Logo

Neoplan ili Setra !?

Sve što je vezano za autobuse, a ne spada u kategorije iznad.

Postod ferdinand » Čet Mar 13, 2008 11:44 pm

Kassbohrer je napisao:
sasa-74 je napisao:
Kassbohrer je napisao:Svi znaju da se najbolji autobusi prave na adresi:Setra Omnibusse, Carl-Zeiss-Straße 2, D-89231 Neu-Ulm, samo sto neki odbijaju to da priznaju.
Samo je SETRA vise od autobusa.

Setra je prikolica a Neoplan je autobus

Jeste Kassbohrer proizvodio kamionske prikolice, i tu sam u stvari prvi put i vidio natpis Kassbohrer. Cak su 20 godina proizvodili i vazdusne puske, ali ja u tome ne vidim neki narocit problem.
Necu da pricam za Neoplana da je los. Ipak je to najbolji bus poslije Setre. :) Mada nekako su mi izgubili onaj svoj smek odkad su Neoman. Recimo Tourliner je toliko MAN da se to vise ne moze zvati Neoplan.
Ipak poslije ovih kupovina od strane velikih kompanija Mercedesi sve vise postaju Setra, a Neoplan nazalost sve vise MAN.

na zalost, setra sve vise lici na mercedesov autobuski program i to je jedan od razloga zasto je serija 400 puna jeftine sive plastike u enterijeru. upotreba zajednickih elemenata drasticno smanjuje troskove razvoja i proizvodnje, pa je u evobusu identitet postao mislena imenica, dok medju neoplanovim kocijama jedino pomenuti tourliner ima brata blizanca u manovom proizvodnom programu. prema tome cela prica zavisi od ugla posmatranja :wink:
Korisnikov avatar
ferdinand
Član

Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 4:26 pm

Sponzor

Postod Kassbohrer » Pet Mar 14, 2008 12:14 am

ferdinand je napisao:
Kassbohrer je napisao:
sasa-74 je napisao:
Kassbohrer je napisao:Svi znaju da se najbolji autobusi prave na adresi:Setra Omnibusse, Carl-Zeiss-Straße 2, D-89231 Neu-Ulm, samo sto neki odbijaju to da priznaju.
Samo je SETRA vise od autobusa.

Setra je prikolica a Neoplan je autobus

Jeste Kassbohrer proizvodio kamionske prikolice, i tu sam u stvari prvi put i vidio natpis Kassbohrer. Cak su 20 godina proizvodili i vazdusne puske, ali ja u tome ne vidim neki narocit problem.
Necu da pricam za Neoplana da je los. Ipak je to najbolji bus poslije Setre. :) Mada nekako su mi izgubili onaj svoj smek odkad su Neoman. Recimo Tourliner je toliko MAN da se to vise ne moze zvati Neoplan.
Ipak poslije ovih kupovina od strane velikih kompanija Mercedesi sve vise postaju Setra, a Neoplan nazalost sve vise MAN.

na zalost, setra sve vise lici na mercedesov autobuski program i to je jedan od razloga zasto je serija 400 puna jeftine sive plastike u enterijeru. upotreba zajednickih elemenata drasticno smanjuje troskove razvoja i proizvodnje, pa je u evobusu identitet postao mislena imenica, dok medju neoplanovim kocijama jedino pomenuti tourliner ima brata blizanca u manovom proizvodnom programu. prema tome cela prica zavisi od ugla posmatranja :wink:

