saznacemo ovih dana o kom modelu se zapravo radi inace prohujala je vest da Ikarbus vise ne proizvodi autobuse,serija IK-112N i 218N je poslednje sto su napravili,sada zavisi od novog vlasnika da li ce nastaviti
proizvodnju ili ce razvijati neki novi model ali sobzirom da se SEKA razvija
ostaje nam da cekamo.
Cak sam cuo neke traceve da ukoliko IKARBUS obustavi proizvodnju grad
ce se okrenuti ka nabavci Ruskih autobusa sto ce biti propast ipak novi
MAN je doneo svezinu valjda ce u njemu prepoznati kvalitet i udobnost.
Tračevi, tračevi... mada gde ima dima ima i vatre... Možda se ta cela priča svodi samo na to da Ik više neće raditi N seriju, nego isključivo A seriju.
Jedino što je sigurno je to da novi vlasnik Ikarbusa, po privatizacionom ugovoru, mora da nastavi proizvodnju autobusa inače će privatizacija biti poništena. E sad, to je po uguvoru, stvarnost je često drugačija...
Pa to je relativna stvar ko bi kupio GSP domaci ili strani Privatnik,
svakome se isplati da uzima pare a kupi jeftinije autobuse koje moze da
popravlja samo onda kada stanu svidja mi se razmisljanje Veolije o mogucoj kupovini Neobusa Citta,kupiti kvalitetno sto bi se kroz godine rada isplatilo.
Sto se Ikarbusa tice rekao sam da sam cuo da oni trenutno ne proizvode
autobuse a da ce se verovatno novi vlasnik odluciti kakva ce vozila nastaviti da pravi,N serija je promasaj koju ni Rusi nece na svojim ulicama,treba je iz temelja prepraviti a vrsiti distribuciju IK-103/IK-206 koji su se pokazali dobri u poslednjim nabavkama a bolji su svakako od
Liaza i MAZ koji su kruti neverovatno.
Raspitao sam se danas u vezi novog MAN-a i dobio razne informacije:
1.Ljudi iz Pogona Karaburma nisu culi da je u njihov pogon dosao takav autobus.
2.Koleginica iz B.Jerkovic mi je rekla da poslednje novo sto je doslo jeste
753 na liniji 26 a moguce je da je zabuna nastala oko 798 koji je ofarban
u crnu reklamu.
3.Jedan vozac mi tvrdi da je video taj niskopodni bus na liniji 26.
4.Imam sa druge strane nagovestaje da je taj bus zute boje.
Nazalost taj bus je za sada trac ali moze se pretvoriti u istinu,moramo da
se vozimo na liniji 26 cesce mozda i ugledamo to iznenadjenje.
Evo samo i ja da dodam pa možemo da završimo OT. Da, tačno je da Ikarbus u ovom trenutku ništa ne proizvodi. Pošto su izgubili posao u Dubaiju jednostavno su ostali bez narudžbina, a novih nema već mesecima. I da, tačno je da su Rusi glatko odbili i N i A seriju kao potpuno neodgovarajuće za njihove potrebe. Jedan je bio u Moskvi na probi i loše se pokazao.
Kada se toliko priča o tom autobusu postoje realne mogućnosti da će to vozilo i stići u Beograd,malo smo požurili sa diskusijama ali neka to bude
uvod za dane kada ćemo ga ipak videti.
Sjeca li se neko busa mislim da je man bio je u bg zg i sa na probi cini mi se 1989 inao je dva zgloba i naravno i koja slika mislm da sam vido negdje losu sliku na netu.Bas me zanima zasto nisu uzeli bar jedan