Dobro je što je EPIC FAIL zvani Ikarbus- Mercedes stopiran nakon samo 30 komada isporučenih za GSP. Ostatak će uvaliti lokalnim prevoznicima po Srbiji tj. onim koji se još uvek vode kao javna preduzeća. Mislim da su Pančevo, Novi Sad i slični gradovi gde je SNS na vlasti garantovani kupci i prvi na spisku da im se uvali ta bruka i sramota. Mada vidimo na ulicama da je i Lastra Lazarevac već ušla u tu priču. Znamo da je ARRIVA uzela samo jedan i to onaj sajamski primerak koji trenutno radi na 75-ici i brže bolje uzeli su 20-ak komada IK 112N koji je valjda na MAN-ovoj platformi.
Ne znam stvarno više šta da mislim o načinu na koji se radi u našoj zemlji kada je ta vrsta industrije u pitanju. Da li je sve što ima iole mozga odavno otišlo iz zemlje i sada svoje kreativne sposobnosti i znanje dobro negde naplaćuju a nama je ovde izgleda ostalo samo ono što je polu-proizvod i škart od dizajnera i inženjera. Dve table lima ne umeju da sastave kako treba a ne da naprave autobus da valja. Potpuno sam razočaran i onda nije čudo što viđamo BIKOVE, MAZOVE, LIAZE i ostale "vrhunske" mašine koje su poslednja reč tehnike na našim ulicama.
Evo kako to MAN radi.
https://www.youtube.com/watch?v=Y19ZhML1kuw