Logo

Gradski prevoz-Užice

Slike i rasprave o gradskom prevozu u gradovima u Srbiji i regionu.

Re: Gradski prevoz-Užice

Postod Engineer.pro » Uto Jan 05, 2016 12:19 am

Ma sve je to jasno, ali ovo im je stvarno bio jadan potez. Spuste cenu da ispadnu fini, a onda je posle dva meseca vrate. Ko zna sta je sledece...
Engineer.pro
Član

Pridružio se: Sre Jul 15, 2015 6:38 pm

Sponzor

Postod branik » Uto Jan 05, 2016 12:26 am

Jedino gde se može zakinuti je kvalitet vozila u okviru starosne granice a da ugovor bude ispoštovan.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod Kontrolor » Uto Jan 05, 2016 10:25 am

Engineer.pro je napisao:Ma sve je to jasno, ali ovo im je stvarno bio jadan potez. Spuste cenu da ispadnu fini, a onda je posle dva meseca vrate. Ko zna sta je sledece...

Pa dobro, ja to gledam sa druge strane. Inspekcije nema nigde, nema na nivou drzave, tako nema ni ovde. Ovde je prisutan veliki broj vozaca, vecina u medjugradskim polascima, znate svi na sta mislim. Autoprevoz Cacak staje svukuda oko stanice, Raketa AB vozi kao lokal za BB... Ima toga jos, ali nije toliko ni bitno. Hocu da kazem, da svi ulaze na te perone koji putuju moglo bi biti realno manje. Isto tako bi vise lokalnih polazaka recimo za Kadinjacu i Ponikve bilo da Raketa vozi kuda je registrovana. Tako da oni neku racunicu traze gde mogu, nece se dizati vise svakako...
Ako si prema nekome los, nista bolje od njega nemoj da ocekujes u odnosu sa tobom.
Korisnikov avatar
Kontrolor
Kontrolor gradskog prevoza

Pridružio se: Uto Dec 15, 2015 10:30 pm

Postod Kontrolor » Uto Jan 05, 2016 10:28 am

branik je napisao:Jedino gde se može zakinuti je kvalitet vozila u okviru starosne granice a da ugovor bude ispoštovan.

Koliko vidim nijedno vozilo nije starije od 2004 sto je po tenderu. Vozila se gledaju po godini kada je raspisan tender a to je 2014ta godina... Istini na volju IK nisu bili u najboljem stanju, ali polako ih sredjuju jedan po jedan... Druze, uzmi u obzir da se vozi za 0.90€...
Ako si prema nekome los, nista bolje od njega nemoj da ocekujes u odnosu sa tobom.
Korisnikov avatar
Kontrolor

Postod branik » Uto Jan 05, 2016 11:22 am

Ne sporim ni cenu ni trenutni kvalitet prevoza. Šta više, smatram da je šteta što ugovor sa Zlatanom nije raskinut svaki put kad je pokušavao da ucenjuje. Preko IK pokušavam samo da ukažem da je definisanje vozila samo na osnovu godišta relativno. IK ispunjavaju uslove tendera i ugovora, ali nisu na zavidnom nivou, za razliku od konekta. S obzirom da je u Beogradu kod privatnih prevoznika ''smena generacija'', može se dogoditi da takvih dođe još, čak i sa klimom.
U odnosu na ono čime je prethodni prevoznik prevozio ljude, sve je premija.
A što se uređenja prevoza u gradu tiče, red se može zavesti pomoću komunalne policije, kad već nema gradske saobraćajne inspekcije. Od svega što se moglo uraditi na regulisanju su znaci zabrane za autobuse kod pijaca i na Dovarju. AP kupi već na izlazu iz AS, kod ''Gradine'', ''Kadinjače'', ZP ka Zlatiboru kreće ispred AS i staje na stajalištu kod garaže, Aćimović i Bjeličić kupe redom uz Košticu, na prigradskim linijama ispred svakog polaska ide divlji kombi... I, možda je i bolje druge prevoznike pustiti da koriste regularna stajališta po gradu nego da staju svukuda. To stvara utisak neuređenosti sistema, i čak anarhije. Oni te putnike imaju te imaju, a da li su ušli na stajalištu kod bolnice, recimo, ili kod ''Kadinjače'', svejedno. Tolerisanje divljih prevoznika posmatračima daje utisak da nekome odgovara da se taj problem ne rešava. Voze kao vanlinijski, bez spiska putnika, a koriste stajališta. Pa jesu li taksisti koji vozili linijski za sevojno jedno vreme imali zakupljena parking mesta kod Đerine perionice u tzv. Mesarskoj ulici sa definisanim reg. brojevima vozila na dopunskoj tabli? Sada, mesta više nisu njihova, ali i dalje stoje tu i čekaju mušterije, i još se svađaju ako neko pokuša tu da se parkira.(Doživeo). I, kao i kod drugih nelegalnih prevoznika, obaranje cene nije dalo rezultaate. Oni svi i dalje rade.
Veliki je pomak, ali ima još mnogo da se učini.
branik
Profesionalni vozač

