Logo

Fotografije autobusa JGSP u proizvodnji / rekarosiranju

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Novom Sadu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Fotografije autobusa JGSP u proizvodnji / rekarosiranju

Postod profa_chb » Sre Apr 08, 2015 10:50 am

Šta ćeš. Zato ja ne čitam novine, pardon, čitam ali ne verujem, a informacije tražim po forumima, u ilegali :mrgreen:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Sponzor

Postod dragvorl » Sre Apr 08, 2015 11:01 pm

E sad je vozni park jos razlicitiji. Valjalo bi da sledeca kupovina bude od nekog opet x-tog proizvodjaca.
Korisnikov avatar
dragvorl
Član

Pridružio se: Uto Jun 12, 2012 4:53 pm

Postod cone » Pon Apr 13, 2015 7:53 pm

profa_chb je napisao:Šta ćeš. Zato ja ne čitam novine, pardon, čitam ali ne verujem, a informacije tražim po forumima, u ilegali :mrgreen:

Znaš kako se kaže, "Ako ne čitaš novine, onda si neinformisan, a ako ih čitaš, onda si dezinformisan!" :mrgreen:
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod profa_chb » Pon Apr 13, 2015 8:46 pm

Hahaha, baš tako :mrgreen:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod insajder » Sub Apr 18, 2015 2:02 pm

Velemajstor je napisao:
Sloba je napisao:

Nije Kurir. http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=921067

profa_chb je napisao:
Velemajstor je napisao:"пет соло нископодних аутобуса са додатном опремом и погоном на дизел гориво.

Znači ne može biti LE...

Znači to moraš reći direktoru Ikarbusa koji je dao takvu izjavu za novine ili da je tim istim novinarima dao demant(da isprave njegovu izjavu ako je nisu tačno preneli). Ja sam samo napisao i postavio šta je rečeno za medije. Ko je pogrešio,Direktor ili novinari,ja ne znam.
Prvih pet autobusa "IK112LE“ nastalih kao plod saradnje Ikarbusa i Mersedesa biće isporučeno do kraja godine Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću Novi Sad.
"Završene su sve potrebne kontrole od strane "mercedesa“ i prvi kontingent autobusa spreman je da uđe u sastav JGSP Novi Sad“, potvrdio je za Novosti Aleksandar Vićentić, generalni direktor Ikarbusa.
Preuzeto sa http://www.b92.net

Poštovani forumaši,

u pomenutom tekstu izjava generalnog direktora IKARBUS-a pogrešno je interpretirana.
Istog dana po objavljivanju informacije pozvana je redakcija lista i vest je demantovana.

Demanti je objavljen sledećeg dana.

Srdačan pozdrav!
insajder
Član

Pridružio se: Uto Dec 09, 2014 12:31 am

Postod cone » Ned Apr 19, 2015 2:09 pm

Rekarosiranje solo autobusa Volvo B10M iz 2002. godine #780-789 u sopstvenoj režiji:
Foto: JGSP "Novi Sad", April 2015.

Prvi na redu: #785:
Image

Rad na Volvou #783:
Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod Sloba » Ned Apr 19, 2015 2:29 pm

Izgleda da su menjali prednji branik na #785, znači da će biti neki "fejslifting"?
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod sremacns » Ned Apr 19, 2015 3:56 pm

Još malo pa gotov #785 :roll: ...zadržaće stari izgled osim možda dodatak displeja ...imaće kao i ranije raspored sedišta registrovan na 16 ?
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Pridružio se: Čet Nov 17, 2011 8:01 pm

Postod cone » Ned Apr 19, 2015 4:30 pm

Deluje mi da je ceo front kopiran sa rekarosiranog Neobusa. A, što se broja sedišta tiče, ne znam. Ja sam mislio da se podrazmeva da će staviti 2+1, kao na rekarosiranim zglobovima. :|
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod Sloba » Ned Apr 19, 2015 4:48 pm

Cone, rekao bih da si u pravu, sad upoređujem, to je taj branik i displej. Zanimljivo! :)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod sremacns » Ned Apr 19, 2015 5:39 pm

Poznajem lično vozače koji ih duže a oni su se raspitali za izgled čak trebamo praviti maketu 785 :?: :mrgreen: ali da sačekamo da bude gotov ...
Broj sedišta mora biti onako kako je u saobraćajnoj dozvoli znači raspored isti kao ranije u slučaju novog rasporeda morala bi nova saobraćajna a to dalje komplikuje i zadržava vreme do izlaska u saobraćaj ... ali da budem iskren i ja sam se ponadao da će imati više sedišta :mrgreen:
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Postod Sloba » Ned Apr 19, 2015 7:34 pm

Uporedi samo originalni branik i deo iznad vetrobrana sa originala ove serije i sa rekarosiranih B10M iz 1997/1998. i onda ćeš shvatiti da vozači nisu baš najbolje informisani. :wink:

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod cone » Pon Apr 20, 2015 10:54 pm

Osim toga, ovde nema ni "R" od rekarosiranja, ovo je običan remont karoserije zamenom pojedinih štapova i limovanjem. Rekarosiranje znači "ponovna izrada karoserije".
Što se saobraćajnih dozvola tiče, one su menjane kod zglobnih autobusa iz te serije, jer im je, između ostalog, menjan broj sedišta. Očigledna je potreba da se poveća broj sedišta, jer se tako smanjuje opterećenje na šasiju. Da se odustane od takvog benefita samo zbog sitne administracije, malo je reći da je glupo. Nove tablice i dozvola se izdaju za jedan dan.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod sremacns » Sub Apr 25, 2015 8:35 pm

Još malo pa završen # 785 kako sam informisan od vozača koji ga duži ipak će imati nekih promena ...kao što su svetlosna grupa napred postavljeni su okrugli farovi kao na # 733 dobiće displej ali i sedišta su prebačena iz otpisanog # 757 ...neke sitnice na instrument tabli su dovedene u funkciju i dobiće nove uzane plafonjere :mrgreen: i novo sedište vozača da nezaboravim :wink:
jedva čekam da ga vidim :o
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Postod cone » Ned Maj 03, 2015 1:16 pm

Ja sam se sinoć sablaznio kad sam čuo kako su ofarbali #785: Zadnja strana oko prozora, bočne strane oko prozora, kao i cela vrata, sve što je do sada bilo u boji slonovače (RAL 1015), sada je ofarbano u - crno sjaj! :shock: :shock: :shock:

Čuo sam i da je zadnja svetlosna grupa horizontalna, kao i na originalu, ali su je podigli gore!
Korisnikov avatar
cone
Gazda

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Novom Sadu