Logo

GSP Beograd

Diskusije

Re: GSP Beograd

Postod kiki » Pon Maj 16, 2016 10:10 pm

To ako ne prodjes da fali ne znam koliko vozaca nece te primiti :)
kiki
Član

Pridružio se: Čet Nov 17, 2011 11:59 pm

Sponzor

Postod branik » Uto Maj 17, 2016 12:11 pm

Koliko god da sam se mucio i koliko god da je stresno bilo, podryavam to. Posebno zato sto se u polovini domova zdravlja lekarsko vadi formalno. Plati, i dobices1
A sta bese igla, zaboravio sam?
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod becks89 » Uto Maj 17, 2016 6:41 pm

kiki je napisao:To ako ne prodjes da fali ne znam koliko vozaca nece te primiti :)

Videćemo kroz koju godinu, trenutno ima dosta vozača što u odnosu, što na berzi rada, kroz par godina kada na nivou Beograda godišnje imaš dvadesetak novih vozača videćeš da će i taj psiho biti ukinut, her jednostavno ljudi neće biti.
Voleo bih da se negde mogu videti rezultati nakon par godina u saobraćaju, pa da se uporede.
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod branik » Uto Maj 17, 2016 7:28 pm

Bice tu drugi, ozbiljniiji problem: Sada je vozac svako ko ima D kategoriju. Priblizavanje Evropi i usklladjivanje propisa zahtevace skolovanog vozaca. Uskoro ce biti obavezan sertifikat za inostranstvo. Najmanji je problem nauciti voznju, posebno savremenih, bogato opremljenih vozila.
Kao sto je i sada problem obezbediti vozace u sezoni, bice jos teze. "Bolji i visi odose boljijema i visijema, a ja jedva vas dopadoh" rekao je Kanjos Macedonovic u istoimenoj pripoveci S.M.Ljubise. I ovako, i pored ozboljnog psiho testa, GSP ima mnogo vozaca kojima tu po nije mesto po stabilnosti. A zamislite tek bez njega!
Sve ima svoju cenu, a trziste vozaca i te kako funkcionise. Oni pravi, imaju dobru cenu. A GSP je jedina firma gde vozac gotovo bez iskustva moze da radi i odmah da dobije liniju.
branik
Profesionalni vozač

Postod profa_chb » Sre Maj 18, 2016 12:06 am

Svaka ti k'a u Njegoša!

Mada se donekle ne slažem za ovo oko škole.Lako se savlada uravljanje vozilom ,gabariti, to ili imaš ili nemaš, možeš samo da vežbaš. Veći problemje poznavanje rada sistema. Mislim da je mnogima to rak rana, a kako su komplikovanija vozila i kako je više elektronike, rak rana prerasta u špansko selo...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod branik » Sre Maj 18, 2016 3:54 pm

Valjda je bolja! Kad je Njegoš šta napisao o busevima?
To i kažem: najlakše je voziti! Treba i znati zašto šta služi, kako radi, kako se vode papiri, jezici, ophođenju...
branik
Profesionalni vozač

Postod profa_chb » Sre Maj 18, 2016 9:15 pm

Imao sam situacije gde sam ja balavander pokazivao starijim vozačima kako se pokreće autobus... Jedan nije mogao da isključi staničnu, a drugi nije umeo ni da upali :roll: Niko se naučen nije rodio, zato i postoji obuka za novi tip.
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod kiki » Čet Maj 19, 2016 8:46 pm

@branik igla je metalna palica duzine oko 10 cm koju vuces izmedju 2 magneta odozgo na dole,kad god dodirnes magnet cuje se zvonjava i tu zadrzis palicu da se vidi koliko si vukao.Imas skalu od 1 do 17.To si radio kad si pocinjao da radis kao i svake 3 godine kad imas lekarski.@becks taj psiho test ti je standardna procedura koje ne moze biti ukinuta.Kako proceniti da li je neko u stanju da vozi autobus pun ljudi a da ima neke psihicke probleme.Moj otac je 1974 poceo da radi u Gsp-u imao je psiho test kao i ja koji sam prosle godine kada sam poceo da radim.42 godine je proslo i nista se nije promenilo.
kiki
Član

Pridružio se: Čet Nov 17, 2011 11:59 pm

Postod becks89 » Čet Maj 19, 2016 9:16 pm

Slažem sa ja sa vama da je standardna procedura, ipak činjenično stanje je da je sve manje i tek će biti manje profesionalnih vozača, kao takvo tržište će zahtevati neke nove mere. Pre par dana pričam sa jednim kolegom, koji inače zapošljava vozače i bukvalno kaže da je opšta trka sada kod privatnika svaki novi vozač koji se pojavi na birou ide odmah jurnjava za njega. Retko gde možeš početi bez dana iskustva kao sada za volanom, jer je manjak vozača. Kroz par godina osetiće se to i u GSPu ako ga u međuvremenu ne okrnje i ne smanje obim posla.
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod branik » Čet Maj 19, 2016 10:51 pm

Verovatno mi ta sprava nije pravila probleme kad je ne pamtim. Strug me je najvise mucio.
GSP ima svoja pravila i treba da insistira na tome. Nekad kad je falilo vozaca mnogo, nije bilo probne voznje, ali je psihotest pravio selekciju. Pri tome, otpadali su i na onimvdrugimvdelovima, ne samo na ovom delu sa spravama. Kamo srece da i drzava tako insistira na strogoci kod pregleda kandidata za vozace.

Послато са Lenovo A369i уз помоћ Тапатока
branik
Profesionalni vozač

Postod branik » Sre Maj 25, 2016 2:45 pm

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/zaust ... ak-2279165

Послато са Lenovo A369i уз помоћ Тапатока
branik
Profesionalni vozač

Postod SGB » Sre Maj 25, 2016 4:31 pm

Можда човеку било хитно, па отрчао до ве-цеа. Шта је требало, да се олакшава уз трамвај, па би аутор краткометражног филма вероватно био задовољнији призором и својом уметничком поруком. Беспослен народ.
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod Daree » Sre Maj 25, 2016 7:16 pm

Kakav smo mi to nezahvalan narod.Coveku verovatno prigustilo do WC-a a ovaj doticni jedva docekao da ga ocinkari.Nadam se da nece kazniti vozaca.A ovog treba da je sramota sto je snimao :evil:
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

Postod roadcrasher » Uto Maj 31, 2016 5:36 pm

Ovaj novi GB sistem nema nikakvog smisla?
1 - 1999 tramvaji
2000 - 2999 trole
3000 - 3099 NB
3100 - 3199 Karaburma
3200 - 32xx Kosmaj

Kako to sve sad radi?
roadcrasher
Član

Pridružio se: Sre Jan 22, 2014 7:05 am

Postod filip » Sre Jun 01, 2016 12:22 am

Ne nego su na 3000 autobusi nevezano sa pogonom. Stvarno ne vidim potrebu razvrstavanja brojeva po pogonima.

I takodje na 3 je GSP autobuski park a na 4 su privatnici
filip
Član

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 8:32 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije