Logo

JKP Autotransport, Pančevo

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz Beograda i Vojvodine.

Re: JKP Autotransport, Pančevo

Postod patrik » Pet Feb 12, 2016 10:32 pm

Nele pitanje za tebe .Šta je Crvena mašina ? Koja je to vrsta marka autousa ? Da nije Nibus možda ?
patrik
Član

Pridružio se: Sub Jan 19, 2013 8:51 pm

Sponzor

Postod sarenacmarko » Pet Feb 12, 2016 11:26 pm

Drago mi je da su se ponovili, vreme im je bilo. Za kilometrazu njihovih linija, uz malo vise brige, smatram da mogu fino da ih posluze.
Nema potrebe da se smatraju grobovima.
Korisnikov avatar
sarenacmarko
Član

Pridružio se: Ned Nov 14, 2010 8:19 pm

Postod Nele Nibus » Sub Feb 13, 2016 12:17 am

vuckomv je napisao:E Mare, neka si rekao!
Ikarbus izgleda baš pristojno.

Izgleda pristojno ali su zbog njih propsutili mnogo bolju priliku.
Zbog tih Ikarbusa i kupujmo domaće ATP-u je stopirana donacija od 30-ak autobusa jer je tako opština naredila, a fali im vozila Traceri su već skasani, Ikarbusi i Neobusi da i ne pričam, putovanje sa njima je avantura kao iz filma ko to tamo peva!

patrik je napisao:Nele pitanje za tebe .Šta je Crvena mašina ? Koja je to vrsta marka autousa ? Da nije Nibus možda ?

Dobro znam da mrzite Nibus ali baš Nibus je kolko god vam se ne svidelo ili svidelo za mene crvena mašina, furija i kako god.
Svako ima pravo na svoje mišljenje.
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod Mare66 » Sub Feb 13, 2016 5:34 am

To jednostavno nije istina sto se tice mrznje prema Niskim vozilima , cenim sve sto pamet nasih ljudi smisli a majstorske ruke od kutija i limova naprave, pa kako god da je naziv tog vozila i koliko pratim forum vidim da je to misljenje vecine jer okupilja nas ljubav a nikako mrznja prema autobusima a to kako ti dozivljavas crvene autobuse to je zaista individualna i subjektivna ocena tebe kao ljubitelja Niskih autobusa .
Mare66
Član

Pridružio se: Uto Dec 01, 2015 7:02 pm

Postod patrik » Sub Feb 13, 2016 7:57 am

Služiće Pančevce Ikarbusi samo tako da ste videli osmehe na licu vozača kada su preuzimali ključeve ...
Komentar jednog vozača bio je jaoo vidi nov autobus pa još naš ....

patrik je napisao:Nele pitanje za tebe .Šta je Crvena mašina ? Koja je to vrsta marka autousa ? Da nije Nibus možda ?

Dobro znam da mrzite Nibus ali baš Nibus je kolko god vam se ne svidelo ili svidelo za mene crvena mašina, furija i kako god.
Svako ima pravo na svoje mišljenje.

Moram OFF izvinjavam se ....
Letos u junu u servis gde radim sa klime dolazi Nibus od ove zadnje serije sa lepom prednjom stenom , klima nije radila ok rešili smo to uspešno ali ja sam kopao po el. instalaciji autobusa ono je katastrofa sve živo je iskrpljeno , kablovi nastavljani,kablovi su stari izolacija popucala dolazi do spoja ,znači katastrofa ja poludeo tu je bio i vozač i čovek se žali gubi svetlo a ide noć tope se osigurači ludnica živa i tu sam i čoveku napravio svetlo doduše to sam mu uradio gratis al čovek me časttio ...
A pre toga sam imao u servisu neki stariji Nibus dal beše 2005/2006god a kad smo ga naterali na kanal ono ispod Sanos iz 1980te ....
A dođi vidi kako je složena instalacija na IkaMERCU sve se zna gde ide ...
Meni nemoj ništa da pričas o Nibusima poznajem bus dosta dobro...
patrik
Član

Pridružio se: Sub Jan 19, 2013 8:51 pm

Postod Nele Nibus » Sub Feb 13, 2016 10:30 am

Ne sporim sve što si napisao, ali ima i Nibusa koji su izašli sa svim potpuno novim delovima i sa novom šasijom koju je pokojni Stevanović konstruisao među kojima je i crveni sa slika koji nazivate grobom.
Ikarbusi koje su pančevci uzeli za prigradski saobraćaj su meni smešni, prvo što su niskopodni i nemaju galerije koju svaki prigradsko lokalni autobus ima, pa napred ona 2 reda sedišta što su okrenuta kao u gradskim Ikarbusima, ako to budu slalu za Beograd i ne čudi me što im putnici masovno odlaze kod divljaka i Stupa koji je studentima i povoljniji od ATP-a..
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod Sloba » Sub Feb 13, 2016 12:34 pm

Koja smejurija. Šta će galerije na prigradskom autobusu? I zašto bi putnici menjali prevoznika zbog rasporeda sedišta? :D
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Nele Nibus » Sub Feb 13, 2016 3:09 pm

