Iako zbog putovanja na more nisam stigao da ga uhvatim odmah po isporuci, na prve fotke nove
Lastrine ik-218-ce nisam puno čekao, već par dana od povratka u Beograd na parkingu kod
BAS-a sačekalo me je pravo iznenađenje. Novi
Ikar koji je dobio garažni broj
15112 i zaduženje na liniji
581 Beograd-Lazarevac, besprekorno čist i sa još uvek prisutnim mirisom novog vozila, namestio se kao poručen za
foto šuting:

Iako smo navikli na crne bordure na prednjoj i zadnjoj steni, ovaj primerak dokazuje da je srebrna varijanta mnogo efektnija i skladnija u kombinaciji sa crvenom bojom:

Ipak, sa druge strane ne razumem čemu insistiranje od strane
Lastre da logo ostane u plavoj boji, kada bi bela varijanta istog bila mnogo lepša i uočljivija:

Isto tako ne vidim čemu farbanje kompletnog vozila u crvenu boju, kada je doneta odluka da sva vozila koja rade u gradsko/prigradskom saobraćaju Beograda budu crveno-bela. Estetski takođe, razlika je ogromna, ali šta je tu je:

Nedugo zatim je stigao i vozač koji duži ovaj bus, i pripremio ga za polazak sa stanice. Pošto do tada nije ostalo previše vremena, a fotke enterijera već imamo sa isporuke iz fabrike, rešio sam da napravim još koju fotku eksterijera. Generalno, bus zaista jako lepo izgleda i evidentan je napredak od strane
Ikarbusa u odnosu na prethodne serije:

Uz odličnu saradnju, potrudili smo se i da fotke isto tako lepo izgledaju:

Nažalost, često se desi i da ''slučajni prolaznici'' upadnu u kadar, i pokvare kompoziciju:

Pa ipak, sesija je i više nego uspešno izvedena:

Za sada toliko, do neke naredne prilike. Još jednom sve pohvale za
Lastru za kupovinu prvog zglobnog niskopodnog
Ikarbusa, da ih dugo i sa srećom služi, i da uskoro vidimo još ovakvih novih voznih jedinica. Isto tako sve pohvale za sam
Ikarbus, dosta toga su izmenili, i ako smem da kažem unapredili. Dobar deo u tome imaju i brojne sugestije upravo sa našeg foruma, i drago mi je da iste uzimaju u obzir i rade na njihovom rešavanju. Tako treba, samo napred.