ali stanična kočnica je dobrodošla. Po meni je idealna kombinacija na busevima kao što su vaši MAN japanci. Senzor ima u gumi, al nije osjetljivi i uglavnom ne radi, al dok se vrata ne zatovre kako treba nema kretanja. Stanična otpušta dodavanjem gasa. Nevalja ono kad sama otpusti
FiuMAN
Član

Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:50 am

Sponzor

Postod vuckomv » Sre Mar 04, 2015 8:46 pm

Becks, molim te, reci mi šta si ti po profesiji?
Korisnikov avatar
vuckomv
Član

Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 10:51 pm

Postod becks89 » Sre Mar 04, 2015 9:03 pm

Elektrotehnicar racunara i racunarskih mreza, a to je vazno zbog?

FuiMAN, da u pravu si, na Japancima je to prilicno zahvalno odradjeno i sto je barem meni neverovatno, da taj sistem pored tolikih godina 'odrzavanja' i dalje funkcionise, pa onda ako vec mora da poseduje te sisteme zastite, dajte da se ugledamo na taj model, da vidimo kako je uradjeno tu, pa da uradimo tako kod nas. Znam da su u Ikarbus slali Karose, nesto su gledali polozaj hladnjaka i kako je to uredjeno u Karosi, nadam se da ce biti nesto preuzeto od njih.
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod profa_chb » Čet Mar 05, 2015 2:20 am

Шоми303 je napisao:Да ли је екипа форума у обиласку фабрике видела овај леш? Требало би да се налази на ремонту тамо.

Mislim da je i 1385 bio u krugu fabrike :wink:

@Sloba pričali su mi neki voači koji su vozili zgloba da je to jako nezgodna situacija, i da je treba maksimalno izbegavati. "Potkovica" je jako loša okretnica u NS...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod becks89 » Čet Mar 05, 2015 6:36 am

I red bi bio da se sredi 1385, ne znam jel moguce da se toliko dugo ceka osiguranje.
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod MILE » Čet Mar 05, 2015 2:33 pm

Čeka se.... Zbog osiguranja stoji i 445 mesecima.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod vuckomv » Čet Mar 05, 2015 8:01 pm

becks89 je napisao:Elektrotehnicar racunara i racunarskih mreza, a to je vazno zbog?

Uopšte nije važno, samo sam želeo da znam šta si po profesiji.
Korisnikov avatar
vuckomv
Član

Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 10:51 pm

Postod Sloba » Čet Mar 05, 2015 8:18 pm

profa_chb je napisao:@Sloba pričali su mi neki voači koji su vozili zgloba da je to jako nezgodna situacija, i da je treba maksimalno izbegavati. "Potkovica" je jako loša okretnica u NS...

U celoj potkovici postoji samo jedno stajalište u levoj krivini i to je ulazno, gde se otvaraju samo 1. vrata tako da je faktikči nemoguće da dođe do nezgode takvog tipa.

becks89 je napisao:@Sloba
Zna se kako se staje u takvu stanicu, a to je namotavanjem udesno kako bi imao preglednost svih vrata. Spoljasnje ogledalo ima odlicnu preglednost, vrlo lako mozes da ocenis i cetvrta vrata i vrata vozila iza tebe, jer se toliko vidi, cak i ja umem da ralikujem, kao de bil i totalni nepoznavalac vozila. A to nije je video kako je izlazila, vec sam pominjao, ljudi su smuseni i skontaju da treba izaci kasno, kad vozac krene da zatvara, krecu da iskacu, ukoliko ne obratis paznju vrlo lako se desi da ti podleti pod tockove kao sto se tu desilo.

Opet se vraćam na onaj deo kad sam napomenuo da se to ne dešava svaki dan već samo jednom. A i da je uradio to kako ti predlažeš, ili bi zauzeo deo srednje trake zglobom ili bi morao jako da se pribija uz stajališni stub.

becks89 je napisao:E sad, problem je sto vecina vozaca ima stav kako je najpametniji i onda propisuje neke svoje zakone, otvaranje vrata u pokretu, davanje gasa pa zatvaranje vrata i slicno, a to je vec drugi problem i debeli OT.

Slažem se, i zato mislim da je blokada vrlo dobro rešenje, ali ne sme nikako da bude jeftino urađena baš da ne bi lako dolazilo do kvarova i zaglavljivanja; konkretan primer za to je serija MAN-ova u Beogradu o kojoj pričaš, ali smo odavno u OT. :)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod becks89 » Čet Mar 05, 2015 8:24 pm

vuckomv je napisao:
becks89 je napisao:Elektrotehnicar racunara i racunarskih mreza, a to je vazno zbog?

Uopšte nije važno, samo sam želeo da znam šta si po profesiji.

Eto, sad mozes mirno da spavas :)

Sloba je napisao:Opet se vraćam na onaj deo kad sam napomenuo da se to ne dešava svaki dan već samo jednom. A i da je uradio to kako ti predlažeš, ili bi zauzeo deo srednje trake zglobom ili bi morao jako da se pribija uz stajališni stub.

Prvo pravilo koje te instruktor voznje uci je, da uvek i u svakom momentu moras imat preglednost kompletnog vozila tokom stajanja u stajalistu. Zar je toliko bitno sto je zauzeo deo trake ili stao uz stub, ali to je opet ona prica o samovolji vozaca, mada ko zna, covek se zamislio, odlutao i eto desi se glupost, ok, moze blokada, ali da to bude blokada kao kod japanaca, da ne otezava vec dovoljno tezak posao vozaca...
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod profa_chb » Čet Mar 05, 2015 8:33 pm

Instruktor te takođe uči i da držiš obe ruke na volanu, da ne telefoniraš tokom vožnje, da ne pušiš u kabini, da propuštaš pešake, da se ne zalećeš i ne kočiš bespotrebno, da ne voziš preko 50... Ne možemo se osloniti isključivo na to što se uči od instruktora :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod branik » Čet Mar 05, 2015 11:33 pm

Dobro, ali to je polayna osnova. Onda se nadgradjuje iskustvom.
Problem je kad neko isored stajalista ostavi auto koji mora da se obidje, a onda pri povratku u desnu, vozilo ostane slomljeno u levo. Zato se vidi prikolica i njena vrata u desnom ogledalu, a ne pomaze ni unutrasnji jer nije u liniji. Na starim vozilima vozac tada moze samo da se prekrsti kad krece.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod becks89 » Čet Mar 05, 2015 11:44 pm

Kada ti ***CENZURISANO*** stoji u stanici, lepo stanes u traku pored njega, sto da rizikujes da ti neko ispadne zbog budale, svirace, ali bar neces nikog ugroziti. Nazalost, danas moras biti bezobrazan, inace te 'pojedu' razni strucnjaci sa kolima. Ukljucivanje u 99% mora na silu da ide, jer niko nema ni na kraj pameti da propusti vozilo, stajanje po sred stanice i slicni propusti nasih vozaca. Dnevno kad vozac ne bi bio opreza svih 8h, mogao bi da lupa bar 3,4 auta za smenu...
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod sremacns » Čet Mar 12, 2015 9:45 pm

Image
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Pridružio se: Čet Nov 17, 2011 8:01 pm

Postod sremacns » Čet Mar 26, 2015 8:37 pm

Image
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Pridružio se: Čet Nov 17, 2011 8:01 pm

Postod cone » Čet Mar 26, 2015 11:52 pm

Uskoro će ovakvi slični biti i novosadski...
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski, Prigradski, Medjugradski