Logo

Koja biste vozila voleli da vidite na ulicama Beograda?

Diskusije

Re: Koja biste vozila voleli da vidite na ulicama Beograda?

Postod vuckomv » Ned Apr 05, 2015 2:38 pm

Ma, što bi se ja raspravljao sa tobom, u pravu si, više verujem tebi nego sopstvenim očima.
Odoh ja sa se igram sa svojim žicama!
Korisnikov avatar
vuckomv
Član

Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 10:51 pm

Sponzor

Postod branik » Ned Apr 05, 2015 3:31 pm

Kasne cerovatno, ali placajusukcesivno.
Retko se danas i placa nesto odmah. Gde ima toliko posla da vozilo radi svakog dana, ima prostojnu cenu po km i kad tad se naplati?
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod becks89 » Ned Apr 05, 2015 6:56 pm

vuckomv je napisao:Ma, što bi se ja raspravljao sa tobom, u pravu si, više verujem tebi nego sopstvenim očima.
Odoh ja sa se igram sa svojim žicama!

Aj' živ bio...

branik je napisao:Kasne cerovatno, ali placajusukcesivno.
Retko se danas i placa nesto odmah. Gde ima toliko posla da vozilo radi svakog dana, ima prostojnu cenu po km i kad tad se naplati?

Pa baš da plaćaju... Tebi kasne sa plaćanjem, ti kasniš sa plaćanjem i kuda to vodi? Uništavanju kvaliteta usluge...
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod branik » Ned Apr 05, 2015 9:22 pm

A inace, rok za placanje je 45 dana u obligacionom odnosu.
To i nije tako strasno. vazno je da je vozilo u poslu i da je cena vrlo pristojna. Zamislite koliko su u povoljnijem polozaju od medjugradskih prevoznika koji cekaju i traze posao za svoja vozila i imaju tri sezone upotrebe vozila.
branik
Profesionalni vozač

Postod Marko » Pon Apr 06, 2015 4:24 pm

profa_chb je napisao:
Marko je napisao:Biće tender samo da se završi proizvoda 30 IK 112 LE i remont merecedesa za kosmajce .

Gde si ovo čuo? Tender još nije gotov, još se ne zna da li će biti 112LE.

7.3. Врата
Аутобус мора да има уградена троја (3) врата са де
сне стране, и то:
•1 и 2 врата двокрилна минималне ширине 1.200 mm са отварањем ка унутрашњости возила.
•3 врата минималне ширине 850 mm.
http://www.gsp.co.rs/pdf_jnvv/IZMENJENA ... .03.15.pdf.
Na 112 i 218 su sva vrata iste veličine .
Mora nekome mora da se proda mercedes iz zemuna
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod profa_chb » Pon Apr 06, 2015 5:04 pm

Da, minimalne širine 850mm, nigde ne piše da ne mogu biti šira. Ne širi dezinformacije, tender nije završen, još se ne zna ko je dobio posao.

Ali, da, znamo da je velika šansa da to bude Ikarbus sa IK112LE :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod branik » Pon Apr 06, 2015 8:19 pm

Meni se cak cini da je tako i napisan dokument. Ima stavka kojom se dodatno ceni domace poreklo, a prilagodjavanje zahteva za vrata i ukazuje na to.
Po svemu ostalom, zahtevi su savremeni i manje vise standardni kod vozila ove namene danas. Kad bi sve to ostalo i da radi u "Kosmaju", bilo bi svetski, zaista. Sto bi rekao Laza: "Svetsko, a nase!"
Ako tender uspe, prvi bi trebalo da stignu na jesen, znaci. Bice LEpo!
branik
Profesionalni vozač

Postod Marko » Sub Apr 11, 2015 12:05 pm

Ono što smo svi znali osim nekih da ali da ih ih neimenujemo :roll:

„Икарбус” једини понуђач на тендеру за 30 нових аутобуса

Понуде за куповину 30 нових соло, нископодних аутобуса за ГСП отворене су јуче. Како сазнајемо, једини понуђач је фабрика „Икарбус”.

– Остаје да тендерска комисија утврди регуларност, после чега можемо да кренемо у реализацију. Очекујемо да ће се то догодити наредне недеље – каже Жељко Милковић.

Рок за испоруку ових возила биће 180 дана од уговарања посла, уз обавезу да првих 10 аутобуса буде испоручено у року од 150 дана, а других 10 у периоду од 165 дана.

Ових 30 возила биће купљено на „лизинг” новцем из буџета ГСП-а. Како је до краја године планирано да се возни парк највећег градског превозника подмлади са укупно 50 аутобуса, ускоро би требало да буде расписана јавна набавка за још 20 возила. Директор Милковић каже да би понуде за лизинг за ту куповину требало да стигну у року од две недеље, па ће јавни позив понуђачима бити упућен највероватније у следећих месец дана.
http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/ ... ne.sr.html
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod MILE » Sub Apr 11, 2015 4:19 pm

U tenderu su tačno namestili neke mere za 112LE tako da se samo čekalo ovako nešto.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod dusanman » Sub Apr 11, 2015 4:28 pm

Ček, a gde piše da je 112LE, u tekstu stoji niskopodnih!?
dusanman
Član

Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 6:57 pm

Postod profa_chb » Sub Apr 11, 2015 7:23 pm

Koja ste ekipa ispred prodavnice... Mere jesu bile "nameštene" tako da IK112LE može da učestvuje, ali to ne znači da ne mogu i drugi da učestvuju (npr IK112, MAZ 203, Mercedes Conecto...). Generalno, ko bi i mogao da nudi? Za evropske proizvođače nemamo para, a ruski i beloruski su sa cenom tu negde blizu IK, ali nisu imali uspeha na probama u GSP-u...

Poenta tendera i jeste da putem javne nabavke nabaviš ono što ti treba. Ja sam i ranije (pre par godina) govorio da nama treba neki LE. E, sad, to što je u pitanju ocrnjeni IK112LE, to je druga priča. Mislim da je za Kosmaj i trocifrene linije LE dobro rešenje, naročito ovaj naš na Mercedesovoj šasiji. Vole Kosmajci Mečke :mrgreen:
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod becks89 » Sub Apr 11, 2015 7:36 pm

Još da je to deseti deo "Mečke" bilo bi sjajno! :)
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod Kassbohrer » Sub Apr 11, 2015 7:39 pm

Profo slažem se sa tobom da LE može sasvim dobro da posluži na trocifrenim linijama. Ono što mene interesuje je da li postoje linije na kojim bi mogao da prođe LE sa dvoja dvokrilna vrata? Koliko znam nijedan karoserista nije uspio (a možda ni pokušavao) da ubudži treća vrata na OC500LE šasiju, jednostavno se po položaju, veličini i načinu otvaranja vidi da je u pitanju iznuđeno rešenje, da ne upotrij ebim goru riječ.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod profa_chb » Sub Apr 11, 2015 8:05 pm

Ne znam nijedan LE koji ima "normalna" III vrata. Ni neki srednjepodni nemaju "normalno" stepenište kod III vrata, npr Sanos 213, Neobus Citta (i to ima sedmolitarski motor!), IK103F (mislim da su malo uža vrata :? )... Ne kontam što svima smetaju ta III vrata. To je samo 2 sedišta manje, a mnogo znači da se ljudi ne provlače do drugih vrata.

@becks sve je to papazjanija :mrgreen: Ni na Mercedesu dosta toga nije njihovo, mada oni uglavnom vode računa o tome što ugrađuju i koriste na svojim autobusima. Kada bi se neko iz GSP-a potrudio da napravi dobru specifikaciju, i kada bi im Ikarbus to napravio, mislim da bismo dobili sasvim pristojan autobus za kosmajske linije :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod MILE » Sub Apr 11, 2015 9:11 pm

U slučaju da se zaista uzme LE ubaciće ih u grad a 0345 koji su sad na remontu će ići na poteze 300 i 400, tamo nema ni puta dostojanstvenog a gužve su užasne tako da vozila jako brzo propadaju, LE ni garantni rok nije u stanju da izdrži tamo....
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije