Logo

Saobraćajne nezgode vozila JGP-a

Diskusije

Re: Saobraćajne nezgode vozila JGP-a

Postod becks89 » Ned Avg 21, 2016 7:49 pm

HADZIJA282 je napisao:Svi ste vi inzenjeri i saobracajci, pogotovo vi koji pljujete vozace. Jako bih voleo da mi volovi uopste ne izadjemo u saobracaj, da se ukinu autobusi u Beogradu pa setajte gospodo ili se vozite taksijem, bajsevima....kako god. Semafor je inace na toj raskrsnici prestao da radi jos u cetvrtak uvece, a ne nakon prethodnog udesa kao sto su rekli na TV-u. Taj udes sam video kad sam se vracao kuci. Tamnavini "volovi" su ok kolege, jer nikad se niko na njih nije zalio dok su vozili 39 i 43. Znak STOP je zakon i na njega mora da se stane, kao i na liniju preglednosti. Autobus je bio na putu sa pravom prvenstva prolaza i on nije duzan da gleda i da vodi racuna o kamikazama koji nepostuju saobracajne znakove. Da je taj sa pikapom isao 50 koliko je i propisano za sve ucesnike u saobracaju i da je stao na znak STOP - sigurno ne bi doslo do nesrecnog ishoda, kao i do nesrece, jer bi zakocio na vreme tj.uocio autobus ili bilo koje vozilo. Svi znamo koliko puta mi volovi nabodemo kocnicu u toku dana i tamo gde smo u pravu - ne bi li ubili stoku koja divlja i nepostuje PSP. Kruzni tok je takodje merodavan dokaz koliko puta izbegnemo udes kad smo u kruznom toku, dok magarcine nemaju strpljenja da sacekaju da se ukljuce u raskrsnicu. Ali posto ste ovde da pljujete po voznom osoblju, nastavite sa tim. Taj kolega ce nastaviti da vozi i dalje bus. Tahograf je jedini validni dokaz na sudu. I ako je mozda prekoracio brzinu, moze samo za to da odgovara novcanom kaznom i kojim negativnim poenom, ali to ce sud i vestacenje dokazati, a ne vi.

Ne vidim zbog čega bi se ti kao vozač, ili bilo koji drugi kolega našao uvređen bilo čime napisanim, sem Draganovim nebulozama koje samo on vidi i samo njemu se dešavaju. U auto školi kad polažeš, nijedan instruktor ti neće reći da kroz raskrsnicu sa treperećim žutim svetlom prođeš istom brzinom ili većom, za to ne treba mnogo pameti i škole. Ovde vozač busa ne može da snosi krivicu, zakonsku, imao je prvenstvo, ako je bio u ograničenju i u okviru voznog vremena na tahografu, on je čist ko suza. Ipak, ona druga strana, poznatija kao savest nikad ne će biti mirna i teško da će kolega ponovo tek tako sesti u bus, to su ozbiljne posledice na psihu. Pseto kad zgaziš, pa ti nije svejedno, a ne čovek kad pogine, bez obzira na krivicu.
Priču o kočenju i izbegavanju udesa ne moraš da pričaš, svima je jasno šta i kako, sa čime se surećete, a onima koji i dalje nije jasno, neće nikada ni biti. I meni koji sam upoznat sa svime nije bilo potpuno jasna količina idiota, dok sam nisam seo u teretnjaka da teram kroz grad, koji je btw kraći desetak metara od zgloba i lakši desetak tona, pa je bilo i kočenja i prevrtanja robe zbog genijalnih vozača, kružni tok ne ume da koristi 65% vozača u BGu, a ne nešto dalje. Meni se i danas svi smeju što otpuštam gas pred svaku raskrsnicu i pred svaki semafor, nije problem straha ili bilo čega, već jednostavno videh svašta po Srbiji i BGu, tako da i kad si sto posto u pravu, nikad ne možeš znati ko sedi za volanom sa one druge strane.
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Sponzor

Postod profa_chb » Ned Avg 21, 2016 9:15 pm

Čemu ta potreba da se po automatizmu biraju strane?

Slažem se sa Berajom. Trepćuće žuto je UPOZORENJE. Drugim rečima, pristupiti situaciji oprezno. Ako je ograničenje 50, trebalo je da vozi oko 40, po mojoj proceni. Verovatno nije kriv, ali opreza nikad dosta.

