Logo

Saveti za fotografisanje autobusa i drugih vozila JGP-a

Sve teme vezane za bilo šta. Samo ime kaže :)

Postod WeljaBG » Čet Apr 02, 2009 10:36 pm

gradski prevoz je javno mesto bas kao i ulica, zato se drugacije i zove JAVNI prevoz :idea: u berlinu postoje nalepnice na kojima pise KAMERA, odnosno da moze svako neometano da slika ili snima, da taj video moze izaci na youtube itd.

ovo pogotovo vazi za metro. zanimljivo je to da sam primetio da kad stranci slikaju ili snimaju niko ne sme ni da bekne. tu se vidi kako nam je jadan mentalitet, na svoje ljude redovno bacamo drvlje i kamenje, zato i nismo slozni kao nacija i sve nam ide naopako :( tuga.... :roll:

samo kazem obratite paznju na strance, setite se evrovizije, sve je bilo javno i niko se nije bunio. ako nece da bude slikan neka ide peske ili svojim kolima, na kraju krajeva i ta kola moraju biti sasvim slucajno snimljena ili slikana od strane novinara npr kad snimaju vladu srbije u kneza milosa, autobusi prolaze i izbliza.

cudi me sto vozac ne stane pa prebije novinara, a? ne sme jar bi nastao skandal. cak i na ulici neko moze da vas slika, ne zaboravite da je beograd veliki veliki veeeelliiiiki brat ;) london ima kamere na svakom cosku , sta ce biti kad uvedu kamere u gsp? nece se niko voziti, jel da? ma daaaj

ja predlazem da se dogovorimo pa da uzmemo legitimacije ni manje ni vise nego od direkcija za javni prevoz, onda bi mislili da smo inspektori koji snimaju saobracaj hehehe
WeljaBG

Sponzor

Postod danilo » Pet Apr 03, 2009 2:45 pm

Pa ne stavrno treba da napravimo neke kao legitimacije za fotografisanje, odnosno da zaživi ona ideja o kojoj smo pričali kada je tema napravljena. Znači da imamo tu legitimaciju da piše ime i prezime i da smo članovi ovog foruma. Ipak kad vide da imamo tako nešto, onda te gledaju drugim očima. Te legitimacije i ta čuda jesu jedna velika glupost, jer bi fotkanje trebalo da bude dozvoljeno i da niko ne sme nikome da osporava što nešto slika. Tako da se donekle potpuno slažem sa Weljom i sa njegovom konstatacijom.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

slikanje

Postod direktor » Sub Apr 04, 2009 1:01 pm

slkanje bilo cega na javnoj povrsini ili pak sa javne povrsine ako neostoji znak zabrane je dozvoljeno i niko nemoze da vam zabrani to vam govori buduci advokat uzivaj te u fotografisanju
gsp je zakon
direktor
Član

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 5:17 pm

Re: slikanje

Postod Aleks_BGD » Sub Apr 04, 2009 8:11 pm

Tu si upravu.Ali sta ces kad su nasi ljudi ***CENZURISANO*** i seljaci pa nemaju pojma..
Poslednji put menjao Marko dana Pon Sep 17, 2012 2:46 pm, izmenjena samo jedanput
Rezlog: citiranje prethodne poruke
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod MIKI-TRAMVAJDŽIJA » Sub Apr 04, 2009 8:33 pm

ja nemam problema sa slikanjem, jer isklučivo slikam tramvaje a i za ostale, jer me većina kolega poznaje, pa nekada znaju i da poziraju u kabini :D
MIKI-TRAMVAJDŽIJA

Postod avramovicsasa » Sub Apr 04, 2009 9:05 pm

O.K je ako te znaju ko si i šta radiš,ali ako ne znaju onda nastaje problem
i sumnja.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Aleks_BGD » Ned Apr 05, 2009 9:16 pm

Danas na BASu sam imao problema sa momcima iz obezbedjenja.Prvo su mirno posmatrali sta radim.A nekih 15 minuta kasnije jedan mi je prisao i pitao sta radim?Lepo i kulturno sam mu objasnio ko sam,sta sam i da sam ljubitelj autobusa,da volim buseve i da slikam za sajt autobusi.net i busevi.com.U tom trenutnku kao da ga je grom udario.Poceo je da besni i preti.Psoovao je,pretio da ce zvati policiju itd...Nisam mi nista rekao nisam hteo da ulazim u duel sa njim.Da nije naisao Dragan vozac iz Laste garantovano bi bilo problema.Takodje je pretio kako ce mi razbiti aparat....ovo ono.Ljudi stvarno neznam sta je sa ovim ljudima danas.Da li je moguce da smo toliki ***CENZURISANO*** i losi ljudi.Pa kako mozemo da ocekujemo bolje sutra ako tekvi ***CENZURISANO*** i psihopate rade u javnim preduzecima....!Iskreno zaista jedna velika bruka za BAS Beograd,i veliki minus na nekulturno ponasanje osoblja!
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod markotar » Ned Apr 05, 2009 9:30 pm

Eh, ma svakakvi ljudi rade u tim obezbeđenjima, neka te to ne čudi! To su uglavnom privatne firme koje rade po ugovoru, a selekcija kadra je na vrlo niskom nivou. Većina njih ne zna ni da se potpiše a kamoli zakonske odredbe...

U svakom slučaju, nadam se da te to neće obeshrabriti da nastaviš da slikaš autobuse!
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Aleks_BGD » Ned Apr 05, 2009 9:33 pm

Danas mi umalo nije preselo..ali idemo dalje!
Poslednji put menjao Marko dana Pon Sep 17, 2012 2:47 pm, izmenjena samo jedanput
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod volvos » Ned Apr 05, 2009 9:33 pm

Pa ja se uvek krijem kad slikam kolege,jedan mi je bio rekao nije ti dosta busa ceo dan još ih slikaš,ne veruju ljudi da te neko puno voli,a malo je ljudi koji voze bus iz ljubavi već samo da dignu platu i odrade smenu
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod igibgd » Ned Apr 05, 2009 9:41 pm

Aleks_BGD je napisao:Danas na BASu sam imao problema sa momcima iz obezbedjenja.Prvo su mirno posmatrali sta radim.A nekih 15 minuta kasnije jedan mi je prisao i pitao sta radim?Lepo i kulturno sam mu objasnio ko sam,sta sam i da sam ljubitelj autobusa,da volim buseve i da slikam za sajt autobusi.net i busevi.com.U tom trenutnku kao da ga je grom udario.Poceo je da besni i preti.Psoovao je,pretio da ce zvati policiju itd...Nisam mi nista rekao nisam hteo da ulazim u duel sa njim.Da nije naisao Dragan vozac iz Laste garantovano bi bilo problema.Takodje je pretio kako ce mi razbiti aparat....ovo ono.Ljudi stvarno neznam sta je sa ovim ljudima danas.Da li je moguce da smo toliki ***CENZURISANO*** i losi ljudi.Pa kako mozemo da ocekujemo bolje sutra ako tekvi ***CENZURISANO*** i psihopate rade u javnim preduzecima....!Iskreno zaista jedna velika bruka za BAS Beograd,i veliki minus na nekulturno ponasanje osoblja!

Ma tim ljudima je očigledno dosadno i mnoooglo ‚‚vole‚‚ svoj posao...
Nažalost Beograd je pun takvih iskompleksiranih ljudi,kojima je sve loše i sve propada - negativci,npr:Pao je sneg,a takvi će da kažu:‚‚Jao pao je sneg,u pi*** ***************************....‚‚ :evil:
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 9:06 pm

Postod markotar » Ned Apr 05, 2009 9:53 pm

Eh, pusti te besposličare... Ni slučajno nemoj da te to pokoleba!! Kakve sam ja sve susrete imao sa "čuvarima mira i reda"...

Već sam vam pričao da je jednom aerodromsko obezbeđenje (dakle ne policija, oni još nešto od zakona i znaju) htelo da me hapsi što sam slikao avione. Kada sam im objasnio da je slikanje sa tog mesta ne samo dozvoljeno već da je menadžment aerodroma upravo i napravio taj prostor (veštačka brda blizu piste, ko je išao do aerodroma sigurno ih je video) kako bi ljubitelji fotkanja mogli odatle da slobodno slikaju, prave roštilj i da se zabavljaju i da će ispasti izuzetno glupavo kod svojih šefova ako me privedu, prvo su me nemo pogledali (kao volovi, što bi se reklo), a onda su nekog tamo zvali preko radio-stanice (koji im je očigledno rekao kakve su budale), a zatim su počeli da mi se Bog zna kako izvinjavaju što su me dirali i pustili me da nastavim zabavu. :-) :lol:
markotar
Član

Postod Aleks_BGD » Ned Apr 05, 2009 9:57 pm

VOLINE ne VOLOVI,kao i oni sa BASa u Crveno crnim odelima...E a gde je to brdo na Aerodromu.Ocu didnem i ja?:D
Poslednji put menjao Marko dana Pon Sep 17, 2012 2:48 pm, izmenjena samo jedanput
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod markotar » Ned Apr 05, 2009 10:18 pm

U stvari ima 2 brda. Vide se lepo iz daleka, ne možeš ih promašiti. Evo mape (velika crvena tačka). :-)

Image

Nisam dugo bio tamo pa ne znam kakvo je sad stanje. Pruža se odličan pogled na platformu C gde se danas parkira većina aviona kao i na stazu 12. Topla preporuka! :-) Naravno, nemoj da se iznenadiš ako obezbeđenje ipak dođe da vidi šta i ko se tu muva (obično se samo provozaju sa druge strane ograde i ne prilaze ti) ali ako se ponašaš normalno i kulturno neće biti nikakvih problema. I nemoj nikako prilaziti ogradi, uživaj sa visine!! :-)

Ima i drugih finih mesta na kojima je dozvoljeno posmatranje aviona ali obično se do njih dolazi kroz oranice ili kukuruz (zavisi od godišnjeg doba). :lol:
markotar
Član

Postod dolenauglu » Ned Apr 05, 2009 11:58 pm

Aleks_BGD je napisao:...da slikam za sajt autobusi.net i busevi.com.U tom trenutnku kao da ga je grom udario.

вероватно је банован са форума. :P
dolenauglu
Član

Pridružio se: Sre Feb 25, 2009 8:53 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Pricaonica