roadcrasher je napisao:Slusaj me "bre" beogradjanine, da ti kaze jedan bosanac koji je dugo zivio u BGu kao izbjeglica, sa 14/15 godina sam poceo placati mjesecnu markicu, i sve dok nisam otisao sam placao. Zar te nije sramota da vakve gluposti lupas. Da ja nisam jedinka 2000te doi 2002 su na 108cu koju sam svako dnevno koristio bili uveli da vozac naplacuje kartu, jednog popodneva uleti kotrola na semaforu gdje se izlazi iz okretnice omladinski stadion. Evo ti prepricano ukratko izmedju vozaca i kontrole:
Vozac: Necete se ti ovdje hljeba najesti
Kontrola: Sto?
Vozac: Ovo su vecinom izbjeglice
Kontroler misleci da niko neplaca kartu naljuti se i kaze: Zaustavi autobus prije mosta.
Vozac cim je proso raskrsnicu skrene u desnu traku i sva cetiri upali. I cekamo mi da vidimo sta ce biti. Izbacili su jednu ciganku i to je sve bilo bus krcat jedva se kontrola provlaci. Vracaju se oni, ja mislim da nisu nit' jednu kaznu naplatili,
Vozac ih pita: Sta je bilo
Kontorla odtovara: Svi imaju kartu
Vozac se nasmija i rece: Rekoh vam ja necete se vi ovdje ljeba najest.
Vidjo sam kontrolore na potezu 100tke i 202 koliko hocete al' u 108ci ih ja nikad vise nisam vidio. Mozda je to razlog da je 108ca bila prva na potezu 100 koja je imala redovan nov novcat bus (gb 985 ako se nevaram IK 202).
Nove generacije 'beograđana' se rađaju sa pravima, bez obaveza. Praznicima idu u postojbine, gde glume to građanstvo, ja nisam još upoznao deo Srbije, a i uopšte na Balkanu koliko sam ga prošao, da kada čuju da si iz Bga smatraju to kao pozitivno. Zbog ovakvih primeraka.
Opet kažem, usluga je takva, kontrolori su isto katastrofa, ali nije opravdanje za neplaćanje...
Poslato sa Huawei Honor 7 uz pomoć Tapatoka