Logo

Reklame na vozilima JGP-a

Diskusije

Postod Marko » Čet Jan 15, 2009 6:02 pm

Poenta reklame je da ih ljudi vide .Linije prve kategorije prolaze glavnim ulicama mada i tu na spisku ima nelogicnosti (42 a ne 27 ).

Najbolje je stavljati reklame na trolejbuse i tramvaje je prolaze centralne gradske ulice
Ko je napravio spisak ?
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Sponzor

Postod markotar » Čet Jan 15, 2009 6:18 pm

Naravno, ali ti npr. imaš matorog FAPa (čistokrvnog) koji radi na 308 i ima reklamu, a mutant koji radi na 37 ili 59 nema reklamu! :-) Koji autobus vidi više ljudi? :)

Neko iz nekog razloga čuva mutante od reklamoždera! :-)
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod igibgd » Čet Jan 15, 2009 9:57 pm

Ko je napravio spisak ?

Izvađeno je iz cenovnika skinutog sa sajta www.gsp.rs .
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 9:06 pm

Postod markotar » Sre Jan 21, 2009 4:14 am

Kao građanin i ja bi ih izbacio vrlo rado, isto smatram da je sve to čist kič i bezukus i da ubija u pojam (čast retkim izuzetcima, koje su i estetski lepo i marketinški efektno dizajnirane) ali sa druge strane, kao ekonomista... Budimo realni i sa nogama na zemlji. Siromašna smo država, pa je bukvalno svaki dinar prihoda firmama jako važan. Zbog toga bar 70% vozila GSPa i dobrih 98% privatnika ima reklame. Naravno, opet mislim da ni tu ne treba preterivati već naći pravi odnos u svemu. Recimo po meni je sasvim prhvatljivo da 10-20% vozila ima total reklame, nekih 20-30% reklame na malim panoima bočno, a da svih 100% na panoima unutar vozila. To je i neki evropski standard, mada sve to varira od zemlje do zemlje i od kulture do kulture.

Inače, mali OT, setih se sad one čuvene priče, kako je Enco Ferari bio zgrožen kada su u Formulu 1 polako počele da ulaze reklame (mislim one izlepljene po bolidima). Čovek se zakleo da, dok je živ, njegovi bolidi neće biti pokretni bilbordi!! Kako se samo prevario (umro je 1988. u 90. godini života a Ferari je odavno bio izlepljen reklamama)!! :-)
markotar
Član

Postod Darko » Sre Jan 21, 2009 3:23 pm

Japanci su uredno dobili Masel nalepnice... Ne svi ali dobar deo jeste sto znaci da oni koji imaju nalepnicu uskoro mogu da ocekuju reklamu.
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Postod profa_chb » Uto Feb 03, 2009 8:40 pm

video sam danas 798, i baš sam se prijatno iznenadio, iznad vozačevog levog stakla ima one ukrštene zastavicu srbije i japana :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod igibgd » Uto Feb 03, 2009 8:42 pm

Imaš prava Profo,drugačije izgledaju sa reklamama,teže ih prepoznaš :roll:
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 9:06 pm

Postod markotar » Ned Feb 15, 2009 4:14 pm

Ne znam da li ste primetili ali značajan broj autobusa GSPa (posebno Karaburmaca) i Laste je u poslednje vreme ostao bez reklama! Bas je primetno! Da li zbog zime ili ekonomske krize...
markotar
Član

Postod choksi » Ned Feb 15, 2009 5:32 pm

180000din za 3 meseca košta reklama, pa su ljudi rešili da štede zbog krize.
choksi
Član

Pridružio se: Ned Sep 14, 2008 6:13 pm

Postod danilo » Ned Feb 15, 2009 5:39 pm

markotar je napisao:Ne znam da li ste primetili ali značajan broj autobusa GSPa (posebno Karaburmaca) i Laste je u poslednje vreme ostao bez reklama! Bas je primetno! Da li zbog zime ili ekonomske krize...

Pa dobro, ali na velikom broju karaburminih autobusa i dalje ima reklama, tačnije na Karaburminim najviše u odnosu na ostale pogone :wink:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod markotar » Ned Feb 15, 2009 7:54 pm

Ne verujem da će to tako lako ići. Obično su ranije čim skinu jedu odmah stavljali drugu. Sada ne samo da skidaju reklame nego i skidaju nalepnice Masal-a, što mi najviše govori da ta vozila neće uskoro dobiti nove. Izgleda da je definitivno posao sa reklamama počeo lošije da ide nego ranije... što mene uopšte ne iznenađuje.
markotar
Član

Postod Stefan Bgd » Ned Feb 15, 2009 8:02 pm

Pa one nalepnice Masel sa karoserije su skinute još za vreme stvaljanja folije,na kojoj je stajala nova nalepnica,ali pošto je skinuta folija,nema ni logoa.
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod markotar » Pon Feb 16, 2009 12:36 am

Stefan Bgd je napisao:Pa one nalepnice Masel sa karoserije su skinute još za vreme stvaljanja folije,na kojoj je stajala nova nalepnica,ali pošto je skinuta folija,nema ni logoa.

OK, ali do sada su se te nalepnice uvek nalazile i na autobusima u standardnim žutim bojama koji su posle dobijali reklame. Ranije kada su reklame skidane Masel nalepnice su se ponovo stavljale na njih ukoliko je planirano da se postavi nova reklama.
markotar
Član

Postod avramovicsasa » Pon Feb 16, 2009 12:56 am

-Sto se reklama tice na sajtu GSP-a postoje tipovi vozila za koje se mogu
odluciti firme na kojima ce se reklamirati a to zavisi sigurno i od cene a u
svakom slucaju Firme mogu birati i liniju.

Sto se tice Japanaca video sam skoro 860 u novom ruhu interesantno je da Japanci pozadi imaju zastavice i natpis o donaciji.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod markotar » Pon Feb 16, 2009 1:19 am

Dobro došao natrag Saša, nije te dugo bilo. :-)

Evo linka o kome si govorio, samo podaci na njemu su koliko vidim malo zastereli, od pre 2 godine:

http://www.gsp.rs/marketig1.htm

Nego, pažnju mi je privuko sledeće:

ИСТИЦАЊЕ РЕКЛАМНОГ САДРЖАЈА НА ПРЕДЊОЈ И ЗАДЊОЈ СТРАНИ ВОЗИЛА НИЈЕ ДОЗВОЉЕНО.

Naravno, mi znamo da se reklame u BG stavljaju i napred i pozadi! Zanimljivo...
markotar
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije