Logo

Lasta - prigradski saobraćaj

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Lasta - prigradski saobraćaj

Postod Miki 162 » Sre Avg 10, 2016 7:37 pm

Procitao sam da se Lasta povukla iz Kragujevca.Jos mi je rekao drug da su odvezli pokvarene liaze i otokare u Smederevsku Palanku.Slazem se da je zalosno sto Lasta propada sto je ostala bez Kragujevca i Loznice.Al ipak ima nade da se izvuce,iako je stanje pojedinih autobusa katastrofalno,kao na primer 9307,on jeste dobar spolja i unutrasnjost je donekle dobra,ali motor pravi problem,jos da kazem da mu je displej stalno iskljucen,cuo sam da su ga djaci polomili,ranije je bus kad god bi crkla sijalica za svetlo za 1-2 dana bi bilo zamenjeno ali sad si mogao da se uveris kakvo je stanje tog autobusa,na slici se jasno vidi da mu ne radi levo svetlo. :( :(
Nadam se da ce se Lasta izvuci iz ove krize i da ce sve ponovo biti kako treba.
Nije mi cilj da nikoga uvredim alo ako sam to uradio stvarno mi je zao. :roll:
Miki 162
Član

Pridružio se: Pon Avg 08, 2016 10:00 am

Sponzor

Postod becks89 » Sub Avg 13, 2016 11:18 am

Djaci polomili displej?!?!?
Mene jako zanima ko Vam daje te informacije...
Lasta ce se izvuci, kad otpusti visak administracije, dakle nikad.
Opet program uzeli vozaci i mehanicari, od firme u koju nisi mogao doci do mesta vozaca bez visegodisnjeg iskustva i stroge provere, do toga da po preuzimanju D kategorije sedas za volan autobusa u Lasti, ne moze se ocekivati da bude bolje, vec samo gore...

Sent from my iPhone using Tapatalk
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod Kassbohrer » Sub Avg 13, 2016 12:05 pm

Nažalost becks u pitanju je prosta logika koja se u praksi ponovila n puta. Dobri radnici, u ovom slučaju vozači i majstori mehaničari uzimaju otpremnine i odlaze jer su svjesni da koliko je sutra mogu naći drugi posao, a neradnici i zabušanti se svim silama bore da ostanu jer su svjesni da i iako nađu drugi posao takve hladovine više biti neće...
To što uzimaju vozače sa tek položenom D kategorijom i ne bi moralo biti tako loše kada bi firma imala sistem interne edukacije vozača. Ne vidim ništa loše u tome da se mladim ljudima koji hoće da voze daje šansa, ali bi takvima trebalo davati iskusne majstore kao instruktore ili mentore da rade sa njima i da ih podučavaju svim elementima vozačke profesije.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Fipi 494 » Sub Avg 13, 2016 2:07 pm

Nekad se sa tek polozenom D kategorijom dolazilo u firmu samo na mesto pilota (parkirer po krugu)
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Postod Djolesanos3134 » Ned Avg 14, 2016 11:46 pm

One Liaze bi odmah zapalio da ostane samo pepeo, nasli ovde da ih parkiraju, jel smo mi bus otpad, stvarno bez komentara uopste. Dobro je sto su dovezli jednog Otokara i jednog Isuzua, verovatno za delove, ali Liazi kvare sliku o Lasti S.Palanka.Da su pametni, pa sve da oteraju u pogon Avala, stvarno nemam reci za tako nesto, postali smo groblje.......
Nasi Sanosi su primer za ono........... :evil: :roll:
Djolesanos3134
Član

Pridružio se: Uto Maj 03, 2016 9:25 pm

Postod Kassbohrer » Pon Avg 15, 2016 12:56 am

Ako su Liazi iz KG u pitanju, oni su odavno zreli za Smederevo. I da ne bude zabune, ne za Lastu Smederevo, već za željezaru.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Miki » Uto Avg 16, 2016 1:21 am

Garažni broj 6308 na liniji 493:
Image
Image Image
Korisnikov avatar
Miki
Član

Pridružio se: Pon Maj 16, 2011 2:23 pm

Postod EUKALIPTUS » Uto Avg 16, 2016 8:39 pm

5909 na liniji 860.

Lasta gb 5909 by beogradskopredgradje

Otokar gb 7220 danas je ostvario polazak na liniji 468 Beograd - Grocka.

LASTA GB 7220 OTOKAR by beogradskopredgradje

LASTA GB 7220 OTOKAR by beogradskopredgradje
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 10:46 pm

Postod Dejan Ikarbus » Sre Avg 17, 2016 9:25 pm

Koi motor imaju ovi otokari?
Da li je mozda cumins 4ct.3?
Dejan Ikarbus
Rukovalac građevinskom mehanizacijom

Pridružio se: Ned Feb 15, 2015 5:28 pm

Postod Stefan Bgd » Sre Avg 17, 2016 9:45 pm

Jeste Cummins ugrađen u njih, prema zvaničnoj oznaci u pitanju je iSBe 4.5 sa 136 KW-185 KS. :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Djolesanos3134 » Čet Avg 18, 2016 12:02 pm

Motor i instrument tabla su jedino dobri kod Otokara,ostalo nista, sedista tvrda,neudobna,samo kloca,lupa,karoserija katastrofa. Prednji trap im je hit, Sanosu ne lupa nista, oni bum tras kvrc..... :roll: :mrgreen:
Djolesanos3134
Član

Pridružio se: Uto Maj 03, 2016 9:25 pm

Postod Kesha » Čet Avg 18, 2016 3:45 pm

Od midibusa, kakav je Otokar navigo ne treba očekivati čuda, a i mislim da je poređenje pomenutog sa Sanos-om S315 neprimereno. 315-ica pripada sasvim drugoj kategoriji, a i da imaju potpuno isto ogibljenje, 315-ica bi sigurno bila udobnija zbog dužeg međuosovinskog rastojanja, većih točkova i naravno pneumatika. Još joj je osnova proslavljeni Mercedes 0303. Maleni Otokar na zadnjoj osovini ima lisnate opruge, odnosno gibnjeve, pa je to skakutanje i lupkanje očekivano, a kod takvog busa se i plastika mnogo brže rastrese. Ni meni se ne dopada preterano, mada sam se ja u njima vozio samo na liniji 401N, što će reći na kratke staze.
Kesha
Član

Pridružio se: Pon Nov 30, 2015 9:07 pm

Postod MSSS » Čet Avg 18, 2016 3:51 pm

Pa tabla je od Isuzu-a valjda, bese graviran nesto 140 ili 160km/h :D, 6000rpm i tako neke takve nebuloze. Dosta je tvrd zbog gibnjeva a opet su nekako slabi i prednji pucaju cesto ( zalio mi se vozac iz Laste Kg). Recimo taj konkretno je skripao jos u mestu da je to bilo neverovatno, samo iz razloga jer nece majstori da ga podmazu. Ovako je brz dosta ali zbog toga slab u brdu.
Unutra je po meni lep, lepa su mi i sedista i galerije i ima prostora onako, zadovoljavajuce.
MSSS
Član

Pridružio se: Čet Jan 15, 2015 11:33 pm

Postod StefanLasta » Čet Avg 18, 2016 5:28 pm

MSSS je napisao:Pa tabla je od Isuzu-a valjda, bese graviran nesto 140 ili 160km/h :D, 6000rpm i tako neke takve nebuloze. Dosta je tvrd zbog gibnjeva a opet su nekako slabi i prednji pucaju cesto ( zalio mi se vozac iz Laste Kg). Recimo taj konkretno je skripao jos u mestu da je to bilo neverovatno, samo iz razloga jer nece majstori da ga podmazu. Ovako je brz dosta ali zbog toga slab u brdu.
Unutra je po meni lep, lepa su mi i sedista i galerije i ima prostora onako, zadovoljavajuce.

Slab je jedino ako se ne sipa ad blue ili ako ga nema u vozilu ,inace ovako kad ima ad blue dosta dobro vuku uzbrdo.Inace Otokar je vrhunski u odnosy na Isuzy Turquoise.Bogdane tu ne racunam i ako su i oni Isuzy
Bolje ispasti glup nego iz autobusa.
Korisnikov avatar
StefanLasta
Član

Pridružio se: Sub Apr 20, 2013 12:31 pm

Postod becks89 » Čet Avg 18, 2016 9:31 pm

Kakve veze ima to sa vucom?
Add blue je obican rastvor koji redukuje izduvne gasove i smanjuje kolicinu otrovnih cestica...

Sent from my iPhone using Tapatalk
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu