Logo

Prebrza voznja...

Sve što je vezano za autobuse, a ne spada u kategorije iznad.

Re: Prebrza voznja...

Postod branik » Uto Jan 26, 2016 7:59 pm

Trebalo bi da je 80, a toliko je svakako i maksimalno dozvoljena brzina ya autobus.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Sponzor

Postod vuckomv » Uto Jan 26, 2016 11:43 pm

roadcrasher je napisao:delta(V) = s/delta(t), to ti je 15m/3s = 5m/s brze ili ti 7 km/h do 10 km/h brze od audia.

1m/s je 3,6km/h,ako je tvojom računicom 5 m/s, to je onda 18km/h razlike u brzini!
Nemoj da se frljaš sa brojevima, ima nas matematičara, fizičara ovde.
Korisnikov avatar
vuckomv
Član

Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 10:51 pm

Postod roadcrasher » Sre Jan 27, 2016 12:13 am

Hvala za ispravku :) ja sam napiso 1.36 umjesto 3.6, hvala jos jednom :)
roadcrasher
Član

Pridružio se: Sre Jan 22, 2014 7:05 am

Postod branik » Sre Jan 27, 2016 12:40 am

branik je napisao:Po brzini preticanja i udaljavanja, rekao bih da je ipak bilo brže.(za iole normalno preticanje potrebna je razlika od dvadesetak km/h)

I bez fizike i matematike, okom svojim, procenih toliko.
branik
Profesionalni vozač

Postod botr » Čet Feb 04, 2016 10:23 pm

branik je napisao:Trebalo bi da je 80, a toliko je svakako i maksimalno dozvoljena brzina ya autobus.

Sa zakasnjenjem, vidi se na snimku znak, i pise 60kmh, znaci da je debelo prekoracio ogranicenje.
botr
Član

Pridružio se: Pon Feb 13, 2012 11:06 am

Postod branik » Pon Feb 08, 2016 8:57 pm

DAnas u Prijepolju, na Kolovratu, kod NIS pumpe zaseda. U civilnom vozilu postavljen je radar i jedan momak u civilu snima. . Pored njega na sedistu je formular u koji upisuje prekoracenja. Na stotine ih je! Nesto ranije je znak za naseljeno mesto, a inace,sve oko PP je pod ogranicenjem od 50. Od samog ulaza, pa do izlaza iz Velike Zupe sve je pod ogranicenjem i gotovo neprekidnom kontrolom.*oko 10km Oprez!
Prikačeni fajlovi
branik
Profesionalni vozač

Postod botr » Sre Feb 10, 2016 6:58 pm

Vec jedno mesec dana se intenzivno sprovodi akcija punjenja budzeta. Ima ih svuda, cak sta vise, u Kragujevcu, gradom, je krstarilo cak 5 presretaca, a radari su na 3-4 lokacije u samom gradu.
botr
Član

Pridružio se: Pon Feb 13, 2012 11:06 am

Postod branik » Sub Nov 26, 2016 12:31 am

Zamre tema skroz. Uterase nas u red. Ali zamalo!:-
Večeras, u sumrak išao sam kolima iz Užica u Čačak. Odmah posle Sevojna, na delu puta gde je ograničenje 60, vozio sam oko 70. Stiže me jedan turizmo i pretekne kao da stojim. Kako je na putu bilo mnogo kamiona, nije mogao daleko da mi odmakne. Čim je mogao da vozi kako hoće, 100 mu je brzina. Nisam prešao 85 nigde, a u Čačak sam stigao neposredno iza njega.
Što se vremena tiče, potpuno je besmisleno jurcanje jer zbog gustine saobraćaja, ne dobija ništa. Pri tome, magla je, put vlažna.
Pregleda li ikad iko tahografske zapise? Velika firma je u pitanju, sigurno ima čoveka zaduženog za bezbednost saobraćaja, i ako već policija ne radi svoj posao, on bi morao.
branik
Profesionalni vozač

Postod branik » Sub Nov 26, 2016 8:37 pm

Svakog dana se vise uveravam da su kod nas bilo kakva pravila u saobracaju izgubila svaki smisao. Juce posmatram konstantno prekoracenje brzine jednog autobusa u trajanju od skoro sat, a danas gledam kako vozac jedne druge firme, takodje velike i ocito takodje zasticene, berkofom, direktno sa magistrale iz pravca Zlatibora, preko pune linije, skrece levo na autobusku stanicu u Uzicu.
Skoro da nema dana bez mrtvih na putevima. Nije ni cudo, kad se tako ponasaju oni vozaci koji imaju najvecu odgovornost. Sta da ocekujemo od ostalih?
branik
Profesionalni vozač

Postod Nibus-ja » Sub Nov 26, 2016 11:29 pm

Браник у потпуности се слажем са тобом, често сам и сам на путевима и пратим ситуацију, ја сам и за прошли пут када се доносио садашњи закон рекао да док не расчистимо са везама и познанствима нама неће бити боље, ево сад ћу да кажем, да поновим опет и за овај нови закон који се спрема на усвајање, плашим се да ће бити слабе вајде. Наравно, да се разумемо, да не испаднем да сам неко ко прижељкује несреће и страдала лица и ја бих желео да се број несрећа не само смањи на минимум него да их уопште више и не буде на путевима али чисто сумњам, волео бих и да ме тај закон али и да ме повољнији резултати демантују :cry:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod branik » Ned Nov 27, 2016 12:45 pm

Svako mora da shvati da nije nedodirljiv i da ima odgovornost.
Recimo ovako: policija zaustavi autobus (bilo koje sluzbeno vozilo) tokom prekoracenja. Uvidom u tahografske zapise zakljuci da se to cesto desava. Vozacu sledi kazna za trenutni prekrsaj, a u firmi se radi nadzor i uvid u dokumentaciju. Ako nije bilo reakcije firme na konstantna prekoracenja brzine, onda nije krivica samo do vozaca, vec je to sistemsko krsenje zakona za sta bi odgovornost trebalo da snosi i neko ko je zaduzen za bezbednost saobracaja.
branik
Profesionalni vozač

Postod Nibus-ja » Ned Nov 27, 2016 2:49 pm

браво
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Prethodni

Povratak na Autobusi generalno