Inače, ljudi u metalnim oklopima su dosta uljuljkani, posebno vozači autobusa i kamiona (zbog gabarita). Ja na celom NBG kad biciklom prolazim raskrsnice (sa nekih 30ak na sat) na zeleno, ipak gledam levo-desno za svaki slučaj.
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Stefan Bgd » Uto Sep 13, 2016 2:21 am

Juče oko 18:45 na stanici kod Ušća zadnji levi kraj Solarisa 3183 sa linije 16 očešao je putnički automobil, koji je zatim pobegao sa mesta događaja. Kao što se na sledećim slikama vidi, šteta na autobusu je takoreći minimalna-u vidu ogrebotina, dok je auto za sobom ostavio delove fara i branika:
Image
Image
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Miki » Uto Sep 13, 2016 1:05 pm

Bio sam u ovoj 16-ici i čuo se neki čudan zvuk. Posle je dotrčao vozač od 3063 da kaže kolegi da je čuknut. :)
Image Image
Korisnikov avatar
Miki
Član

Pridružio se: Pon Maj 16, 2011 2:23 pm

Postod miliraki » Sre Sep 14, 2016 4:21 pm

miliraki
Član

Pridružio se: Ned Jan 23, 2011 2:43 am

Postod Kesha » Sre Sep 14, 2016 4:37 pm

miliraki je napisao:http://www.kurir.rs/vesti/beograd/kurir-tv-pozar-na-banjici-izgoreo-autobus-na-liniji-42-clanak-2443841

Lui travel. Od njega se ništa bolje ne može ni očekivati. Nema informacija o povređenima. Nadam se da ih nije bilo. Po snimku bih rekao sa je u pitanju totalna šteta, a gorela je 112-ca. Čuj nov autobus :roll:
Kesha
Član

Pridružio se: Pon Nov 30, 2015 9:07 pm

Postod profa_chb » Sre Sep 14, 2016 4:40 pm

Loše održavanje autobusa koji ima motor koji zahteva dobro održavanje (Common-Rail, dve turbine, 290 konja iz 7 litara)...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Kesha » Sre Sep 14, 2016 4:47 pm

Inače im svi autobusi izgledaju ofucano. Baš juče primetih crvenu cobru kod pet solitera, sva masna sa strane ispod poklopca hladnjaka. Dosta aljkav prevoznik i u međunarodnom transportu.

Nisam znao da i verzija D08 motora od 290 konja ima dve turbine. Mislio sam da ih ima samo varijanta od 340 konja, koja se ugrađuje u kamione srednje kategorije :)
Kesha
Član

Postod SGB » Sre Sep 14, 2016 5:04 pm

Изгорео је П0828 (008). Не знам по ком критеријуму је то "ново", ваљда да се нешто напише...
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod Kesha » Sre Sep 14, 2016 6:41 pm

Jedini kriterijum za naše novinare je godina proizvodnje, a to što je taj autobus pregazio pitaj boga koliko kilometara radeći i noćne linije nema veze. Najviše volim i kada pojedinci u GSP-u, Solarise smatraju još uvek novim vozilima, kao da iza sebe nisu ostavili oko 250.000 kilometara u proseku, a i tri godine konstantnog rada uopšte nije malo. U kakvim uslovima autobusi kod nas rade (loši putevi, opterećenje, rad preko celog dana), nijedan ne bi smeo u saobraćaju provesti više od 7/8 godina. A to u kakve krajnosti idemo, govori činjenica da Grad plaća remont autobusa posle punih deset godina rada i oko 1.500.000 pređenih kilometara. Ako bi mogli da rade 24h nekih 20 godina bilo bi sjajno :roll:
Kesha
Član

Postod branik » Čet Sep 15, 2016 8:38 am

Bio autobus nov ili star, ovim ljudima treba nova kuca.
NOĆ U BEOGRADU OBELEŽILA NESREĆA U BUSIJAMA: Dvoje dece povređeno, i vozač autobusa tražio pomoć http://www.kurir.rs/noc-u-beogradu-obel ... ak-2444659

Послато са Lenovo A369i уз помоћ Тапатока
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod branik » Čet Sep 15, 2016 10:14 am

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... -dece.html

branik
Profesionalni vozač

Postod Kesha » Čet Sep 15, 2016 10:48 am

Nije baš najjasnije koje koga udario, ali nije ni bitno. Dobro je da niko nije stradao. Još i ljudi ostadoše bez kuće.
Kesha
Član

Postod mix5201 » Čet Sep 15, 2016 10:55 am

Autobusu je iznenada na raskrsnici izleteo "Golf 5" koji nije ustupio prioritet (znak STOP) već nastavio da se kreće. Vozač autobusa godinama već radi prevoz osnovaca, izvaredan vozač koji je preuzeo šta je mogao u tom zastrašujućem trenutku, ali je ipak doživeo ovu torturu skoro pred penzijom. Jeziva slika i iskustvo dece koja su se našla u autobusu, bilo je sedmoro dece (na sreću lakše) povređeno kako sam čuo od poznanoka čije se dete nalazilo u autobusu u trenutku sudara.
Nadam se da će posle ovog ostati sve manje kaskadera i bahatih vozača samoubica po naseljima. Muka mi je od takvih bahanalisanja, svaki dan (kao i svaki drugi aktivan i savestan vozač) gledam raznorazne akrobacije koje se sprovode usled neke žurbe i neobzirnosti!
Korisnikov avatar
mix5201
Član

Pridružio se: Pon Sep 16, 2013 11:04 pm

Postod branik » Čet Sep 15, 2016 11:45 am

Kesha je napisao:Nije baš najjasnije koje koga udario, ali nije ni bitno. Dobro je da niko nije stradao. Još i ljudi ostadoše bez kuće.

Nisi pazljivo citao ni gledao.

branik
Profesionalni vozač

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije