Logo

Bus Plus-Novi sistem naplate,praćenja vozila JGP-a

Diskusije

Re: Bus Plus-Novi sistem naplate,praćenja vozila JGP-a

Postod Kontrolor » Pon Feb 01, 2016 12:25 am

Jeste malo skupo sto se tice cene, ali i da vrate kontrolu GSP-a i sa pristojnom cenom, zar stvarno mislis da bi placali kartu? Moje skromno misljenje je da su Beogradjani stekli naviku da ga ne placaju i kad im neko kaze da to nije ok smatraju ga idiotom. Malo i preterujes sa nekim od stavki ali si svakako u pravu. Cena u BG i 40 dinara da bude za sve zone moze da se isplati(ali svi kada bi placali). Opet kazem, to je samo moje misljenje.
Ako si prema nekome los, nista bolje od njega nemoj da ocekujes u odnosu sa tobom.
Korisnikov avatar
Kontrolor
Kontrolor gradskog prevoza

Pridružio se: Uto Dec 15, 2015 10:30 pm

Sponzor

Postod amm8990 » Pon Feb 01, 2016 1:08 am

Rešenje povratiti poverenje građanja u sistem, sada se pitaju što je naplata mala kada su sami satanizovali ceo sistem naplate? :mrgreen: Pobošanjem usluge uključujući i odnos prema putnicima, što uključuje higijenu vozila, informisanje putnika, itd. Merama represije se nikad neće povećati naplativnost. Kada budu to shvatili, možda će se nešto i promeniti. Ovo je čista refleksija, njihov odnos prema putnicima, vozilima je razmeran naplativosti koju imaju.
amm8990
Član

Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:21 pm

Postod avramovicsasa » Pet Feb 05, 2016 5:28 am

Tako je,presija podstiče presiju,strahom se ništa ne postiže,pogotovo sada kada je glad ponovo prisutna u našem društvu i kada ljudi po džepovima traže sitniš za hleb a svakako će probati da izbegnu plaćanje karte.

-Na unapređenju prevoza i infrastrukturi,tačnosti i ljubaznošću osoblja se treba tek raditi kako bi se u putnicima steklo poverenje a samim tim i osećaj srama da se prevoz ne plati ali to je neka druga priča.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Marko » Pet Feb 05, 2016 5:02 pm

Samo i putnici moraju da shvate da prevoz mora da se plaća , kao i račun za mobilni telefon , cigarete , pivo na kiosku .
Mnoge stvari koje ste pomenuli imaju veze za pružiocima usluga a mnogi ljudi i dalje kontrolu smatraju delom gsp-a , ona tu ne spada .
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod Kontrolor » Pet Feb 05, 2016 6:43 pm

Po meni veci deo je do putnika. Naravno po meni recimo cena za 1. i 2. zonu je skupa ili lose definisana. Ako bih se pitao, po meni je mnogo bolja varijanta da se odvoji da ima i pojedinacna i vremenska. Pojedinacna da bude ne vise od 50, sve ostalo da ostane isto sto se vremenskih tice. Naravno, ne moze biti pojedinacna ista za 3. i 4. zonu kao za prve 2., nije Beograd mali. Kilometri su to. Isto tako zakon treba mnogo da se "dotera" kada je GSP u pitanju, GSP u celoj Srbiji ali sada pricamo o ovom, koji je naj profitabilniji. Mora se zakonom zabraniti putnicima da omalovazavaju radnike, sluzbenike prevoznika. Takodje im zakonom odrediti znatno vecu kaznu za nepostovanje istog i onda smo problem sa putnicima resili. Dok sa druge strane ne verujem da ce i jedan prevoznik pa i GSP u Beogradu da pravi pitanje i za broj vozila i bilo sta kada bi svi davali bar i onih 50 dinara kada udju u prevoz. Pa ljudi, Beograd ima 2 000 000 stanovnika, svi po dinar to je 2M. Zamislite svi koji udju u prevoz po 50 dinara danas. a turisti, ljudi u prolazu... Bilo bi tu i za nove autobuse i sve sto je potrebno da jedan putnik uziva u tom prevozu. Ali pre svega toga moraju gospoda u GSP I BusPlusu da skontaju da je karta lose definisana, dok sa druge strane putnici moraju da shvate da se sve placa, pa i prevoz.
Ako si prema nekome los, nista bolje od njega nemoj da ocekujes u odnosu sa tobom.
Korisnikov avatar
Kontrolor

Postod cuburac1993 » Sub Feb 06, 2016 5:02 am

Zašto se kod novih nabaljneih autobusa ne ubacuju oni novi bus plus aparati kao što su u ik112LE?
cuburac1993
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Nov 22, 2010 12:29 pm

Postod ljubalasta » Sub Feb 06, 2016 9:32 pm

Svi bi hteli da se voze dzabe ali to ne moze,ako svako priusti sebi luksuz kao sto je mobilni na pretplatu,alkohol i cigarete,moze i da plati kartu,mnogi se voze u pravcu po 20 km a nece da plate kartu,treba poostriti kontrolu i komunalce.Kao sto Sale kaze da ljudi nemaju za hleb,pa bas ti placaju kartu,a svercuju se oni koji imaju,to je uvek bilo i uvek ce biti.Mesecna ima sasvim pristupacnu cenu za sve kategorije,osim za zaposlene,ipak bi trebalo spustiti cenu radnicke karte,a penzionerima treba uvesti cenu prema visini penzije
radim u lasti kao referent saobracaja
ljubalasta
Član

Pridružio se: Pon Jan 03, 2011 12:20 am

Postod filip » Ned Feb 07, 2016 3:59 am

Ja sam apsolutno za placanje prevoza ali mislim da treba uvesti nekoliko izmena:
1. Vratiti kartu za jednu voznju po ceni od 50 dinara jer je besmisleno da neko placa 90 dinara da bi se vozio 10 minuta
2. Prosiriti Zonu 1 do Borce, Mirijeva, Velikog Mokrog Luga, Kumodraza, Resnika, Petlovog brda, Zeleznika
3. Karta za zonu 1 da kosta oko 70-80 dinara, i kartu za dve zone od 100 dinara. Nije fer da onaj ko putuje iz Mirijeva i iz Begaljice placa isto kartu.
4. Uvesti obavezan ulaz na prednja vrata na svim linijama koje izlaze iz zone 1, a u linijama u zoni 1 uvesti stalnu kontrolu
filip
Član

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 8:32 pm

Postod EUKALIPTUS » Ned Feb 07, 2016 1:03 pm

Ma, nije tačno da postoji toliko švercovanje koliko Direkcija procenjuje. Oni to paušalno i od prilike lupe cifru jer su u svojim glavama procenili neku fiktivnu cifru koliko bi mesečno trebalo da se slije para od prodaje karata, opet onako krajnje amaterski i od prilike.
Kad god mi uđe kontrola u pun autobus, najčešći scenario je da ili svi imaju kartu, ili 1-2 putnika nemaju.
Direkcija kaže da se 45% putnika švercuje. Zar po tome onda ne bi trebalo da svaki drugi putnik nema kartu, koliko se sećam ovih procenata, davno beše osnovna škola?!
Kakvih 45%, to je čisto lupetanje. Malo je možda veće švercovanje po predgrađima sa retkim polascima, gde je samim tim retka i kontrola, ali ni tamo nije ni blizu 45%.
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 10:46 pm

Postod filip » Ned Feb 07, 2016 2:07 pm

Ja znam da 491 ima stanicnu kontrolu kod cesme u Rakovici kad ide ka Mladenovcu, i da iz prepunog zglobnog autobusa izbace 1,2 ljudi
filip
Član

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 8:32 pm

Postod Kontrolor » Pon Feb 08, 2016 12:59 am

EUKALIPTUS je napisao:Ma, nije tačno da postoji toliko švercovanje koliko Direkcija procenjuje. Oni to paušalno i od prilike lupe cifru jer su u svojim glavama procenili neku fiktivnu cifru koliko bi mesečno trebalo da se slije para od prodaje karata, opet onako krajnje amaterski i od prilike.
Kad god mi uđe kontrola u pun autobus, najčešći scenario je da ili svi imaju kartu, ili 1-2 putnika nemaju.
Direkcija kaže da se 45% putnika švercuje. Zar po tome onda ne bi trebalo da svaki drugi putnik nema kartu, koliko se sećam ovih procenata, davno beše osnovna škola?!
Kakvih 45%, to je čisto lupetanje. Malo je možda veće švercovanje po predgrađima sa retkim polascima, gde je samim tim retka i kontrola, ali ni tamo nije ni blizu 45%.

Druze, prosle nedelje sam bio u autobusu isao do Zarkova. Od punog zglobnog autobusa posle ulazenja kontrole izaslo je vise od pola napolje, nekoliko njih na sledecoj posle odradjene kontrole. Ako je to 1-2 putnika onda ok :) Isto je bilo u 99% slucajeva kada udje kontrola... A kartu vidim da otkucaju samo penzioneri i poneko maldji(verovatno student)...
Korisnikov avatar
Kontrolor

Postod miliraki » Pon Feb 08, 2016 10:13 am

Ima tu mnogo stvari:Gradska vlast koja se zalagala i dobila izbore sa ukidanjem bus plusa,gradjani koji ne znaju da Direkcija upravlja prevozom a ne GSP i njeno ponasanja,odnos GSP privatnici,kupovina vozila za GSP koja nikad nije bila bas da kazem najcistija,odnos radnika prema vozilima,represija Komunalcima
Sve to u zbiru uz naravno nedostatka novca kod gradjana daje malu naplatu..
miliraki
Član

Pridružio se: Ned Jan 23, 2011 2:43 am

Postod Kontrolor » Pon Feb 08, 2016 10:21 am

Cek, hoces da kazes da sad neka vlast obeca ukidanje placanja struje da je niko ne bi placao? Da je srece da se ukine na jedan dan prevoz da vide kako je kada ga nema...
Korisnikov avatar
Kontrolor

Postod miliraki » Pon Feb 08, 2016 10:24 am

Nisi me razumeo,ne ukidanje naplate,nego Bus plus sistema koji uzima deo profita preko fantomske firme ili kako vec..i onda gradjani kao opravdanje pronalaze necu da placam tamo nekima da pune svoje dzepove
miliraki
Član

Pridružio se: Ned Jan 23, 2011 2:43 am

Postod Kontrolor » Pon Feb 08, 2016 10:30 am

aha... Slazem se da im je to izgovor, bar vecini. Ali, busplus je odlican sistem, bar iz neke moje tacke gledista. E sad ko tu pare uzima, pa uvek ce uzimati neko koga gradjani ne bi hteli. Da li to bio sad Bus Plus ili sutra Petar Petrovic iz GSPa... Kao nekome ko je relativno skoro poceo da koristi GSP u BGD, BusPlus mi je mnogo pomogao da se nikada ne izgubim u nasem glavnom gradu.
Korisnikov avatar
Kontrolor

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije