Logo

Priče iz GSPa

Diskusije

Re: Priče iz GSPa

Postod tomax313 » Sub Sep 19, 2015 12:36 pm

avramovicsasa je napisao:
EUKALIPTUS je napisao:
avramovicsasa je napisao:http://www.dodaj.rs/f/2J/rO/4FnSo5HP/a-453.jpg

-Putnici su juče bili nemogući tokom izmene režima saobraćaja na linijama 19,21,22,29,autobus sa slike je bio pristojno obeležen a i trebalo je uključiti zdravu logiku jer kada se pojavi autobus na liniji 29 na Slaviji,to može značiti samo da idu na Medaković.

Najčešće postavljena pitanja:

-Jel ovo 29 ili 29A ?
-Jel ide na Medaković ili bar do V.Ilića ?
-Jel ovo trolejbus ?
-Jel se vraćate na Studentski Trg ?
-Šta glumi ovaj autobus kada trolejbusi rade normalno ?
-Da li vozi 22 ?
-Jel ovo 29A.... aaaaa 29 onda može ?
,,Šta je sad ovo ?
,,Ko zna gde ide,možda je bolje na 31 donekle,,

Strašnooo :evil:

Nisu bili nemogući putnici, nego ste nemogući vi i treba da vas je sramota, ali ja sam odavno priznao poraz i prestao da se borim protiv GSP-a i Laste kada je obeležavanje vozila u pitanju. I u GSP-u i u Lasti razni mediokriteti furaju svoju filozofiju, samo što je bolest jednih i bolest drugih kao odraz u ogledalu, obrnuta.
GSP-ovci najčešće stave samo broj i misle da je to dovoljno, da je svako dužan da zna sve brojeve linija, a ne napišu gde autobus vozi. Čak i kada odštampaju papire, destinaciju ne stave, ili je stave tako da bude sasvim sićušna i skoro nevidljiva.
Lasta, s druge strane, smatra da je broj nebitan, i da je dovoljno napisati samo gde autobus ide.

Prvo sam pisao prijave, pa kad sam video da inspektore boli uvo, onda sam odlučio da obiđem teren, štampao na svom štampaču perfektne relacione papire gde je sve krupno, sve se vidi, to se promuva dva dana i izgubi, i opet jovo-nanovo.
Da smo normalna država, kao što nismo, ovaj autobus sa slike bi momentalno bio isključen iz saobraćaja, a vozaču odrapačili 20% od plate, kao i otpravniku, pa da vidim da li bi ikada ovako autobus krenuo u saobraćaj.

Linija 612 gotovo nikad nema relaciju, samo broj i teraj... Sve ćešće na potezu 700, ma katastrofa, ali ja sam odustao da se protiv toga borim...

Ko si ti da određuješ koliki procenat će se uzeti od plate voznom osoblju prvenstveno vozačima kojima nije posao da obeležavaju vozila kao ni Otpravnicima,kada budeš imao informaciju iz prve ruke ko je nadležan u GSP-u za te stvari onda lupetaj okolo,a putnici u svakom slučaju ne podržavaju isključenje vozila iz saobraćaja zbog ovakvih stvari a ni sami prevoznici.
Ljudi moraju biti svesni u kojoj državi žive,gradu i da se radi onako kako se mora a ne kako se hoće,kada budeš zarađivao,izdržavao bolesnu ženu i malu decu od mizerne plate onda ćeš shvatiti beskorisno značenje svojih reči.

To Sale majstore . Dzabe trosis reci na ovoliku kolicinu strucnjaka .
tomax313
Član

Pridružio se: Sub Feb 15, 2014 11:38 am

Sponzor

Postod profa_chb » Sub Sep 19, 2015 12:39 pm

Eh ti klanovi, mislim sindikati...

@filip Dovoljno je da vozač koji prvi izađe na liniju postavi red vožnje na terminus, i da na autobusu piše destinacija. Da li je to toliko teško?

