Logo

Saobraćajne nezgode vozila JGP-a

Diskusije

Re: Saobraćajne nezgode vozila JGP-a

Postod MILE » Sub Okt 20, 2018 4:41 pm

Na Mirijevu je stradala ona prva što je uzeta, 40095, ova od jutros je 40109. Dobioje turažu jer se vidi da da je velikom brzinom udario, da je proklizao nebi bila tolika šteta sigurno.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Sponzor

Postod branik » Sub Okt 20, 2018 4:58 pm

Pa onda treba dići frku zbog čega se to događa. Temperatura izduva sigurno nije bila visoka, išao je nizbrdo uglavnom, tek što se popeo do Karađorđevog parka.
A šta ako je išao spolja i proklizao neposredno pre izletanja. Točkovi su pod levim. Jutro je, prazna raskrsnica, možda je baš išao spolja da bi dobio veći krug. Niko od svedoka, bar po novinama, ne pominje dim, čudan zvuk... Reklo bi se da ničim do udarca nije privukao pažnju. Da me pogrešno ne shvatite, razmišljam o drugim mogućim uzrocima jer ne mogu da shvatim da vozilo sa oko 15k km, prepostavljam, može da ima takav problem.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod MILE » Sub Okt 20, 2018 5:25 pm

Sve što znam je da ga je slikao radar, e sad o brzini ima nekoliko priča pa mi se i ne piše baš. Arriva je jedna od firmi sa najgorim održavanjem tako da kod njih možeš sve da očekuješ, baš su mnooogo popustili.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod Kesha » Sub Okt 20, 2018 6:19 pm

Održavanje Arrive jeste loše, ali ipak su Temse stare tek nekoliko meseci. Teško da bi održavanje moglo biti odgovorno za nezgodu, tim pre što je ova druga po redu, ako se ispostavi da je dobijena turaža uzrok nesreće.
Kesha
Član

Pridružio se: Pon Nov 30, 2015 9:07 pm

Postod branik » Sub Okt 20, 2018 6:26 pm

Kakvo održavanje može da skrivi ovo? Pa oni su još na prvom ulju! U Arivi imaju podaci o tome da li je ulje trošio. Baš me zanima dacli će istraga ovakve nesreće da obuhvati i tehničku dokumentaciju, ili će se samo baviti fizičkim tragovima na terenu i vozilu, kao na klasičnom uviđaju. Koliko potencijalnih bombi ide našim putevima?
branik
Profesionalni vozač

Postod branik » Sub Okt 20, 2018 6:36 pm

"IZABRAO JE DA UGROZI SEBE, A NE DRUGE" Svedoci jezive nesreće na Slaviji videli krvavog vozača i kako mu "kost viri iz noge" http://www.blic.rs/82ghdv3
branik
Profesionalni vozač

Postod Fipi 494 » Ned Okt 21, 2018 1:11 am

MILE je napisao:Sve što znam je da ga je slikao radar, e sad o brzini ima nekoliko priča pa mi se i ne piše baš. Arriva je jedna od firmi sa najgorim održavanjem tako da kod njih možeš sve da očekuješ, baš su mnooogo popustili.

Otišlo im je puno majstora, dok je terenski majstor uvek na terenu, pa čak i na noćnom prevozu ih ima..
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Napadi na vozače JGP-a i ostalo osoblje

Postod branik » Ned Okt 21, 2018 9:31 am

Mnogo me je jučašnja nesreća uznemirila i ne prestajem da razmišljam šta je pošlo naopako. Video sam više snimaka sa lica mesta i zaključio da je autobus bez kočenja ili bilo kakvog usporenja udario banderu. Te bandere koje nose kontaktnu mrežu su veoma moćne (ako se dobro sećam, ima oko 40cm u prečniku) i viđao sam i ranije sudare autobusa sa njon, gde bi se toczavršilo pucanjem stakla, deformacijama prednje strane, ali bez dubinskih strukturnih oštećenja. Ovde je mnogo drugačije. Ako je tačno da je svesno gađao u nju da bi stao, gađao bi više desnom stranom, a ne sobom ili sredinom. Ako je bila turaža, kako se ugasio nakon udara: ili će proklizavati zadnji točkovi ili će polomiti nešto u motoru ili transmisiji? Otkud tolike naslage ulja kod nkvog motora? Ako nije ulje uzrok, već neki senzor, kako neko napisa, gašenje i prekid dovoda goriva bi zaustavili motor. Ako budemo dovoljno racionalni i isključimo neki nadrealni uzrok, i dalje mislim da je najpre vozač imao neki problem što ga je onesposobilo. Nadam se da će biti dobro!
branik
Profesionalni vozač

Postod branik » Pon Okt 22, 2018 9:27 pm

KO JE KRIV ZA UŽAS NA SLAVIJI? Infarkt vozača, klizavica ili "TEMPIRANA BOMBA" u autobusima koja je već izazvala SERIJU NESREĆA http://www.blic.rs/wfnrpd4
Znači, kobre na svakih 15000km na čišćenje i remont turbine, a ni zamena karika ne bi škodila.
branik
Profesionalni vozač

Postod icacar98 » Uto Okt 23, 2018 12:28 am

Na kraju se ispotavilo da je sa dnevnog izgleda https://www.blic.rs/vesti/beograd/avram ... ji/y6315sk , piše dole da dnu , dao je izjavu još jedan vozač iz arrive.

Što je po meni još gore jer to znači da je sigurno stao na stajaištu Slavija/Bulevar Oslobođenja što znači da je za nepunih 300m dobio nenormalno ubrzanje gledano po šteti, trebalo bi sve temze povući iz saobraćaja dok se ne rasvetli šta se ovde stvarno

EDIT: i infarkt isključen kao uzrok nesreće
https://www.blic.rs/vesti/beograd/samo- ... li/tb44v4q
Правопис српског језика je napisao:инжињер или инжењер
Пише се и једно и друго.
У војном речнику уобичајено је инжињерија, инжињеријски, инжињерац, а у цивилству грађевински инжењер, машински инжењер, рударски инжењер, саобраћајни инжењер.
icacar98
Član

Pridružio se: Čet Dec 05, 2013 11:53 pm

Postod branik » Pon Nov 12, 2018 10:02 am

JEZIVA NESREĆA U RESAVSKOJ Automobil projurio na crveno i zakucao se tramvaj koji je izleteo iz šina, PREGAZIO PEŠAKA, pa se zakucao u drvo! (FOTO) http://www.blic.rs/gt8ppej
branik
Profesionalni vozač

Postod Kesha » Pon Nov 12, 2018 1:15 pm

Strašno. Pretpostavlja se da je kriv vozač putničkog automobila, koji je proleteo kroz crveno svetlo iz Krunske ulice. Verovatno da ni brzina kretanja nije bila mala, iako tramvaju nije potrebno baš tako mnogo da iskoči iz šina. Brža vožnja kroz deo Krunske od Beogradske prema Resavskoj, velika je ludost na prvom mestu, a kamoli proletanje kroz crveno svetlo.
Kesha
Član

Pridružio se: Pon Nov 30, 2015 9:07 pm

Postod branik » Uto Nov 20, 2018 10:00 am

Sad na Prvoj videh da je kod Jakova jedan autobus (311) pokušao da skoči sa mosta. Bio je prazan, a vozač je čitav. Reklo bi se da je proklizao na izlasku iz leve krivine.
branik
Profesionalni vozač

Postod d.p » Uto Nov 20, 2018 11:23 am

probio je zastitnu ogradu,trenutno ga izvlace na kolovoz,radio je na liniji 610
VDL Berkhof Axial 100
d.p
Član

Pridružio se: Uto Apr 03, 2018 5:15 pm

Postod becks89 » Uto Nov 20, 2018 12:07 pm

Dobre gume i spora vožnja, srećom se radilo verovatno o izlasku na liniju pa je bio sam.

Poslato sa Huawei Honor 9 uz pomoć Tapatoka
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije