mat12345 je napisao:Najveći deo putovanja su zamenski vaučeri od prošle sezone, svakako je to veliki udarac za turističke agencije, ali kada generalno pogledamo stvari nema profesije koja nije ispaštala zbog cele situacije, sem farmacije naravno.Neke agencije su otišle u stečaj, ugasile se, dok se neke idalje drže na nogama zahvaljujući malom delu putnika koji su uplatili svoje aranžmane bez da su imali zamenski vaucer...
Pa to je ono o cemu pricam,ova sezona se vozi za dzaba.Jer novac koji je uzet prosle tj preposle godine od prodatih aranzmana je potrosen,sad trenutno malo ko ce putovati dakle novih prihoda je minimalno i onda dolazi do toga da radis sa minusom.A sa druge strane duzan si da ispostujes aranzman koji si prodao.I onda sledi nova prica,agencije ce traziti sto jeftiniju cenu kilometra,prevoznik ce vozacima smanjiti dnevnice da bi smanjio troskove i tako u zacarani krug.Pazi sad pre neko vece zove jedna koleginica i trazi vozaca za Grcku,ja posto mi je pasos na viziranju nisam mogao da idem.Okrenuli smo jedno 15 brojeva i niko nece da ide za dnevnicu koju nude,njih troje su mi zalupili slusalicu bukvalno!Kaze jedan kolega pa za te pare bolje da vrtim kipera po Beogradu i spavam kuci no da se j....m po Grckim granicama!Pa sad procenite kakva je situacija!