Logo

Fudeks, Beograd

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz Beograda i Vojvodine.

Re: Fudeks, Beograd

Postod branik » Pet Mar 06, 2015 12:19 pm

Joj!
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Sponzor

Postod Davidovic » Pet Mar 06, 2015 2:27 pm

Samo da su zadrzali stari logo i font slova u tirkiznoj boji,ovaj novi logo u toj odvratnoj zelenoj boji mi nikako ne ide uz tako ozbiljnu firmu i ovaj avion od autobusa! Kada se pogleda natpis na ski box-u i ovaj na autobusu,razlika je drasticna!
Davidovic
Član

Pridružio se: Sre Jul 13, 2011 9:45 pm

Postod PEX » Pet Mar 06, 2015 5:01 pm

Koliko znam Fudeks nema tu liniju za Sofiju, tako da nista ne salje.. Neka me ispravi direktor ako gresim.
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod Fipi 494 » Pet Mar 06, 2015 7:40 pm

Ovde pise Fudeks, 100 puta sam gledao?
Image
Dok na sajtu ne pise nista...
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Postod srdja206 » Pet Mar 06, 2015 7:59 pm

Pa pise jer je verovatno Fudeks na papiru kooperant na liniji, a vozi samo Florentia...
Korisnikov avatar
srdja206
Član

Pridružio se: Pet Mar 30, 2012 12:23 pm

Postod becks89 » Pet Mar 06, 2015 8:14 pm

Pise i Nis Ekspres za Kosovo, pa radi samo Fjola...
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod Fipi 494 » Pet Mar 06, 2015 8:40 pm

Ne pravi se pametan, pise Nisehp Fjolla. Linija je nekada bila u vlasnistvu Nis Ekspresa, ali je predata njima, i ima Nis Ekspresove nalepnice.
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Postod becks89 » Pet Mar 06, 2015 8:53 pm

Linija je Nis Ekspresova. Pametnice, sto bi nosili njihove nalepnice, ako su uzeli njihovu liniju? Ne sviraj k. vise, samo pametujes nesto...
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod Nibus-ja » Sub Mar 07, 2015 6:23 pm

Davidovic je napisao:Samo da su zadrzali stari logo i font slova u tirkiznoj boji,ovaj novi logo u toj odvratnoj zelenoj boji mi nikako ne ide uz tako ozbiljnu firmu i ovaj avion od autobusa! Kada se pogleda natpis na ski box-u i ovaj na autobusu,razlika je drasticna!

апсолутно си у праву :wink:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod sremacns » Sub Mar 07, 2015 7:09 pm

prevoznik : Fudeks
vozilo : MAN
linija : Beograd - Kladovo
datum : 06.07.2014.
foto : Kremer Damir
Image
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Pridružio se: Čet Nov 17, 2011 8:01 pm

Postod Nele Nibus » Sub Mar 07, 2015 9:05 pm

becks89 je napisao:Linija je Nis Ekspresova. Pametnice, sto bi nosili njihove nalepnice, ako su uzeli njihovu liniju? Ne sviraj k. vise, samo pametujes nesto...

Linija je kooperativna kao i sa Erhanom s tim da je Niš-ekspres i jednima i drugima trenutno zbog situacije dole samo kooperant na papiru, ne vozi te linije voze ih samo navedeni prevoznici dok se ne stvore uslovi da krene i ekspres dole!
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod Dracha » Pon Mar 09, 2015 11:26 pm

FUDEKS ne vozi liniju za Sofiju, vozi Florentia, FUDEKS je kooperant na liniji...
Zanimljiva slika MANa GB21, verovatno jedna od njegovih poslednjih vožnji na toj liniji, obzirom da je tada otprilike prodat...
Dracha
Član

Pridružio se: Uto Feb 18, 2014 12:38 pm

Postod Dracha » Pon Mar 09, 2015 11:38 pm

Davidovic je napisao:Samo da su zadrzali stari logo i font slova u tirkiznoj boji,ovaj novi logo u toj odvratnoj zelenoj boji mi nikako ne ide uz tako ozbiljnu firmu i ovaj avion od autobusa! Kada se pogleda natpis na ski box-u i ovaj na autobusu,razlika je drasticna!

Što se tiče novog logoa i fonta, svima nam je novi logo bio u najmanju ruku čudan... zaista je onaj stari font prepoznatljiv i lep i efektan na drumu, kao i boja... kada se menjao logo, verujte mi kritika svih sa foruma je pomalo uticala, setite se prve šeme na Tourlineru... logo se menja i to je ono što je sigurno, a stvar je ukusa da li je boja "odvratna" ili "lepa" ili efekta i prepoznatljiva...
Na ovom konkretnom vozilu (GB17) objektivno recite nova šema izgleda zaista efektno, a za koju nedelju videćete je sa prikolicom sa novom šemom koje zaista deluju odlično... (makar po mom mišljenju...)
Lep pozdrav svim ljubiteljima autobusa...
Dracha
Član

Postod Davidovic » Uto Mar 10, 2015 4:29 pm

Zasto bi iko menjao logo firme???
Davidovic
Član

Pridružio se: Sre Jul 13, 2011 9:45 pm

Postod Dracha » Uto Mar 10, 2015 6:20 pm

Davidovic je napisao:Zasto bi iko menjao logo firme???

Poštovani Davidoviću,
dosta zanimljivo pitanje, i sam sam se pitao kada je sektor marketinga doneo odluku da se FUDEKSu menja logo i primetio da su najveće svetske kompanije u periodu od 30-40 godina i po nekoliko puta menjale logo NPR:
Google (1997,1999,2010)
Microsoft (1975,1976,1987)
Apple (1976,1977,1998)
Samsung, Ebay, Yahoo, Coca Cola... nemam tačne podatke...
Razlozi za menjane logoa meni i dalje ostaju nepoznati, ali siguran sam da ima veze sa "Brand Awarenes"-om i nekim marketinškim elementima za koje je ipak potrebno završiti kurseve ili čak više škole i fakultete kako bi diskutovali na tu temu.
Ono što je činjenica je da je FUDEKS novi logo dizajnirala kompanija iz Amerike u saradnji sa marketing sektorom FUDEKSa i da su nakon prikupljanja podataka o samoj kompaniji, vidom usluge koji pruža, starim obeležjima napravili nove simbole koji će biti aktuelni do neke nove promene... Pravila za promenu logoa prema tim stručnjačima su vrlo jednostavna ali ne i striktna: komplikovano se pojednostavljuje, upečatljivi simbol se ostavlja ili modernizuje... Obzirom da je upečatljiv simbol FUDEKSa bilo sunce iz kojeg izlaze svetlo plave ili "rezedo" (rezedo je boja izmedju zelene i plave za koju iskreno nisam čuo dok nisam upoznao svoju suprugu) linije, za koji složićete se i nije bio baš prepoznatljiv logo FUDEKSa , verovatno je odlučeno na radikalnu promenu komplet logoa i fonta... Zašto ta "odvratna" zelena boja takodje nama "nemarketinškim" stručnjacima ostaje nepoznanica , ali znam da se boja birala izmedju 7 nijansi zelene(verovatno su neke žene imale nazive za sve nijanse) i da je boja birana i po delatnosti kojom se preduzeće bavi jer je po nekim istraživanjima postoje boje koje asociraju ljude na sigurnost, brzinu, glad, avanturu...
verujem da sam već udavio sa komentarom (koji btw uopšte ne daje odgovor na pitanje:)) ali makar objašnjava kojim se parametrima FUDEKS vodio prilikom promene tako bitne stvari kao što je logo...
Lep pozdrav
Dracha
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz Beograda i Vojvodine