Logo

Autobusi kojim ste putovali?

Sve što je vezano za autobuse, a ne spada u kategorije iznad.

Re: Autobusi kojim ste putovali?

Postod Djole Pevcanin » Pet Jun 09, 2017 5:06 pm

Išao sam sa školom do Avale rekaroseriranim Sanosom S 415 u Mečku, ono je zmaj od busa, ništa se nečuje, ne lupa, motor se jedva čuje kao i retarder, menjač lagan, udoban i čist.
Zabaranjena je upotreba mojih fotografija u bilo koje svrhe bez moje saglasnosti.
Image
Korisnikov avatar
Djole Pevcanin
Član

Pridružio se: Sre Okt 26, 2016 8:51 pm

Sponzor

Postod Igor » Pet Jun 09, 2017 9:58 pm

Zet109 je napisao:Zanima me je li se tko vozio u Neoplan Trendlineru? Idem 24.5 na Krk, prijevoznik je Samoborček pa me zanima kakav je za duže releacije ZG-Krk? Hvala!

mat12345 je napisao:Možda bi član Igor mogao da ti kaže nešto o svom iskustvu sa Trendlinerom i Jugoprevozom iz Velike Plane! :D

Zet109 je napisao:Nadam se da će se javiti. ;)

Ja se izvinjavam, promaklo mi je.

Luka, nadam se da je putovanje dobro prošlo? Doduše, pitanje je kako može proći ta kilometraža Trendlinerom.

Ja sam prošao kao bos po trnju, putovao sam 460 km(Smederevska Palanka - Bar), i rekao sam da ću ga izuzetno izbegavati za daleke relacije u budućnosti. Ovaj Trendliner je bio u izvedbi od 55 sedišta, i bilo je veoma neudobno, malo mesta za noge, izuzetno neudobna sedišta, nedostatak kontrolne table za klimatizaciju iznad putnika, nedostatak stočića na sedištima, nedostatak držača za noge... Da ne nabrajam više. Jedina "prednost" su mu bila oboriva sedišta.

Detaljnije: viewtopic.php?f=29&t=438&start=675#p514524

Nadam se da si ti bolje prošao? :)
Korisnikov avatar
Igor
Član

Pridružio se: Uto Sep 20, 2011 4:33 pm

Postod Zet109 » Sre Jul 19, 2017 10:01 am

Mene je vozila Setra 319UL. Dobar autobus,samo malo tvrda sjedišta. Odlična za prigrad,ali naš ravnatelj je škrt uzet malo bolju ponudu pa da dobijemo Setru 317HD ili neku sličnu. Kada sam išao u Klagenfurt vozio me Neoplan Skyliner. Dobar autobus,ali na prizemlju. Na katu su nabili previše stolaca.
MAN kann.
Korisnikov avatar
Zet109
Član

Pridružio se: Sub Maj 07, 2016 10:56 am

Postod Zet109 » Pet Jul 28, 2017 10:45 am

Zanima me MAN Lion's City od Lui transa. Jel se vozio netko? Naši u ZG su odlični.
MAN kann.
Korisnikov avatar
Zet109
Član

Postod Kesha » Pet Jul 28, 2017 12:38 pm

Nažalost, nalaze se kod prevoznika sa poprilično lošom reputacijom kad je održavanje u pitanju. Ja sam možda jednom, eventualno dvaput ušao u nekog od tih MAN-ova. Ok je bus, mada nešto siromašniji po pitanju opreme. Nešto se duže čeka da se otvore vrata. Inače, od vaših se razlikuju i po tome što imaju vertikalno ugrađene D08 motore :wink:
Kesha
Član

Pridružio se: Pon Nov 30, 2015 9:07 pm

Postod Zet109 » Pet Jul 28, 2017 6:22 pm

Tabla je standard MAN ili VDV? ZF ili Voith? 6 ili 4 brzina? Naši lete sa 310 ks.
MAN kann.
Korisnikov avatar
Zet109
Član

Postod Kesha » Pet Jul 28, 2017 6:42 pm

Iskreno da ti kažem, nisam snimio koja je komandna tabla u pitanju, pošto sam ušao na treća vrata i to za par stanica, a kako je i to bilo davno, nešto ne mogu da se setim koji menjač imaju. Mislim da je u pitanju Voith, al opet nemoj me držati za reč :wink:
Kesha
Član

Pridružio se: Pon Nov 30, 2015 9:07 pm

Prethodni

Povratak na Autobusi generalno