Tacno je da sve zavisi od ugla gledanja. Meni je recimo draza svaka Setra koja je nastala prije utapanja u Evobus. Druga stvar je to sto Setra nije puno polagala na spoljasnji izgled. Za mitsku seriju 200 se sve moze reci osim da je spolja atraktivna. Neoplan je uvijek spolja izgledao nekako zanimljivije ali i to je i prednost i mana.
Ja recimo da imam solidnu firmu nikad ne bih kupio Neoplana, prvo zbog licnog afiniteta prema Setri, a drugi razlog je sledeci: ja recimo kupim Citylinera iz 2003, ili novog Skylinera, a konkurent isti autobus iz 1989 i malo ga prefarba, zamijeni farove i prednji branik i za prosjecnog putnika ta dva busa ce izgledati isto, cak sam gledao i ''fals'' starlinere. Mada znam da ce neki ovo uzeti kao vrlinu Neoplana. E sad jel' kod Setre ovaj poduhvat teze izvesti, ili Setre ovakvi zahvati nisu ni potrebni to ja ne znam.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod sasa-74 » Pet Mar 14, 2008 1:28 am

ti da imas solidnu firmu morao bi da imas Neoplane u svom voznom parku i tako ih nalickas kao sto si vidjao i radis . Zasto ? Zato sto ce i agencija da gleda to isto kao i putnik da bus bude nalickan i sto vise da izgleda kao nov ako vec ne moze da iznajmi nov bus . kad odes u agenciju da trazis posao i kazes da imas Setru koja izgleda tako kako je izgledala 8o god i ja dodjem i kazem da imam Neoplana isto godiste samo sto izgleda kao da je 2000 god sta mislis kome ce agencija da da posao. toliko o vizuelnom izgledu i shvatanju buseva . mi vlasnici buseva svi znamo sta je dobro ali moramo da pratimo trziste sta ono trazi i da se snalazimo kako znamo i umemo . Drugo i ta Setra 215 moze da izgleda kao 315 nego je malo interesovanje vas Setrasa da osvezavate bus novijom maskom i . Mi Neoplanci smo vise za tuning-stiling :D
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode :wink: :wink:
sasa-74
Mehaničar

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:10 pm

Postod Kassbohrer » Pet Mar 14, 2008 1:47 am

sasa-74 je napisao:ti da imas solidnu firmu morao bi da imas Neoplane u svom voznom parku i tako ih nalickas kao sto si vidjao i radis . Zasto ? Zato sto ce i agencija da gleda to isto kao i putnik da bus bude nalickan i sto vise da izgleda kao nov ako vec ne moze da iznajmi nov bus . kad odes u agenciju da trazis posao i kazes da imas Setru koja izgleda tako kako je izgledala 8o god i ja dodjem i kazem da imam Neoplana isto godiste samo sto izgleda kao da je 2000 god sta mislis kome ce agencija da da posao. toliko o vizuelnom izgledu i shvatanju buseva . mi vlasnici buseva svi znamo sta je dobro ali moramo da pratimo trziste sta ono trazi i da se snalazimo kako znamo i umemo . Drugo i ta Setra 215 moze da izgleda kao 315 nego je malo interesovanje vas Setrasa da osvezavate bus novijom maskom i . Mi Neoplanci smo vise za tuning-stiling :D

Ne znam zaista kako je u putnickom saobracaju. Pretpostavljam da je tako sa agencijama, ali cini mi se ovi koji rade sa djecom pitaju samo koliko je bus star. Ne voli nijedna agencija da se nedaj boze bus pokvari na autoputu pa da klinci provedu cijelu noc u busu, pa novinari ko novinari pisu onda kako je agencija poslala djecu na ekskurziju u punoljetnom busu, i eto nagativnog publiciteta. Lakse se nekako podnese kad napisu bus star 2 godine misteriozno se pokvario. Ne razumijem se bas u putnicki saobracaj, ali ponekad honorarno odradim neke poslice za jednu firmu koja se bavi medjunarodnim transportom robe i znam da u tom poslu eventualno samo pitaju koje je kamion godiste, jer niko nije rad da mu isporuka kasni, a tuning-styling je takoreci beznacajan.
Po tvojoj prici Neoplan se vise isplati, pa ako nekad budem otvarao firmu sjeticu se tvog savjeta, i ipak kupiti Setru :D
Ipak je Neoplan ili Setra pitanje srca.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod sasa-74 » Pet Mar 14, 2008 1:51 am

Vazno je da smo se mi razumeli ko je sta hteo da kaze pa ti vozi Setru a ja cu neoplana a putnik ako zna u koji se bus vozi bog me ubio :wink: :wink:
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode :wink: :wink:
sasa-74
Mehaničar

Postod s215hdh » Uto Mar 18, 2008 11:12 am

Ma dajte, molim vas, koji tuning stiling i ostale zezancije. PA sto bih to radio, ako ce mi bus izgledati kao serija 300 onda ce i biti serija 300, a ne da tu nesto maskiram i budzim. NIkada seriju 200 ne bih osvezavao, jel ona ima toliko fenomenalan izgled, da je to steta kriti.

Sto se tice toga sta novinari pisu to je samo problem njihove gluposti, jer se pokvari novo vozilo od par dana, a ne neko starije. I samo kada bi meni napisao da sam poslao decu u ponoletnom autobusu, on bi istog casa zavrsio svoju karijeru, jer kad bih ga dovatio, sve bi mu prste polomio da vise nsita ne moze da napise.

Covece negde je atrakcija da se ljudi prevoze busecima od 40 godina, a ovde... kao da imamo norveski standard
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod milos265 » Uto Mar 18, 2008 3:41 pm

Slazem se da autobus treba da zadrzi svoj autentican izgled. Treba se truditi da izgleda lepo ali bez preterivanja.Lepse je videti punoletan bus o kome vlasnik vodi racuna nego nasminkan krs koji lepo izgleda samo na parkingu a kad krenes na drum shvatis da je nista drugo nego krs. A o novinarima ne treba pricati. Svaki dan u novinama mozes naci po neku njihovu nebulozu vezanu za saobracaj.
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod s215hdh » Pet Mar 21, 2008 3:24 pm

Neoplan se udostojio posle 18 dana da odgovori na mail, a Setra mi je posle 10 vec stavila sve sto sam trazio na raspolaganja, odgovorili su na mail sutradan, i sad mi rekose da sve sto su mi nabavili, ceka me od 25.3. u EvoBus Wien...
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod milos265 » Pet Mar 21, 2008 8:37 pm

Znali su oni da si ti iz suprotnog tabora pa si morao da prodjes bezbedonosne provere NEOPLANOVE SLUZBE BEZBEDNOSTI, koja ima saradnike ovde na forumu!
milos265
Profesionalni vozač

Postod sasa-74 » Pet Mar 21, 2008 9:27 pm

Tako je Milose, osetili da moze da predje u nase udruzenje pa mu odgovorili :roll: :wink:
sasa-74
Mehaničar

Postod milos265 » Pet Mar 21, 2008 10:59 pm

Naravno, mi smo ozbijna organizacija. A za transfer cemo videti. Zavisi koliko je piva spreman da plati na ime clanarine.
milos265
Profesionalni vozač

Postod sasa-74 » Ned Mar 23, 2008 2:14 am

milos265 je napisao:Naravno, mi smo ozbijna organizacija. A za transfer cemo videti. Zavisi koliko je piva spreman da plati na ime clanarine.

ma vazno je da se pije pa nije bitno ko ce da plati ziveli Image
sasa-74
Mehaničar

Postod milos265 » Ned Mar 23, 2008 5:11 am

Tu si potpuno u pravu, soferska tuga pregolema se najbolje razblazuje uz pivo! Autobus na parking, kriglu u sake i eto veselja.
milos265
Profesionalni vozač

Postod s215hdh » Pon Mar 24, 2008 11:02 am

Tako je tako je, koje pivce i sve je laske...

Nego onu clanarinu, pa nema transfera, gospodo, ne bih presao ni da vi meni placate... Ne postoje te pare... a kamoli jos ja da placam...

Ja sam predsednik Setrinog udruzenja, i to i ostajem... Ponosno
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod sasa-74 » Pon Apr 07, 2008 2:57 pm

ImageImageImage
sasa-74
Mehaničar

PrethodniSledeća

Povratak na Autobusi generalno