Logo

Lasta - prigradski saobraćaj

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Lasta - prigradski saobraćaj

Postod milan997 » Uto Jul 26, 2016 7:53 pm

Vozio sam se stotrojkom na liniji 474,ima zute sipke,neke zvezde po staklenim panelima unutra,šaltaš je. Ide odlično oduševio me je! :D
Man silovao Setru u garaži GSP-a ovo me je nasmejalo toliko da nisam mogao da dodjem do daha,ujedno je i najslikovitiji opis dizajna novog Ikara.
milan997
Član

Pridružio se: Uto Jul 26, 2016 4:55 pm

Sponzor

Postod aleksa1 » Uto Jul 26, 2016 9:14 pm

7324 pred polazak za Živkovac do kojeg nije stigao jer je ostao u kvaru između Grocke i Brestovika
Image
aleksa1
Član

Pridružio se: Ned Jul 27, 2008 9:21 pm

Postod MILE » Uto Jul 26, 2016 9:16 pm

milan997 je napisao:Vozio sam se stotrojkom na liniji 474,ima zute sipke,neke zvezde po staklenim panelima unutra,šaltaš je. Ide odlično oduševio me je! :D
Ex Presto.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod milan997 » Uto Jul 26, 2016 9:33 pm

Ko bi osim Laste mogao da obavlja prigrad u beogradu? Tj.ko ima dovoljan broj vozila?
Man silovao Setru u garaži GSP-a ovo me je nasmejalo toliko da nisam mogao da dodjem do daha,ujedno je i najslikovitiji opis dizajna novog Ikara.
milan997
Član

Postod Kesha » Uto Jul 26, 2016 10:50 pm

Malo lošija slika 206-ice na liniji 491
Nemate potrebne dozvole da pogledate prikačene fajlove u ovom postu.
Kesha
Član

Pridružio se: Pon Nov 30, 2015 9:07 pm

Postod Kesha » Sre Jul 27, 2016 11:05 am

milan997 je napisao:Ko bi osim Laste mogao da obavlja prigrad u beogradu? Tj.ko ima dovoljan broj vozila?

Ko zna šta će biti sa Lastom do kraja godine. Firma je u rasulu. Sve je veća verovatnoća da će se firma privatizovati. I sada sa velikom mukom održavaju prigradske linije sa dosta neostvarenih polazaka, iako su povukli veći broj vozila sa "gradskih" linija. Obnavlja se samo vozni park Lastre. Sad dobiše i novu 218-icu, a kako čitam, dobiće i dve nove 112LE.
Kesha
Član

Postod danilo » Sre Jul 27, 2016 2:13 pm

Jel ovo A-5844 slikan kod Kovione?
Da, a čujem da Lasta Valjevo možda i najgore stoji za sada.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod SGB » Sre Jul 27, 2016 3:28 pm

Kesha je napisao:I sada sa velikom mukom održavaju prigradske linije sa dosta neostvarenih polazaka, iako su povukli veći broj vozila sa "gradskih" linija.

Тако је било и последњих годину дана док су били у градском, линија 78 је била потпуно разваљена због неостварених полазака. Надао сам се да ће се код њих нешто поправити кад изађу из градског и преусмере возила на приград, али је очигледно да их спремају за што јефтинију могућу продају. Штета, били су симбол превоза у Србији.
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod Kesha » Sre Jul 27, 2016 4:45 pm

Danilo

Slikan je kod skretanja za Zuce. Inače, slabo poznajem garažne brojeve lastinih autobusa, ali sva sreća pa se na ovoj slici jasno vidi :wink:

SGB

I meni je žao što Lasta propada, ali je to toliko puta viđen scenario u Srbiji da je čak postao i normalna pojava. Konkretno, malo je bolja situacija na potezu 400 od kada su izašli iz grada, ali su i te novije 206-ice prilično ofucane u svakom pogledu, počev od samog stanja vozila do jako loše higijene. Gužve su često velike, pa im vozila stalno kuvaju, pogotovo 201-ice. Često se može videti kako izbacuju vodu. Ako se pak pokvare vrata, dešava se da ne budu popravljena i po mesec dana. Tužna slika nekada uzornog prevoznika, bar kad je održavanje vozila bilo u pitanju.
Kesha
Član

Postod milan997 » Sre Jul 27, 2016 5:56 pm

Stanje na potezu 400 je bolje od kako su izasli iz grada,nisam primetio preterani izostanak higijene,i 206ice idu sasvim dobro,nisu bucne toliko,201ice su ok,ali dosta bucne,najbolje se drze 103ojke remontovane,stanje nije toliko drasticno,realno gledano Lasta se sahranjuje na dve godine i to redovno,cim se rukovodtsvo nije uzdrmalo kao sto zna ok je sve.
milan997
Član

Postod Kesha » Sre Jul 27, 2016 10:51 pm

Pretpostavljam da misliš na 103-jke sa klimom i dvoja vrata. One jesu solidne, ali su neadekvatne za večito prepunu 470-icu.

201-ice koje nisu prošle remont su u žalosnom stanju. Često nedostaju i delovi oplate, a korozije ima na sve strane. 206-ice s obzirom na godine proizvodnje su daleko od dobrog stanja. Lepo vuku to stoji, ali šta to vredi kada se u prikolici ne može sedeti od toplote iz motornog prostora. Za to i nisu toliko krivi plastični sanduci, već razlokani i često ne zatvoreni podni poklopci, naročito onaj metalni. I ne smeta mi što klima ne radi, ali količina garaži i cađi na plafonu i stranicama prevazilazi sve granice. Pojedine imaju prilično zamašćen poklopac motora, a to može biti itekako posledica ozbiljnih mehaničkih problema. Ima i dobrih primeraka, ali nažalost mislim da su u manjini.
Kesha
Član

Postod mix5201 » Sre Jul 27, 2016 11:07 pm

Ima dobrih primeraka, ali tu vozač (redovan ili pak redovna posada) mora da se ponaša kao neki supervizor, da nadgleda (čak i sam uskače u popravku!) i da juri po garaži sve i svašta ne bi li se otklonila neka sitnica kako valja. Prosto je tako jer vozači npr. prigradskog rade na efektivu, dok drugi u garaži npr. ne (znaju kolika im je smena i boli ih briga).
Loši su im Ik-206, slabi su motori kod starijih, a velika masa, još ga rashlađuju sa vodom, šasija im puca na prikolici, plus im i felerični kompresori, česti problemi sa turskim vratima, elektro instalacijama, gube ulje iz hidro pogona, na malo kom primerku ABS/ASR da radi. Ma loše su održavani generalno i nisu se nešto usled toga i pokazali baš dobro ako se uporede sa npr. Ik-201 (moje viđenje)).
Daleko je to od dobre firme. Šteta zaista, bilo je lepo dok je trajalo.
Poslednji put menjao mix5201 dana Sre Jul 27, 2016 11:10 pm, izmenjena samo jedanput
Korisnikov avatar
mix5201
Član

Pridružio se: Pon Sep 16, 2013 11:04 pm

Postod milan997 » Sre Jul 27, 2016 11:09 pm

Da je lepo bilo,jeste,i biće.
milan997
Član

Postod EUKALIPTUS » Čet Jul 28, 2016 2:42 am

Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 10:46 pm

Postod EUKALIPTUS » Čet Jul 28, 2016 9:59 am

Lastrina nova vozila.