Logo

Gradski prevoz-Užice

Slike i rasprave o gradskom prevozu u gradovima u Srbiji i regionu.

Re: Gradski prevoz-Užice

Postod branik » Pon Okt 16, 2017 10:39 pm

Kontrolor je napisao:Sto se aneksa tice dodato im je jer su vec dugo vremena kukumakali kako nemaju racunicu bla bla... Da je bolje nego sto je bilo, mnogo je bolje, da je savrseno nije... Videcemo sta ce biti dalje.

A zasto im je odobreno poskupljenje? Na osnovu pada evra? Ko ih je terao da daju na tenderu tako nisku cenu? Damping, klasican.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Sponzor

Postod branik » Uto Okt 17, 2017 10:52 am

Ne sporim da je prevoz bolji i organizovaniji nego sto je bio. Vozila su bolja i urednija, ali... Ni pola ugovora jos nije proslo, a sad se menja cena. Onda ce vremenom poceti isto tako da odstupaju kvalitetom i staroscu vozila i onda ode sve nizbrdo kao ranije. Autobuska stanica jos uvek nije na nivou kakva bi trebalo da bude za ovoliki grad. (Salteri pojedinacnih firmi, naplata peronske a da ni cestit wc ne postoji, opsta urednost, osoblje, posebno onaj lik na izlaznom peronu....)
Prevoz jeste bolji, ali ima jos mnogo prostora za poboljsanje. A posto sada na autobusku dolazi vise ljudi jer prigradski polasci krecu odatle, na stanici mora mnogo da se radi, od samog ulaska u zgradu, pa do polaska autobusa.
branik
Profesionalni vozač

Postod branik » Sre Nov 08, 2017 2:46 pm

Није баш за ову тему, али ево, дочекасмо: прорадко јд кружни ток. Само јш да неке најчимо и да га користе. Оваквих сцена било је јуче на претек, а прилично их је и снимљено.
Уско грло је, како се за сада види, излазак са пумпе и укључење на кружни ток., посебно ако се појави неко веће возило попут аутобуса или још горе, шлепера,, јер су уливна острва поприлично стешњена, а много је и девијација.

Image
branik
Profesionalni vozač

Postod MILE » Sre Nov 08, 2017 10:23 pm

Tužno i jadno.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod branik » Uto Nov 21, 2017 8:42 pm

Ево како сада изгледа, када се мало разрадило. Да не буде баш потпуно изван теме, прође и понеки аутобус у градском саобраћају. У овом рингишпилу некима би Контролор могао и жетоне да тражи.
https://www.youtube.com/watch?v=1I2HaJ35gmI
А како је нешто од оног циркуса на почетку изгледало, а што нас обрука и на ХРТ и на немачкој државној ТВ, погледајте овде: https://www.youtube.com/watch?v=NLzakmRgEAs
branik
Profesionalni vozač

Postod branik » Uto Nov 28, 2017 5:01 pm

Cirkus traje (sa lokalnog fejsa)

Image
Bas u kruznom toku videh jednog belog konekta sa KV tablicama. Tako je majstor zavrteo, da sam se zagledao da vidim koliko se nageo, pa ne videh liniju. Novo lice u gradu?
branik
Profesionalni vozač

Postod Sloba » Uto Nov 28, 2017 10:29 pm

Koji garažni broj je ovaj Punto? Na kojoj liniji je uslikan? :)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Goran sk » Sre Nov 29, 2017 12:05 am

branik je napisao:Није баш за ову тему, али ево, дочекасмо: прорадко јд кружни ток. Само јш да неке најчимо и да га користе. Оваквих сцена било је јуче на претек, а прилично их је и снимљено.
Уско грло је, како се за сада види, излазак са пумпе и укључење на кружни ток., посебно ако се појави неко веће возило попут аутобуса или још горе, шлепера,, јер су уливна острва поприлично стешњена, а много је и девијација.

Image

Ovo je bilo i na nemackim televizijama emitovano ...
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Postod branik » Sre Nov 29, 2017 12:11 am

Знам к то и јесте тужно. Написао сам то у неком ранијем посту.
У левом делу, гледано по слици, велики је контра нагиб. ко ме не вјде мрзело, уловићу неки аутобус кад брже прође, кад се жестоко нагне, што због кривине, што због нагиба, мада су ови градски конекто прилично чврсти и тврди
branik
Profesionalni vozač

Postod branik » Čet Nov 30, 2017 8:03 pm

Jedno kisno mimoilazenje i kisni pozdrav:

ImageImage
branik
Profesionalni vozač

Postod Kontrolor » Pet Dec 01, 2017 12:28 pm

nema me bas u poslednje vreme... dosao sam da okacim neke slike a vidim da me Branik prozivao za neke zetone... Snimak kruznog toka sam ja i okacio... snimali live pa upao crni punto... neko je napisao za Nemacku RTL... Urednik me kontaktirao i odobreno pustio snimak u show emisiji subotom...
Ako si prema nekome los, nista bolje od njega nemoj da ocekujes u odnosu sa tobom.
Korisnikov avatar
Kontrolor
Kontrolor gradskog prevoza

Pridružio se: Uto Dec 15, 2015 10:30 pm

Postod Kontrolor » Pet Dec 01, 2017 1:14 pm

A sada, mala, moze se reci, prinova... Od prevoznika "Leka prevoz" iz Arilja na ugovor o delu ili ti na pozajmici za liniju 16 jer je kombi mali a konekto ne moze da prodje sve izazove trase linije 16...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Ako si prema nekome los, nista bolje od njega nemoj da ocekujes u odnosu sa tobom.
Korisnikov avatar
Kontrolor
Kontrolor gradskog prevoza

Pridružio se: Uto Dec 15, 2015 10:30 pm

Postod branik » Pet Dec 01, 2017 4:03 pm

Ovo cudence sam video iz daleka, ali sam pomislio da je na Pozegi, jer DAB vec ima vec ponesto neobicno.
A kad ih vec pominjem, nije mi jesno, sto za DAB ne vazi zabrana prolaska kroz grad. Po cemu su oni privilegovani u odnosu na AP?
O zetonima smo vec pricali. Nema razloga da se liutis.Samo mi je asocijacija na prve dane kruznog toka bio luna park.
A snimaka iz kruznog toka ima na desetine, bar toliko sam ih video do sada. Ponesto sam i dozivljavao. I, kako sam nesto ranije i napisao, sad se vec vide konstrukcioni nedostaci: usko grlo u ukljucenju iz N.Pasica i od stadiona, stesnjen ulaz ka stadionu za slepere i dugacke autobuse ( vec se vide i ostecenja i tragovi guma na ivicnjacima i dzerzi ogradi do pumpe, preveliki kontra nagib koji ce sa prvim klizavim jutrom uzeti svoj danak.
I za kraj pitanje za Kontrolora: posto je povecana cena prevoznickog km, razmislja li se o poskupljenju karata u prevozu, ili je budzet planiran po trenutnom stanju?
branik
Profesionalni vozač

Postod Sloba » Pet Dec 01, 2017 6:19 pm

Simpatičan je Cito i veliki napredak u odnosu na kombi, pogotovo što je niskopodan!

Hoće se snaći prevoznik sa njim? Ipak je u pitanju hibridni autobus. :)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod branik » Pet Dec 01, 2017 10:48 pm

Sloba je napisao:Simpatičan je Cito i veliki napredak u odnosu na kombi, pogotovo što je niskopodan!

Hoće se snaći prevoznik sa njim? Ipak je u pitanju hibridni autobus. :)

U Ue odrzavanje je na nivou redovnog servisiranja i lakseg korektivnog. O ozbiljnijem radovima svakako ce se starati vlasnik.
branik
Profesionalni vozač

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u regionu