Logo

Lasta - prigradski saobraćaj

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Lasta - prigradski saobraćaj

Postod MARKO 89 » Pon Dec 12, 2016 10:49 pm

Sve sam ti lepo objasnio. :wink:
MARKO 89
Član

Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 5:08 pm

Sponzor

Postod Lasta Obrenovac » Pon Dec 12, 2016 10:52 pm

Kad već imaš izvor proveri gde su radili, jer mi je vozač tad rekao šteta što idu za KG ;).
Image
Lasta Obrenovac
Član

Pridružio se: Ned Jun 15, 2014 11:05 am

Postod MARKO 89 » Pon Dec 12, 2016 10:59 pm

Nema sta da proveravam, to sto sam ti napisao je tacna informacija i ja sam pouzdan i tacan izvor. :wink:
Necu da se nastavaljam, posto vidim da teras po svom.
MARKO 89
Član

Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 5:08 pm

Postod Lasta Obrenovac » Pon Dec 12, 2016 11:04 pm

Dobro ajde nije bitno. Ti se nisi odvajao od njih pa znaš.
Image
Lasta Obrenovac
Član

Postod MILE » Pon Dec 12, 2016 11:22 pm

Autosaobraćaj je imao 20ak Liaza koje je na kraju posle pucanja firme uzela Lasta, znam da su bila tri zglobna a za solo može Marko da napiše koliko ih je tačno bilo.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod Nibus-ja » Pon Dec 12, 2016 11:30 pm

ја знам за 19 лиаза од ГБр-002 до 020, касније су по нумерацији била она возила из Бортравела
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod Shone » Uto Dec 13, 2016 12:14 am

Tihomir :) je napisao:Хахаха, добро се исмејах. Иначе, свака част господи која дозвољава да један буде црвен, други црвено бели, други црвени и слоновача и тако то. Буквално спрдачина се направила са тим фарбањима, боље да је остало како је и ништа да се не пипа кад већ не умеју ништа како треба да ураде.

Па зато што нису јасно дефинисали колор-шему како тачно треба да изгледа аутобус , а и код приватних превозника битно је само да главна боја буде црвена , друге боје нису битне. :roll:
Извукла си осовинуууууууу из шаааасије љубави наше...
Korisnikov avatar
Shone
Član

Pridružio se: Ned Jun 10, 2012 5:44 pm

Postod Djole Pevcanin » Uto Dec 13, 2016 3:40 pm

Jedina gora stvar od Liaza - zglobni Liaz.
Zabaranjena je upotreba mojih fotografija u bilo koje svrhe bez moje saglasnosti.
Image
Korisnikov avatar
Djole Pevcanin
Član

Pridružio se: Sre Okt 26, 2016 8:51 pm

Postod Lasta Obrenovac » Uto Dec 13, 2016 3:53 pm

As Avala 8122
Image
Obrenovački 5116-Čeka za 860
Image
Obrenovački-5836
Image
Image
Lasta Obrenovac
Član

Postod becks89 » Uto Dec 13, 2016 3:54 pm

Kači ove lepše slike, prve dve nisu za forum, a pohvale za preostale tri.
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod Lasta Obrenovac » Uto Dec 13, 2016 4:02 pm

Inače 5375 se sprema da izadje iz garaže posle dužeg vremena :D
Image
Lasta Obrenovac
Član

Postod Kesha » Sre Dec 14, 2016 6:51 pm

Ne znam garažni broj, a u pitanju je 103-jka iz 2007. mislim. Prve sa lepljenim staklima u Lasti, po mnogo čemu slične GSP-ovim 103-jkama iz 2006. sa D2866 LUH24 motorom. Dva puta sam se mimoišao sa njom, ali je nisam mogao slikati iz autobusa. Levi bok je sav u gitu, a takvom sam je video pre više meseci. Jel moguće da su toliki slepci da tako puštaju autobus duži vremenski period. Pa bar farbe bi trebalo da imaju, pa makar je i samo zamazali za prvo vreme, dok je ne ofarbaju u crveno. Zaprepašćuju me iz dana u dan. Bahatost preko svake mere. Ne znam ni kojoj je liniji radila, pa samim tim ni kom OUR-u pripada.
Kesha
Član

Pridružio se: Pon Nov 30, 2015 9:07 pm

Postod milan997 » Sre Dec 14, 2016 7:07 pm

OUR nije sigurno,možda PO ili RJ ali ne i OUR. Jutros se zadimio GSP-ov mutant na na liniji 405,bahatost me je zaprepastila,konstantno me iznenađuju. Ali ipak pehovi se dešavaju kako Lasti,tako i GSP-u.
milan997
Član

Pridružio se: Uto Jul 26, 2016 4:55 pm

Postod Kesha » Sre Dec 14, 2016 7:50 pm

Druže, mešaš babe i žabe. Ja govorim o vozilu koje svo šareno i izgitovano izlazi u saobraćaj mesecima, što je van svake pameti, a ti pričaš o mutantu koji se "zadimio", kao da se lastini autobusi isto tako ne kvare svakodnevno. Gomila njihovih relativno mladih vozila dimi konstantno, pa nikom ništa. Tako isto porediš linije 17 i 18 sa linijom 474, koja ima po jedan polazak ujutru, popodne i uveče. To što si pisao da je 17-ica ili 18-ica skrenula sa trase u jednu ulicu dalje, ako se to uopšte i dogodilo, je presedan za GSP, a odabir trase od strane vozača je odavno pravilo za Lastu. Pa tako jedni idu Sarajevskom, a drugi Savskom prema železničkoj stanici, pa oni koji idu Savskom ne staju na železničkoj stanici, već kod palate pravde, a opet većina koja ide Sarajevskom staje kod železničke stanice, ali ima i onih koji staju i u Balkanskoj ulici. Ajde preko toga čovek i da pređe, ali da vozaču padne na pamet da produži autoputem linijom koja ima polazak u 16:30, a sledeći tek u 21:00 čas je nešto za šta bi vozač u GSP-u momentalno dobio otkaz. A što se tiče higijene, vozila pogona Kosmaj su pokretne apoteke za lastine buseve, a budi siguran da to ne pišem zato što radim u GSP-u, već kao neko ko svakodnevno koristi 408-icu i lastine linije koje prolaze kroz Trešnju. Takođe, kao neko ko se pomalo razume i u mehaniku, mogu da ocenim otprilike u kakvom je stanju autobus kojim putujem, i u tom pogledu Kosmaj je miljama ispred Laste, pogotovo kada se u obzir uzmu znatno veća prosečna starost voznog parka pogona Kosmaj, a samim tim i mnogo veća kilometraža.
Kesha
Član

Pridružio se: Pon Nov 30, 2015 9:07 pm

Postod milan997 » Sre Dec 14, 2016 8:17 pm

Zadimio se zbog toga što se umalo zapalio,a to dimljenje na koje ti misliš je svakodnevno. Živim na trasi poteza 400 i svaki dan ceo život koristim neku od Lastinih ili GSP-ovih linija. A to da su apoteke,ne prosipaj mi tu priču,imam 19 godina ali nisam glup i vidim u čemu se vozim. Ima neverovatno prljavih Lastinih buseva i sam kažem,a to da je svaki prljav i da su kosmajci apoteke preteruješ. Ima mutanata kojima otpada rasveta sa plafona,kojima je odvaljena obloga/zaštita motora u putničkom salonu,ima i Lastinih 206-ica sa istim slučajevima. Ono što želim da kažem putem ovog posta je to da treba da budeš objektivan i sagledaš činjenice a ne da GSP kuješ u zvezde.
milan997
Član

Pridružio se: Uto Jul 26, 2016 4:55 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu