HADZIJA282 je napisao:Svi ste vi inzenjeri i saobracajci, pogotovo vi koji pljujete vozace. Jako bih voleo da mi volovi uopste ne izadjemo u saobracaj, da se ukinu autobusi u Beogradu pa setajte gospodo ili se vozite taksijem, bajsevima....kako god. Semafor je inace na toj raskrsnici prestao da radi jos u cetvrtak uvece, a ne nakon prethodnog udesa kao sto su rekli na TV-u. Taj udes sam video kad sam se vracao kuci. Tamnavini "volovi" su ok kolege, jer nikad se niko na njih nije zalio dok su vozili 39 i 43. Znak STOP je zakon i na njega mora da se stane, kao i na liniju preglednosti. Autobus je bio na putu sa pravom prvenstva prolaza i on nije duzan da gleda i da vodi racuna o kamikazama koji nepostuju saobracajne znakove. Da je taj sa pikapom isao 50 koliko je i propisano za sve ucesnike u saobracaju i da je stao na znak STOP - sigurno ne bi doslo do nesrecnog ishoda, kao i do nesrece, jer bi zakocio na vreme tj.uocio autobus ili bilo koje vozilo. Svi znamo koliko puta mi volovi nabodemo kocnicu u toku dana i tamo gde smo u pravu - ne bi li ubili stoku koja divlja i nepostuje PSP. Kruzni tok je takodje merodavan dokaz koliko puta izbegnemo udes kad smo u kruznom toku, dok magarcine nemaju strpljenja da sacekaju da se ukljuce u raskrsnicu. Ali posto ste ovde da pljujete po voznom osoblju, nastavite sa tim. Taj kolega ce nastaviti da vozi i dalje bus. Tahograf je jedini validni dokaz na sudu. I ako je mozda prekoracio brzinu, moze samo za to da odgovara novcanom kaznom i kojim negativnim poenom, ali to ce sud i vestacenje dokazati, a ne vi.
Ne vidim zbog čega bi se ti kao vozač, ili bilo koji drugi kolega našao uvređen bilo čime napisanim, sem Draganovim nebulozama koje samo on vidi i samo njemu se dešavaju. U auto školi kad polažeš, nijedan instruktor ti neće reći da kroz raskrsnicu sa treperećim žutim svetlom prođeš istom brzinom ili većom, za to ne treba mnogo pameti i škole. Ovde vozač busa ne može da snosi krivicu, zakonsku, imao je prvenstvo, ako je bio u ograničenju i u okviru voznog vremena na tahografu, on je čist ko suza. Ipak, ona druga strana, poznatija kao savest nikad ne će biti mirna i teško da će kolega ponovo tek tako sesti u bus, to su ozbiljne posledice na psihu. Pseto kad zgaziš, pa ti nije svejedno, a ne čovek kad pogine, bez obzira na krivicu.
Priču o kočenju i izbegavanju udesa ne moraš da pričaš, svima je jasno šta i kako, sa čime se surećete, a onima koji i dalje nije jasno, neće nikada ni biti. I meni koji sam upoznat sa svime nije bilo potpuno jasna količina idiota, dok sam nisam seo u teretnjaka da teram kroz grad, koji je btw kraći desetak metara od zgloba i lakši desetak tona, pa je bilo i kočenja i prevrtanja robe zbog genijalnih vozača, kružni tok ne ume da koristi 65% vozača u BGu, a ne nešto dalje. Meni se i danas svi smeju što otpuštam gas pred svaku raskrsnicu i pred svaki semafor, nije problem straha ili bilo čega, već jednostavno videh svašta po Srbiji i BGu, tako da i kad si sto posto u pravu, nikad ne možeš znati ko sedi za volanom sa one druge strane.