Logo

Saveti za fotografisanje autobusa i drugih vozila JGP-a

Sve teme vezane za bilo šta. Samo ime kaže :)

Postod zeka » Pon Apr 06, 2009 9:27 am

Najveca greska koju mozete napraviti je da kazete da ste ljubitelj i da slikate za neki forum. U pocetku sam i ja tako nastupio pa sam shvatio da sa njima treba biti kulturno drzak i uvek reci da slikate u svrhu sredjivanja javnih povrsina, opste urbanizacije grada,novina,funkcionisanje gradskog prevoza....Verujte svaki put je uspelo.
Najvise volim kada se kurce vozaci. Onda im kazem da proveravam opstu disciplinu i ponasanje na terminusima. Tada nastaje tajac.
Naravno treba uzeti u obzir da sam nesto stariji od vecine ucesnika na forumu i da moj posao zahteva malo ozbiljnije oblacenje.
Srecno.
zeka
Član

Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 1:40 am

Sponzor

Postod avramovicsasa » Pon Apr 06, 2009 10:27 am

Prijatelju,budući da dobro poznajem vozače imao si do sada mnogo sreće
pa nisi naišao na one pogrešne koji biju,mene poznaju kao i moje radno
mesto pa sam imao par pretnji i ogovaranje.
Ostalim drugarima će možda biti jasno zašto je otvorena ova tema i zašto
moramo biti pažljiviji jer je javna tajna da vozače kažnjavaju najsočnije
prema fotografijama putnika.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod zeka » Pon Apr 06, 2009 10:47 am

Bilo je i kod mene raznih incidentnih situacija ali vecina samo hvata na galamu. Nisam klinac da dozvolim da me uhvati na bombu.
Tebi mogu da prete jer znaju ko si,tacnije da radis kod njih. Mene ne znaju tako da mogu da pomisle da sam iz unutrasnje kontrole GSB-a ili grada ili neki komunalni inspektor.
Kada ti priprete da ce zvati muriju ti kazi ajde bolje da zovemo unutrasnju kontrolu ili direktora.
Naravno, nikako ne treba biti kurcevit jer se trudite da slika bude sto bolja ali ne smete dozvoliti da vas isfoliraju.
Ovo sve vazi za slikanje na ulici jer vam za garaze vec treba usmena ili pismena dozvola.
zeka
Član

Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 1:40 am

Postod avramovicsasa » Pon Apr 06, 2009 10:55 am

cuvaj se jer je situacija mnogo ozbiljnija nego sto izgleda.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Aleks_BGD » Pon Apr 06, 2009 10:56 am

dolenauglu je napisao:
Aleks_BGD je napisao:...da slikam za sajt autobusi.net i busevi.com.U tom trenutnku kao da ga je grom udario.

вероватно је банован са форума. :P

ko zna...sve je moguce...mada neverujem nesto,da onakav ludak voli buseve..:D
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod avramovicsasa » Pon Apr 06, 2009 11:03 am

Deco da vam kažem nije uvek sve onako kao što izgleda na prvi pogled,
evo ja recimo pravim makete autobusa i dogodilo se upravo to da je maketa privukla i oduševila onog vozača za kojeg u životu ne bih verovao
da voli autobuse i svoj posao već liči na sirovinu koja živi od danas do sutra.
Ljudi imaju velikih problema,nedostatak finansija,krediti,problemi na poslu
pa nekada zaborave svoje želje i interesovanja.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Darko » Pon Apr 06, 2009 1:41 pm

Pa da Sale ali nema tu sta da "izgleda". Shvatam ja da on moze da pripreti nekom petnaestogodisnjaku i da se ovaj uplasi i to je to. Voleo bih da vidim tog sofera koji ce da se usudi da me pita sta radim a kamoli bilo sta vise. On nije ovlasceno sluzbeno lice, nema ama bas nikakva prava, dakle jedino sto eventualno moze da proba je fizicki obracun a tom nacinu resavanja problema bi pristupio ako mu je IQ 30. Jer em sto ne zna ko je sa druge strane, em sto je tako u jos goroj poziciji tj bio bi momentalno najuren sa posla ako bi FIZICKI napao PUTNIKA. Slikanje nije zabranjeno, tako da se tu svaka prica zavrsava.

Tako da slikajte slobodno, ako se neko plasi nek ide jos sa nekim, apsolutno niste duzni da vozacu objasnjavate sta radite jer nema nikakvo pravo da vas to ppita, da vas spreci ili bilo sta drugo. U slucaju bilo kakvog problema zapamtite sluzbeni broj, garazni broj, broj linije, vreme... Sve se to lako da prijaviti pa on posle sa sefovima nek se objasnjava.
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Postod markotar » Pon Apr 06, 2009 2:56 pm

Ja bih samo dodao da ko svoj posao radi odgovorno i pošteno verovatno nema ni čega da se boji! Koliko puta ste naišli na nadrk**e vozače ali koliko puta ste naišli i na one ljubazne, koji su vrlo rado pričali sa vama i davali vam da slikate autobus uzduž i popreko? Ja kada sve stavim na tas imam neuporedivo više pozitivnih nego negativnih iskustava!

Naravno, slažem se da zbog sveopšte situacije neko može biti neljubazan i u afektu zaboraviti o čemu se tu u stvari radi ali sve se to svodi na, nažalost, ono surovo - nije moj problem. Građanin sam i sve što se nalazi na javnoj površini imam pravo da slikam. Vreme je da se jednom to čak i u našoj divljoj sredini NAUČI NAPAMET i da građanska prava postanu svetinja!!
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod DraganNish » Pon Apr 06, 2009 3:18 pm

Hehehehehehe....lepa rec i gvozdena vrata otvara (moze i nuklearka da otvori,ali to je vec drugi princip),nikada mi niko nije rekao nesto odricno za slikanje i sl...doduse kad me i vidi kao pojavu nece bas svako da se zaleti...A ako i dalje nastavi da se dere na tebe,otpozdravis ga i dovidjenja,u svakom slucaju i pesnica nekada pomaze...kada se nema drugi izbor..ili treci...ili cetvrti :)....Zato je pravi izbor da neko ode da slika autobus na okretnici,lepo zamoli coveka pre nego sto slika,verujem da 99% vozaca ce reci slobodno..i jos ce i procaskati sa vama...Nekada su i oni koji slikaju napadni,nije ni cudo sto se onda jave i nervozni ljudi.Pozz
Dobrodosli u Kambodzu
DraganNish
Član

Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 9:53 pm

Postod danilo » Pon Apr 06, 2009 5:07 pm

Kada vas neko pita zašto slikate nikada ne treba da kažete da slikate za neki sajt, jer to onda znači da tu vašu fotografiju može da vidi šira jasvnoti, nego lepo kažete slikam za sebe, jer ne znam...bavim se fotografisanjem autobusa za svoju dušu i tačka. Onda verovatno taj ne bi ni pravio probleme. Mada eto npr. ja se bavim i slikanjem vozova i nikada nisam imao problema sa nekim od zaposlenih na železnici. Ili mi niko ništa ne kaže ili me pozdrave, tu mislim na mašinovođe :wink:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod avramovicsasa » Pon Apr 06, 2009 8:19 pm

Slažem se da treba reći da se slika za svoju dušu ili sopstvenu kolekciju jer slikanje na javnim površinama nije zabranjeno,nikako ne treba ići u
krajnjost i reći da ste novinar,Unutrašnja kontrola,slikate da biste prijavili
to je opasno i izaziva bes,dok ti napišeš prijavu strada mobilni,foto aparat
pa čak se nađe i neka pesnica,samo polako i dostojanstveno.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Darko » Pon Apr 06, 2009 8:45 pm

Pa opet kazem do moze da prodje kod deteta nekog, koga ce da uplasi, njega nema potrebe ni da udari.. Voleo bih da vidim iskreno da pomisli da krene da me udari ili slicno a nedaj boze da bilo kako osteti nesto moje. Poenta price i jeste u tome, nema nikakvo pravo da vas spreci u bilo cemu i nema pravo ni da vas pita sta to radite i kraj price. Sve dalje sto uradi od navedenih stvari ide samo u vasu korist i on je taj koci ce em da vam nadoknadi stetu em ce da ostane bez posla, tako da bez straha i ne pravdajte se nikome jer za to nema razloga, vi ste platili taj autobus koji on vozi. I od vasih para za kartu on prima platu.
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Postod Aleks_BGD » Sre Apr 15, 2009 12:13 am

VAZNO UPOZORENJE ZA SVE FORUMASE:KADA SLIKATE NA BASu,IZBEGAVAJTE DA FOTOGRAFISETE LASTIN VDL BERKHOF G.B 9020 PRVE GENERACIJE.TIP KOJI GA VOZI JE JAKO AGRESIVAN.SPREMAN JE NA SVE,PA CAK I NA FIZICKI OBRACUN.VIDECETE JEDAN TIP ONAKO 185CM VISINE PROCELAV.JAKO JE DRZAK,PSUJE I VREDJA,NE BIRA RECI.KAZEM TO IZ LICNOG ISKUSTVA!ZNACI KAD GA VIDITE SKLONITE APARAT I SAO PRODUZITE DALJE!
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod Krle » Sre Apr 15, 2009 9:06 am

Sto bi voleo da naletim na njega....
Krle
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 12:55 pm

Postod djole » Sre Apr 15, 2009 10:12 am

Ma samo ga prijavis,i ode mu minimum 10 posto plate.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Pricaonica