Postod Fipi 494 » Uto Jan 05, 2016 3:53 pm

Na osnovu prilozenih slika imamo sledece autobuse. Sve u svemu mnogo mi se vise svidja prevoz nego kod Zlatana, uskoro kada budem isao zabelezicu neku fotku iz Uzica. Ovde bi idealno dosla ona tri IK-103 iz firme Presto, saltaci su, ali maksimalno moguce utegnuti, u odnosu na Lujieve su ekstra :lol:
246 Mercedes Benz Sprinter
254 Mercedes Benz Sprinter
265 Iveco Daily
276 Mercedes Benz Conecto
278 Mercedes Benz Conecto
279 Mercedes Benz Conecto
281 Mercedes Benz Conecto
285 Ikarbus IK-103
288 Ikarbus IK-103
289 Ikarbus IK-103
290 Ikarbus IK-103
291 Ikarbus IK-103
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Postod Kontrolor » Uto Jan 05, 2016 6:27 pm

branik je napisao:Ne sporim ni cenu ni trenutni kvalitet prevoza. Šta više, smatram da je šteta što ugovor sa Zlatanom nije raskinut svaki put kad je pokušavao da ucenjuje. Preko IK pokušavam samo da ukažem da je definisanje vozila samo na osnovu godišta relativno. IK ispunjavaju uslove tendera i ugovora, ali nisu na zavidnom nivou, za razliku od konekta. S obzirom da je u Beogradu kod privatnih prevoznika ''smena generacija'', može se dogoditi da takvih dođe još, čak i sa klimom.
U odnosu na ono čime je prethodni prevoznik prevozio ljude, sve je premija.
A što se uređenja prevoza u gradu tiče, red se može zavesti pomoću komunalne policije, kad već nema gradske saobraćajne inspekcije. Od svega što se moglo uraditi na regulisanju su znaci zabrane za autobuse kod pijaca i na Dovarju. AP kupi već na izlazu iz AS, kod ''Gradine'', ''Kadinjače'', ZP ka Zlatiboru kreće ispred AS i staje na stajalištu kod garaže, Aćimović i Bjeličić kupe redom uz Košticu, na prigradskim linijama ispred svakog polaska ide divlji kombi... I, možda je i bolje druge prevoznike pustiti da koriste regularna stajališta po gradu nego da staju svukuda. To stvara utisak neuređenosti sistema, i čak anarhije. Oni te putnike imaju te imaju, a da li su ušli na stajalištu kod bolnice, recimo, ili kod ''Kadinjače'', svejedno. Tolerisanje divljih prevoznika posmatračima daje utisak da nekome odgovara da se taj problem ne rešava. Voze kao vanlinijski, bez spiska putnika, a koriste stajališta. Pa jesu li taksisti koji vozili linijski za sevojno jedno vreme imali zakupljena parking mesta kod Đerine perionice u tzv. Mesarskoj ulici sa definisanim reg. brojevima vozila na dopunskoj tabli? Sada, mesta više nisu njihova, ali i dalje stoje tu i čekaju mušterije, i još se svađaju ako neko pokuša tu da se parkira.(Doživeo). I, kao i kod drugih nelegalnih prevoznika, obaranje cene nije dalo rezultaate. Oni svi i dalje rade.
Veliki je pomak, ali ima još mnogo da se učini.

Uf druze, upucen si prilicno. Ali ne bih dalje zatrpavao ovu temu sa stvarima koje mi nemozemo resiti....
Korisnikov avatar
Kontrolor

Postod Kontrolor » Uto Jan 05, 2016 6:29 pm

I da vam dam jos jednu info. Cena peronizacije se jeste povecala na 50 ali je istovremeno peronska sa 150 smanjena na 100... Nije mi to javljeno. Danas sam sa direkotorm UP bio pa eto, sa malim zakasnjenjem dajem tu info... Inace imam sve odmah, ali praznici su uzeli svoje :D
Korisnikov avatar
Kontrolor

Postod branik » Uto Jan 05, 2016 9:12 pm

Ipak ne mislim da ovim zatrpavamo temu. Naprotiv, tema je godinama bila mrtva, a za nekoliko prethodnih meseci broj postova i pregleda se višestruko uvećao.
Prevoznik odrađuje dobro svoj deo, za sada. Ali, u onom delu koji se tiče komunalnog uređenja ima mnogo da se uradi. Danas sam planirao da se iz Turice vratim autobusom polaskom u 12 30. Autobus se nije pojavio pa sam se peške ispentrao do Terazija i taman stigao na konekta sa linije 1 (čini mi se 279). Po rečima ljudi koji su čekali bus u Turici i pešačili sa mnom, ne dolazi zbog neočišćene ulice. E, tu ima mnogo da se uradi! Kroz Košticu se crneo asfalt, sa malo lapavice. Isto tako izgledala je i ulica I. Andrića (od Terazija ka Turici) i ako zbog toga bus nije išao, onda je to sramota. Šta da kažu vozači koji zalaze u sela i u veću nadmorsku visinu? Slikao sam najkritičnije mesto (krivinu na Terazijama na samom početku ulice kod servisa za skutere). Po celom gradu su stajlišta neočišćena. pešački prelazi, ulice... Ti ljudi u Turici jesu na periferiji, ali zaslužuju da im se ispoštuje red vožnje.
Znam da mi ovo ne možemo da promenimo, ali možemo da ukažemo na probleme, ali se bojim da to ovde nema ko da reši, jer Niskogradnja čisti grad sa dva kamiona, a Vodovod tri dana ne može ljudima da obezbedi vodu. Potrebno je samo da svako savesno radi svoj posao i da se ponaša kao domaćin. A to nam fali.
Nemate potrebne dozvole da pogledate prikačene fajlove u ovom postu.
branik
Profesionalni vozač

Postod Kontrolor » Sre Jan 06, 2016 7:03 pm

Druze, nisam na terenu vec 10 dana. U kancelariji sam a sa kolegom se nisam konsultovao da li idu svi u Turicu ovih dana. Licno sam prvi za to da se ide. Zalosno je sto sam prosli put za isto ovo dobio odgovor "Ako vozac kaze da ne moze onda autobus ne ide" to je po meni zalosno. Ok da se vozac pita, ali valjda ima jos neko tu... Sto se tog polaska tice provericu pa cu napisati ovde...
Korisnikov avatar
Kontrolor

Postod branik » Sre Jan 06, 2016 9:08 pm

Danas sam ponovo išao busom u Turicu, polaskom u 13 iz Sevojna. Kupujem kartu i kondukter kaže da ne silaze jer je neprohodno. Šta bi trebalo, da im se raširi crveni tepih? Bruka! Postaviću slike malo kasnije.
Kako vozač koji ne podigne zadnjicu iz sedišta može da zna kakav je put iza krivine.? Obilazi li ko trase, vidi li kakva su stajališta ...?
branik
Profesionalni vozač

Postod branik » Sre Jan 06, 2016 9:50 pm

krivina.jpg

Daanas na kolovozu od Terazija do Turice nije bilo ni trunke snega. Potoci su tekli, vozila su me prskala dok sam pešačio taj kilometar. Mogao bih Direkciji da isporučim račun za čišćenje jakne. Apsolutno bezrazložno ne idu tamo. Pa sam gradonačelnik i vaš direktor po medijima tvrde da je sve očišćeno.
http://www.radioluna.rs/uzicki-kraj/116 ... evima.html
Zar nisu prioritet ulice kojima saobraćaju autobusi? Šta da kažu ona trojica vozača sa linije 10, da čekaju da Lokva, Grabljak ili Koline ka Trnavi budi suvi pa da voze? Ili da po istom standardu svi tražimo da nam ulice budu tako čiste?
ter okr.jpg

ter okr 2.jpg

Prava je veština bia ući u autobus na stajlištu kod Hotela. Neoćišćeno, pa utabano, a vozač i ne pokušava da uđe u nišu. Neka stajališta su i gora bila koliko sam video. Zaključio sam da se posao Direkcije u organizaciji prevoza svodi na izdavanje karata i slikanje direktora za medije.
staj.jpg

staj2.jpg
Poslednji put menjao branik dana Sre Jan 06, 2016 10:36 pm, izmenjena samo jedanput
branik
Profesionalni vozač

Postod branik » Sre Jan 06, 2016 10:01 pm

I, baba, čuveni prevoznik i vesnik dolazećeg autobusa i naravno, saradnik Direkcije na prevozu Užičana. Kad se ovaj kec pojavi na stajalištu, sigurno za minut dolazi bus:
staj3b.jpg

A da se Grad obrukao sa ovim snegom i funkcionisanjem službi od kojih je prevoz samo jedna od karika (ne zaboravimo da veliki deo grada i bolnica dva dana nisu imali vode), dokaz je i ova slika na kojoj se vidi kamion privatnog preduzeća koji učestvuje u čišćenju snega koji je pao u nedelju (danas je sreda):
cum.jpg
branik
Profesionalni vozač

Postod Engineer.pro » Čet Jan 14, 2016 2:26 pm

Juce i danas videh Ikarbusa na zlatiborskom putu. Koju li liniju radi?
Engineer.pro
Član

Pridružio se: Sre Jul 15, 2015 6:38 pm

Postod branik » Čet Jan 14, 2016 9:40 pm

Trebalo bi opet da idem u Turicu. Pitam se da li je prohodno ili ću usput, dok budem pešačio sa Terazija, da berem ljubičice.
branik
Profesionalni vozač

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u regionu