Vidi Slobo kaži mi da li ćeš pre da se voziš u međugradskom ili turističkom busu za 140 din. do Beograda i nazad ili u prigradskom za 210?
Takođe i ljudi koji idu na posao do Beograda pre idu Stupom jer im je sa njima do Beograda od Pančeva mesečna skoro 2000 din. jeftinija, što nije baš malo. Ipak za ATP se odlučuju oni kojima odgovara što idu na svakih 15 minuta, i ko mora jer je vozno osoblje mahom ne baš ljubazno pa makar ih vozili i u novim Setrama!
Takođe nije korektno od ATP-a što za svoje povratne karte overu ili ti peronsku kartu naplaćuju 15 din. a za Stupovu i povratnu kartu 40 ako je to način da se udari na konkurenciju onda su se zeznuli, i da ne kažem još što su Stup počeli da prijavljuju saobraćajnoj inspekciji i saobraćajnoj policiji da jedan polazak koji im nije registrovan da ulazi u ATP-ovu raspalu stanicu jure po gradu i ne daju im da ostave i prime putnike, toliko o ATP-u i kolegijalnosti pa posle kukaju što ih Stup i još neki prevoznici ne voze na službenu, ali ruku na srce ima u toj firmi i ljudi koji vrede nešto nisu svi baš tako loši...

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod Gasa Toplica » Sub Feb 13, 2016 3:16 pm

Ja poznajem ATP Pancevo jos s kraja 80-tih godina.Secam se jos dok su imali Sanose s-314.90-tih godina,za Beograd su isli i zglobni autobusi uglavnom Sanosi s-200,a imali su i dosta i Ikarusa ik-160,Sanosa s-415 itd.
Evo nesto iz istorije ATP Panceva.
Izvor:Facebook.
Ikarus ik-160 #64
Nemate potrebne dozvole da pogledate prikačene fajlove u ovom postu.
Gasa Toplica
Član

Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 1:36 pm

Postod Gasa Toplica » Sub Feb 13, 2016 3:17 pm

Izvor:Facebook
Vozni park sredinom devedesetih
Gasa Toplica
Član

Postod Gasa Toplica » Sub Feb 13, 2016 3:19 pm

Izvor:Facebook
Autobuska stanica sredinom devedesetih.
Gasa Toplica
Član

Postod Aleksandar97 » Sub Feb 13, 2016 3:27 pm

Razilika u gradskim i prigradskim autobusima je samo u broju vrata i tapaciranim sedištima. Zna se kakav je raspored sedišta u prigradskim autobusima, ovi prigradski su smejurija. U pravu je Nele, opština je stopirala donaciju za više do 30-ak autobusa, veći deo je trebao biti turistička vozila, da bi se kupili Ik-112LE, nametnuti su im Ikarbus-Mercedesi, bolje rečeno. A videćemo za koliko će početi da se raspadaju, održavanja neće biti nikakvog. Slažem se da je lepo kupiti nove autobuse u ovom broju, poslednji put pre 10 godina su stigli 10 komada Ik-103P. A pre 3 oni gradski midi busevi. :D
Poslednji put menjao Aleksandar97 dana Sub Feb 13, 2016 3:33 pm, izmenjena 2 puta
Korisnikov avatar
Aleksandar97
Član

Pridružio se: Sub Mar 07, 2015 9:59 pm

Postod BaNe_PO » Sub Feb 13, 2016 3:29 pm

Sasvim ok autobusi,svaka cast u danasnje vreme kupiti ovoliko autobusa. Nek sluze Pancevce sa srecom :wink:
BaNe_PO
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 8:59 pm

Postod Sloba » Sub Feb 13, 2016 3:37 pm

Svi znamo političku priču iza ovih autobusa, i slažem se da nije u redu stopirati veliku donaciju radi političke promocije kroz nove autobuse.

Međutim, analizom samog vozila se lako dolazi do zaključka da ima jako dobro podvozje i kvalitetne komponente. Završna obrada se lagano dovodi u red i za dosta nisku cenu samog autobusa dobija se kvalitetan a domaći proizvod.

Ali ovo
Nele Nibus je napisao:Vidi Slobo kaži mi da li ćeš pre da se voziš u međugradskom ili turističkom busu za 140 din. do Beograda i nazad ili u prigradskom za 210?
Takođe i ljudi koji idu na posao do Beograda pre idu Stupom jer im je sa njima do Beograda od Pančeva mesečna skoro 2000 din. jeftinija, što nije baš malo. Ipak za ATP se odlučuju oni kojima odgovara što idu na svakih 15 minuta, i ko mora jer je vozno osoblje mahom ne baš ljubazno pa makar ih vozili i u novim Setrama!
Takođe nije korektno od ATP-a što za svoje povratne karte overu ili ti peronsku kartu naplaćuju 15 din. a za Stupovu i povratnu kartu 40 ako je to način da se udari na konkurenciju onda su se zeznuli, i da ne kažem još što su Stup počeli da prijavljuju saobraćajnoj inspekciji i saobraćajnoj policiji da jedan polazak koji im nije registrovan da ulazi u ATP-ovu raspalu stanicu jure po gradu i ne daju im da ostave i prime putnike, toliko o ATP-u i kolegijalnosti pa posle kukaju što ih Stup i još neki prevoznici ne voze na službenu, ali ruku na srce ima u toj firmi i ljudi koji vrede nešto nisu svi baš tako loši...

Nema nikakve veze sa tim kakvi su autobusi. Kriv je ATP Pančevo a ne Ikarbus.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Aleksandar97 » Sub Feb 13, 2016 3:39 pm

Atp-u su potrebni autobusi kao što su rađeni za Tamnavu i Presto, Ik-103 srednje podni!
Image
Po meni mnogo lepši nego 112LE.
Korisnikov avatar
Aleksandar97
Član

Pridružio se: Sub Mar 07, 2015 9:59 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz Beograda i Vojvodine