Logo

FLiXBUS (D)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz ostalih zemalja Evrope.

Re: FLiXBUS (D)

Postod Marko INN-NS » Sre Jun 21, 2017 12:42 am

Da tako je Tomo to sam zaboravio sto kazes retko ko od njih ima nova vozila pa opstaju i to bolje nego veliki prevoznici . Ja naprimer ne bi promenio mog prevoznika pa ni da Flix vozi po ne znam ni ja kojoj ceni posto se gledaju neke druge stvari kao sto kazes Tomo :D
Marko INN-NS
Član

Pridružio se: Pet Dec 09, 2016 6:30 pm

Sponzor

Postod Sloba » Sre Jun 21, 2017 10:51 am

toma je napisao:Sta mislis, kako opstaju? Sta je to zbog cega ljudi putuju s njima bas?

Toga sam se upravo dotakao pri početku posta. Tržište je vrlo različito, a FlixBus je ipak osveženje među prevoznicima jer je više okrenut omladini, za razliku od većine prevoznika.

Prevoznici koje ti pominješ imaju svoju klijentelu koja verovatno stagnira, odnosno teško će otići od svog prevoznika, ali zato taj isti prevoznik će teško privući nove mušterije, baš zbog toga što je vozni park pretežno stariji a cene su u nivou avio prevoza.

Tu FlixBus nastupa sa novim vozilima i niskim cenama kao pokušaj osvajanja novog tržišta kroz način razmišljanja koji sam vam objasnio sinoć. Ne znam da li će i koliko biti uspešni, ali će definitivno doneti neke promene. :)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Jovan » Sre Jun 21, 2017 12:10 pm

Stvar je u tome sto Flix nije jeftiniji od nasih prevoznika, jeste jeftiniji od DB.
U BiH je vec toliko linija za Njemacku i Austriju da ce poceti voziti besplatno.
Npr povratna za München 50eur

evo provjerio sam Sarajevo München Flix 78eur povratna Kantic 55eur
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod Sloba » Sre Jun 21, 2017 12:25 pm

Ne znam za situaciju u BiH ali su cene za Nemačku iz Srbije vrlo slične avioprevoznicima... bar iz Novog Sada. Minhen kod Panonijabus 65 evra u jednom smeru itd.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Igor » Sre Jun 21, 2017 12:54 pm

Imam utisak da će dva nova, poslednje pristigla Tourisma u Banbus, uskoro pozeleniti.
Korisnikov avatar
Igor
Član

Pridružio se: Uto Sep 20, 2011 4:33 pm

Postod Jovan » Sre Jun 21, 2017 4:23 pm

Cini mi se da u Srbiji jos drzi Panonija monopol. Koje su cijene iz BIH mozes pogledati na FB stranici Kantica, Bakica, Halilovica, Transturista. Uglavno povratna za München je kod svih 50eur, ja mislim premalo ali...
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod Marko INN-NS » Sre Jun 21, 2017 5:53 pm

Kad se vec spominje Panonijabus jel oni placaju partnerima po km ili preko karata nesto ?
Hvala unapred :D
Moze svasta biti ali za sad na Flixbusovom sajtu je Europa Bus Valjevo samo partner.
Marko INN-NS
Član

Postod Igor » Sre Jun 21, 2017 6:17 pm

Veoma interesantno. Na sajtu Flixbusa se piše da postoje polasci od Ravne Gore do Zagreba, Karlovca, Delnice, Rijeke, Pazina, Žminja, Svetvinčenta, Vodnjana i Pule. Stoji da polaske obavlja Brioni Pula.

Takođe, po informacijama sa sajta, postoje i polasci iz Budve, Kotora, Tivta i Herceg Novog do Budimpešte i Velike Kanjiže, koje obavlja Volanbusz.
Korisnikov avatar
Igor
Član

Pridružio se: Uto Sep 20, 2011 4:33 pm

Postod Marko INN-NS » Sre Jun 21, 2017 11:07 pm

To sam bas video kad si reko ali da nije neka greska posto mi se cini da ima i Ravna Gora u HR pa su mozda pogresili ovi urednici Flixbusa. :D
Marko INN-NS
Član

Postod Goran sk » Čet Jun 22, 2017 12:01 am

Slobo,dobro je to sto ti i tvoja /mladja generacija razmislja drugacije ,u suprotno bilo bi dosadno.Slazem se oko toga di ti lakse preko interneta kupovina i online rezervacije i tkd, i ja neam nikakve zamerke oko toga ,tareba da postiji ta opcija ...ali sta je za onu drugu stranu ?Jel treba da mi se uzme ono pravo koje sam do sada koristio i koje mi i dan danas ogovara ?! Sigurno ne, a realno gledajuci oduzece ga...

Druga stvar je (i to meni bitnija) kvaliteta usluge...Pa nije kvalitet samo online usluga,jevtine karte i novi autobusi( jer polako imaju skoro svi renomirani ili porazvijenih prevoznika (pricam za nase prevoznike ex YU prostora)
Poverenje u prevoznika ,odnos prema meni kao putnik ,usluga i ima tu jos mnogo .

Fakt je da u Nemacku jeste Flix popularan kod studenata zbog jevtinog prevoza ,ali fakt je da niti drzavi, niti kod vozaca, niti kod ozboljnije firme nije na pozitivnu glasinu, a o bezbednog aspekta da i ne pricamo... (u DE autobuski prevoz se tretira kao kamena doba za razliku od zeleznice i aviacije)

Bilo je i veleke i poznate firme koji su vozili za njih i odustali, a bice i firmi koji i dalje za njih voziti,prevoznika bice uvek...samo steta sto manje firme jednog dana nestace jer na dugorocni period ne ce moci preziveti...

Ali kao sto si naveo ,za vas i mladje generacije je ok i donjece neke promene definitivno...kave i sta videcemo.
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Postod Marko INN-NS » Čet Jun 22, 2017 4:55 pm

Svaka cast na ovom Gorane 101% si upravu pogotovu prvi deo Teksta.
Vozio je jedan Elite Hamburg sa sve novim Busevima pa odustao.
A nije sve ni u novim vozilima bitnije je mnogo kako se ponasa prevoznik i ljubaznost :D
Marko INN-NS
Član

Postod Goran sk » Ned Jun 25, 2017 8:52 pm

Balingen...
Image
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Postod Goran sk » Čet Jun 29, 2017 11:01 pm

Jedna od pet setre na 110 liniji...
Nemate potrebne dozvole da pogledate prikačene fajlove u ovom postu.
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Postod crobus » Sub Jul 01, 2017 11:12 pm

Inače Flix bi mogao na ovim tržištima našim mnoge dovesti u probleme.. Kantić npr je već sad u dugovima na sve strane, dužni su na kraju krajeva i samoj Setri te imaju problema sa nabavkom dijelova, još uz pojačanu konkurenciju bi moglo biti svega
crobus
Član

Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 7:31 pm

Postod MILE » Sub Jul 01, 2017 11:52 pm

Napraviće oni velikih problema svima sa niskim cenama, svašta će tu da se dešava kad krenu da rade.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz ostalih zemalja