Logo

Fotografije autobusa JGSP u proizvodnji / rekarosiranju

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Novom Sadu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Fotografije autobusa JGSP u proizvodnji / rekarosiranju

Postod profa_chb » Ned Maj 03, 2015 1:30 pm

Da li će nakon podizanja zadnje svetlosne grupe raditi homologaciju prema ECE R48? :mrgreen:

Inače, slažem se da je bolje da svetlosna grupa bude podignuta, a ne u braniku...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Sponzor

Postod Sloba » Ned Maj 03, 2015 6:16 pm

cone je napisao:Ja sam se sinoć sablaznio kad sam čuo kako su ofarbali #785: Zadnja strana oko prozora, bočne strane oko prozora, kao i cela vrata, sve što je do sada bilo u boji slonovače (RAL 1015), sada je ofarbano u - crno sjaj! :shock: :shock: :shock:

Čuo sam i da je zadnja svetlosna grupa horizontalna, kao i na originalu, ali su je podigli gore!

Bolje da nisam ni pročitao... :mrgreen:
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod cone » Sre Maj 06, 2015 12:32 pm

Evo ekskluzivnih slika #785 čiji autor želi da ostane anoniman.
Šta mislite o novom trendu u JGSP? :mrgreen:

Image
Image
Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod Sloba » Sre Maj 06, 2015 12:40 pm

Naopako! Prednja maska je još i OK ali zadnji deo je katastrofa! :x
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod profa_chb » Sre Maj 06, 2015 12:45 pm

Izgleda kao da mu je mesto na autodromu...
Image
izvor: iepark.com
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod cone » Sre Maj 06, 2015 12:48 pm

Ovo je prvi hibridni autobus u Novom Sadu! :D
Kombinuje rešenja za rekarosiranje dve firme: Neobus i BIM Servis! Prednja stena sa farovima i zadnji branik - Neobus, laufi oko točkova i zadnja stena - BIM Servis! :mrgreen:
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod SGB » Sre Maj 06, 2015 3:23 pm

Један од возача који га дужи је тренутно одсутан, баш ће да се обрадује кад се врати, потрудићу се да му не будем у близини кад буде ово видео. :mrgreen:
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod dragvorl » Sre Maj 06, 2015 6:47 pm

Kantastrofa. :roll:
Korisnikov avatar
dragvorl
Član

Pridružio se: Uto Jun 12, 2012 4:53 pm

Postod sremacns » Sre Maj 06, 2015 7:59 pm

SGB je napisao:Један од возача који га дужи је тренутно одсутан, баш ће да се обрадује кад се врати, потрудићу се да му не будем у близини кад буде ово видео. :mrgreen:

:mrgreen: hahaha +1 ....stvarno je zadnja stena kao da se deca igrala ...nadam se da ostala vozila neće biti ovako urađena ...puno lepši je stari izgled :wink:
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Pridružio se: Čet Nov 17, 2011 8:01 pm

Postod cone » Sre Maj 06, 2015 8:01 pm

Okviri oko farova su srebrne boje! Znači, hibrid Neobus-BIM sa željom da izgleda kao Ikarbus! :lol:
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod Sloba » Sre Maj 06, 2015 8:09 pm

Neverovatno kako su ih ružno uradili! Zar nije bilo bolje da se raspiše tender i da BiM napravi posao kao prošle godine sa zglobovima?!

Ali dobro, estetika i biznis nisu preterano povezani, kako to da je neko iz JGSP, zadužen za rekarosiranje, toliko operisan od estetike vozila? Zadnja svetla su toliko nepraktično visoko postavljena (uporediti sa Solarisom desno), crna bordura je neverovatno nepotrebna na autobusu koji izgleda kao da je s kraja osamdesetih, a o forsiranju trenda četvorokrilnih vrata zaista ne želim da raspravljam...

Plave šipke u unutrašnjosti i žute na sedištima nisu toliko upadljiva ali mogli su barem da se sete tog detalja. Displeji su sa #757 pretpostavljam? Jedva čekam više slika da se radujemo svi, zanima me da li su barem ugradili novo sedište vozaču (a čini mi se da nisu) i da li su osvežili tablu?

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod dusanman » Sre Maj 06, 2015 8:24 pm

Ajme, koji je ovo pacer farbao... Operisani od kreativnosti i estetike, ne da je ružno, nego UŽAS!
Šta su oni zamislili sa ovom bordurom, stvarno mi nije jasno...
dusanman
Član

Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 6:57 pm

Postod Aleksandar97 » Sre Maj 06, 2015 9:40 pm

Ma ne znate u čemu je stvar, oni su ovaj #785 samo spremili za rashod, pa da lepše izgleda kad počnu da ga seku. :mrgreen: Šala na stranu, odvratno je urađen, džabe su pare bačene. :(
Korisnikov avatar
Aleksandar97
Član

Pridružio se: Sub Mar 07, 2015 9:59 pm

Postod Шоми303 » Sre Maj 06, 2015 9:53 pm

Сад знате како је нама и БГ-у. Сваки старији икар је уникат :D
Сва права задржава Somi303, за коришћење контактирати-> www.flickr.com/people/somi303/
profa_chb je napisao:Preterano mašinski razmišljam? Reci mi, molim te, imaš li neki lek za to? Da se učlanim u tvoj Nezavisni sindikat nezadovoljnih suvozača koji poznaju pravo stanje?
Korisnikov avatar
Шоми303
Član

Pridružio se: Pet Jul 27, 2012 4:19 pm

Postod Stefan Bgd » Pet Maj 08, 2015 2:38 am

Kako se u narodu kaže: "Teško od babe devojka". Limarija je fino osvežena, prednja maska i farovi su lepo "legli", međutim ovo preterano crnilo je potpuno nepotrebno, počev od vrata koja su komotno mogla da budu u standardnoj kolor-šemi, zatim preko okvira oko prozora koji je mogao lepše i diskretnije da se odradi, pa sve do urnisane zadnje stene. Na kraju položaj samih štop svetala koji je još više doprineo tome da sam remont ne ostavi preterano pozitivan utisak. Šteta. :roll:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Novom Sadu