Zašto ne postoje informacije na internetu? Zašto BusPlus aplikacija ne izbacuje obaveštenja pri uključivanju?
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod becks89 » Sub Sep 19, 2015 10:53 pm

Sloba je napisao:Onda objasni meni koji sam došao iz Novoga Sada i kome ne pada na pamet da plaća taksi gde ide 29A, gde ide 7L1, dokle mogu da idem sa 9A1 i slično... ;)

ZAMISLI, pitaš vozača? A on te pritom ne ujede :shock:
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod Sloba » Ned Sep 20, 2015 7:42 am

Govorim o otpravniku koji je napisao na prethodnoj strani da su putnici nemogući što dođu da ga pitaju takve stvari a cenim da je takav stav i vozača, a pritom ne znaju za putnike ni ko su, ni odakle su, ni da li su ikad videli te "hibridne" linije. A šta ako dolazim do autobusa sa zadnje strane i pritom je gužva kod vozača a otpravnik sam u kućici?

Smatraju da je dovoljno što piše broj linije, ali ja na autobusu na slici nigde ne vidim odredište. I kako sad ja da znam da li to A znači da samo autobus ide umesto trolejbusa, ili je A neka varijanta redovne trase pa ide drugim ulicama do iste okretnice ili okreće na okretnici Y umesto X. A šta ako vozač zalepi još tri papira sa linijama da mu ne ide sunce u oči?

A o onim "ovo je Srbija" argumentima ne želim ni da govorim.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod becks89 » Ned Sep 20, 2015 11:49 am

Prosto obozavam tastatura manijake kojima je sve lako i sve nije tesko. Pa sto ti ne ustanes i izlepis red voznje? Jel mislis da otpravnik dobija to? Evo da ti kazem da otpravnik nema ni table, znam da su neki stampali na svom papiru o svom trosku da bi bila obelezena vozila. I sam sam donirao nekoliko desetina tabli na dva terminusa, jer ljudi nemaju sa cim da rade. Tacnije, te table se izradjuju, ali stoje zakljucane u necijem stolu.
Za pocetak, kad ides u neki grad, upoznas se sa funkcionisanjem prevoza, vidis sta ti moze odgovarati sta da koristis, ako dodjes i kao pao sa kruske banes, nece ti pomoci taman da su ispisane i ulice na displeju. Otpravnik nije duzan da vam bude vodic kroz grad, a vozac je jos manje duzan. Ali, posto su oni poslednji u lancu, dostupni narodu, ajde sve po njima. Za pocetak, svi sto pljujete, nemate blage veze sta je u opisu posla ni vozaca ni otpravnika, ovde prosipate neke price sto ste culi ili sto imate u vasoj masti kako bi trebalo da bude.
Jel vi zaista ocekujete da bude reda u firmi, koja funkcionise po pravilniku iz 1986. Godine, koji zapravo i ne postoji, jer nema nijednog kompletno sacuvanog primerka.
Umesto da bijete u izvor problema, vi se bavite posledicama. Ovakva desavanja su posledica loseg sistema, otpravnik treba da vrsi i posao dispecera i posao rasporedjivaca i posao sefa saobracaja ponekad, pritom radi 10h dnevno, mogu da budem besan kad je neki nesposoban i ne ume da prebaci adekvatno vozilo i popuni prazninu na liniji, jer to je njegov posao, ali ne mogu da budem besan kada nema table kod sebe, jer nije njegovo da se bavi informisanjem putnika, vec da odrzava funkcionalnost prevoza, da 'otprema' vozila. Toliko od mene, a videcete neke novosti uskoro sto se obavestavanja tice, ukoliko stigne dopustenje od nadleznih organa :-)
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod profa_chb » Ned Sep 20, 2015 12:34 pm

Brate, ja koji živim na Čuburi od '97 ne mogu da se snađem sa njihovim skraćivanjem trola, a snalažljiv sam... Ovaj put je i bilo ok, setili su se da se usaglase tako da ne kreću busevi sa Slavije dok ne dođe trola iz grada, produžili su trole do Krsta, itd. Ali opet, kada mi je na Čuburi naišao bus ka gradu, nisam znao dokle ide, jer nije pisalo.

Uostalom, zamisli da po 5 ljudi na svakoj stanici pita vozača "A gde ide?" (jer naravo od buke ne čuju ni svoj misli, a kamoli čoveka ispred sebe koji nešto pita). Koliko bi duže trajalo putovanje?

Nemojte da se u svakoj raspravi po default-u delimo na radničku klasu (vozači, otpravnici, suvozači - ortaci) i tastatura hejtere (koji žele da nešto radi kako treba). Ipak smo poprilično izmešani, i trebalo bi da težimo ka istom :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod becks89 » Ned Sep 20, 2015 12:49 pm

Da su pojedini tastaura manijaci, jednom u zivotu bili zaposleni i radili nesto, ne bi se olako bacali procentima, kaznama i cudima. Cuti se na ogromne probleme, a bavite se trivijalnim stvarima, a sva snaga reformi ide na pogresnu adresu. To ti dodje nesto kao da tidas kucu, blokovi pucaju zbog slabog kvaliteta, a ti kaznjavas zidara. Tako i ovde, sistem puca jer je prevazidjen bio i te 1986.godine, a danas taman i da zelis strogo da se drzis istog, ne mozes jer nema mogucnosti da se ceo procita. Ti nemas adekvatnu edukaciju radnika, bas sam skoro radio neki projekat po tom pitanju i mislim da ce i tu biti nesto. Neverovatno, da firma ima 5000 radnika, i apsolutno nista ne radi po pitanju njihovog osposobljavanjai edukacije. Cak ne zeli da im obezbedi elementarna sredstva za rad, ispravna vozila, table, adekvatna obavestenja i sl. Ali zato ima 25 sindikata, to je najvaznije. Radnici su potencijalne tempirane bombe, sa 6 radnjh dana po 8 sati, i 5 radnih sa po 10 sati kod otpravnika, dok Svedjani smanjuju radno vreme da povecaju efikasnost, mi povecavamo radno vreme, nigde logike... A ovo ce trajati dok neki smrtnik, ne zakunta za volanom i uleti u neki vrtic, skolu, prodavnicu ili dok nekom otpravniku u desetom satu ne padne mrak na oci pa nekog odrobija, dok se u medjuvremenu bori sa jadnim i neobavestenim putnicim, kao i dok vodi rat sa garazama i sefovima koje boli k, za polaske, vec samo gledaju da imaju virtuelni procenat izlaznosti...
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod profa_chb » Ned Sep 20, 2015 12:54 pm

Sve si lepo rekao, posebno ovo:
becks89 je napisao:Neverovatno, da firma ima 5000 radnika, i apsolutno nista ne radi po pitanju njihovog osposobljavanjai edukacije

Što se tiče radnog iskustva, to dosta širi vidike, ali ne mora nužno biti preduslov da bi video i razumeo neke stvari. Znaš to i na ličnom primeru :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod Sloba » Ned Sep 20, 2015 8:28 pm

Da ti lepo odgovori tastatura manijak;

Pre svega ću da ti napomenem da se uvek informišem o javnom prevozu gde god idem i u Italiji sam se sa javnim prevozom snalazio isto kao i u svom gradu. Ali, gde da nađem trasu linije 7L1 i 29A?

Zatim, zbog čega bih ja imao tu čast da lepim redove vožnje po stajalištima? Mene kao korisnika usluge apsolutno ne interesuje ko kome sedi na glavi, koliko sindikata postoji i koliko iznosi radno vreme vozača. Mene ne interesuje čije je zaduženje da postavlja table. Mene interesuje zašto ne postoji adekvatan sistem informisanja a ne po kom pravilniku radi firma.

Ja dođem da platim kartu koja je, trenutno, najskuplja u Srbiji kako bih se što lakše i što brže prevezao od tačke A do tačke B. GSP je za mene samo prevoznik i pruža uslugu koju koristim. Na tom polju se i bavim GSP-om, a ne sa sindikatskog nivoa.

Inače, ovaj primer sa zidarom je skroz na mestu, i sam ne volim da pišem prijave ali ih vrlo rado napišem ako sam 100% siguran da je isti kriv (na primer kada se vozač ponaša bahato, tu nije kriv nikakav šef niti otpravnik) tako da možeš računati da su neke prijave na mestu i sa dobrim razlogom napisane.

Ne mogu da bijem u temelje problema jer smatram da se ne razumem dovoljno u ceo beogradski sistem, ali moja očekivanja od tog sistema jednostavno nisu ispunjena i tražim rešenje problema koji su na mom nivou.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod blokovi » Ned Sep 20, 2015 9:31 pm

Aman ljudi, kada se u toku dana desi zastoj primera radi trolejbusi u Milesevskoj..? Vozaci i otpravnici se snalaze na svakojake nacine, i jednostavno nemoguce je predvideti zastoje u toku dana, i uvek ali je*eno uvek se napadaju otpravnici, koji se sluze svakojakim resenjima, i mogucnosti sa kojima raspolazu... A sto se tice radova za prethodni vikend koji su bili, najlakse je svaliti krivicu na otpravnike i vozace, A PROSTO NE VIDITE KOLIKO JE DJP BAGRA NESPOSOBNIH IDIOTA POSTAVLJENA PO POLITICKOJ LINIJI, DA KRADE BOGU DANE !!! DJP je ta, koja treba da stavlja obavestenja duz trase gde se izvode radovi, i gde treba postaviti privremena stajalista na izmenjenoj trasi, a sto se tice obelezenosti vozila JGPa, ako pise 29, naravno da ide na Medakovic III primera radi, i naravno da ce u najmanju ruku ici do Slavije, za dalja presedanja apsolutno nema potrebe, jer na samoj Slaviji postoji mali milion presedanja, voleo bih da se stavite u kozu otpravnika na jedan dan, drugaciju bi pesmu pevali... Sto ne vidite, sta rade budale iz Kosave na 73, ono je za zatvor, a pri tome, nakon 30 do 45 minuta cekanja 73, nailazi mi prepuna konzerva u koju ne mogu uci, bilo je zalbi i primedbi na liniju od uvodjenja Bg Voza za Batajnicu, ali sta je dobijeno...? Vestacko pojacavanje 45, i skidanje 7 vozila na liniji, gde je solo 90ih godina bilo nezamislivo videti...
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod becks89 » Pon Sep 21, 2015 12:13 am

Ne znam zašto se pogrešni ljudi pronađu u mojoj priči, no dobro šta da se radi. Nije bilo namenjeno profi i ovom drugom članu, pojam tastatura manijaci, već nekom ko je komentarisao malo iznad ;)

Elem, trase linija 7l1 i 29a, teško da i vozači znaju, sa samom razlikom što je 7l1 ograničeno na kretanje po šinama :D
Neretko se dešava da same trase u toku dana, sama direkcija preko bp-a menja, tako da ponekad ni sami vozači ne znaju današnju trasu. Iz mali milion razloga, baš nešto slično kao danas, juče i ovih dana uopšte, kada je bilo mnogo izmena.

Ja se nadam da ću narednih nekoliko meseci uspeti da dobijem potrebne dozvole, kako bi unapredio sistem informisanja, a ukoliko dobijem tu mogućnost, biće mi veoma od koristi da čujem i ovakva mišljenja u vidu unapređenja već postojećih ideja i planova.
Složiću se da krajnjeg korisnika usluge ne zanimaju unutrašnjost firme, baš kao što sam navodio u temi Ikarbus, nisam ciljao na taj odgovor koji si postavio, nego sam ciljao na one koje misle da poznaju unutrašnji sistem funkcionisanja javnog prevoza.
Naravno, takođe, postoje ciljane prijave za koje nema opravdanja, kao što je bila moja od pre par meseci, kada je lik sa busom izleteo kroz crveno na ulicu i još hoće da se bije sa mnom... Tu ne može da bude kriv bilo ko drugi. Ipak, postoje mnoge stvari za koje su optuženi krajnji ljudi u lancu, jer su oni jedino dostupni, uostalom 99% ljudi i ne zna da u garaži postoje šefovi, referenti, doduše ni ja koji pratim celu priču više ne mogu da ispratim koji je šef za šta i referenti koji čemu služe, pošto se kote ko pacovi, valjda zbog vlage u garaži, 'bem li ga... Onda aj, opleti po prvom koji je dostupan, no dobro, to je opet posledica paničnog rukovođenja i cenzure po pitanju svih informacija o GSPu...
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod Fipi 494 » Uto Sep 22, 2015 11:48 pm

Ista prica kad se danas cekala 50ica, i babe odma: "Oni u GSP-u bi mogli da pojacaju ovu 50icu, kupuju nove Solarise a nama autobuse koje niko nece daju" . I sad se ja pitam, sto svi vole da opletu po GSP-u, on je sad u istom kosu kao Bamiron, Kosava, Banbus i ostala gomila privatnika. Oni su tu samo prevoznik na liniji, nisu kao nekad firma koja se bavila raznim delatnostima u gradskom prevozu (tipa organizacija linije, pojacavanje i skracivanje neke linije) danas su tu samo da nas voze.
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Postod Shone » Sre Sep 23, 2015 12:58 pm

Fipi 494 je napisao:Ista prica kad se danas cekala 50ica, i babe odma: "Oni u GSP-u bi mogli da pojacaju ovu 50icu, kupuju nove Solarise a nama autobuse koje niko nece daju" . I sad se ja pitam, sto svi vole da opletu po GSP-u, on je sad u istom kosu kao Bamiron, Kosava, Banbus i ostala gomila privatnika. Oni su tu samo prevoznik na liniji, nisu kao nekad firma koja se bavila raznim delatnostima u gradskom prevozu (tipa organizacija linije, pojacavanje i skracivanje neke linije) danas su tu samo da nas voze.

Мислиш да то што причаш неки знају... За неке људе је стварно све то ГСП. :shock:
Извукла си осовинуууууууу из шаааасије љубави наше...
Korisnikov avatar
Shone
Član

Pridružio se: Ned Jun 10, 2012 5:44 pm

Postod EUKALIPTUS » Sre Sep 23, 2015 6:23 pm

Šta se čudiš običnim građanima što ne znaju, kada i u novinama svako malo iskoči naslov: VOZAČ GSP-a zaspao za volanom!!! (a ono vozač Banbusa). AUTOBUSU GSP-a otkazale kočnice! (autobus Bamirona)
IZGOREO AUTOBUS GSP-a na LINIJI 83! (autobus Laste)

Kad su i novinari, koji bi morali da budu dobro informisani o onome šta pišu, ostali zarobljeni u osamdesetim godinama, kada je GSP bio jedini prevoznik i ujedno organizator prevoza u gradu, šta očekivati od običnih prosečnih putnika?

Sistem informisanja je zastario i jako je loš.
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 10:46 pm

Postod Shone » Sre Sep 23, 2015 7:32 pm

Ја када сам рекао једној особи да је ГСП Београд само превозник и да није једини превозник она ме само овако погледа... :shock: Ај' што су заробљени још у 80-те године , него што путници као да не виде. Све мораш да им црташ као малој деци у вртићу. :roll: Запитам се неки пут , да ли је могуће да смо тако сви инфантилни? :(
Извукла си осовинуууууууу из шаааасије љубави наше...
Korisnikov avatar
Shone
Član

Pridružio se: Ned Jun 10, 2012 5:44 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije