Kad bi usporedili sa MAN-om ili Setrom, u koju klasu autobusa bi mogli smjestit ovu Bovu ? Jel nešto tipa UL-ke i Regia il je bolja ili je lošija ? Ne kvalitetom nego mislim na namjenu
A onda na U Kurfurstendamm, na liniji M29. Na ovoj liniji inače saobraćaju dabldekeri i zglobni autobusi ali je verovatno negde došlo do ispadanja vozila pa je Citea poslužila za rezervu. VDL Citea LLE-120 by Slobodan Kostic, on Flickr
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.
"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
VDL-ova familija Citea je prilično uspešna. Uvek su forsirali laku konstrukciju, ali da solo autobus 12M dužine ima samo 9t je rezultat vredan pažnje. Ako se ne varam, pokreće ih Cammins-ov agregat od nekih 220ks. Skromno za današnje vreme, ali s obzirom na masu, verujem da sa manjkom snage nemaju problema, a i Berlin nema nekih većih uzvišenja. Opet, možda je BVG naručio neku snažniju varijantu.
Odlični su Cammins-ovi ISB motori, a i dosta popularni. Moguće da je meni tih 220ks ostalo u glavi za neku kraću varijantu. Nisam izlazio na njihov sajt, ali sam pročitao nekoliko članaka o Citea familiji, kada ih je VDL lansirao. Jel beše postoji varijnta dužine između 10,5 i 11 metara?