Logo

Saveti za fotografisanje autobusa i drugih vozila JGP-a

Sve teme vezane za bilo šta. Samo ime kaže :)

Postod Aleks_BGD » Uto Apr 21, 2009 6:10 pm

markotar je napisao:Ne želim da zvučim čudno, niti da me pogrešno shvatite, ali nekako stičem utisak da taj procenat zavisi od grada do grada... Ja sam govorio o svojim iskustvima u BG, verujem da je u nekim gradovima u unutrašnjosti gde je objektivno zaostalost veća, veći i procenat paranoičnih. Sa druge strane u nekim civilizovanim društvima taj procenat je 0 (nula)!

U svakom slučaju, dobro si postupio. Srećom pa je taj pandur bio upoznat sa pravom, jer očigledno da ništa nije mogao da ti uradi. Ali to ga nikako ne opravdava što tom vozaču nije REKAO da ti NISI ništa loše uradio i time mu zapušio usta jednom za svagda!! No možda ni on nije hteo da se bakće sa budalom... Izgleda da je glupost jača od zakona...

Ne,nego zakon nece da se bakce sa glupostima i gluperdama!Prosto razmisljanje..:D
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Sponzor

Postod zeka » Čet Apr 23, 2009 9:17 am

Za sve ljubitelje tramvaja idealno mesto za fotografisanje je postala okretnica kod Beka-donji Dorcol.
Zastupljeni svi tipovi tramvaja (Svajcarci sa oba tipa prikolica, KT4 u raznim modifikacijama sem gb.333 i gb. 407-408).
Niko vas nece smarati-provereno.
Srecno.
zeka
Član

Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 1:40 am

Postod djole » Čet Apr 23, 2009 2:51 pm

Ja sam 90 % Strelinih autobusa,i jos dosta Lastinih slikao pred termoelektranom gde stoji veliki znak za zabranu fotografisanja ( naravno elektrane).Tamo ima portira vise nego u nekoj omanjoj policijskoj sanici,i niko me nije dirao,a mogli su...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod Stefan Bgd » Sub Jun 20, 2009 3:19 pm

Danas sam imao problema u pogonu Novi Beograd,po prvi put od kako fotografišem vozila JGP-a.Znam da je opšte vanredno stanje u pogonu,al me đavo terao da obiđem vozni park,i to umalo da mi se obije o glavu.
Naime,u pogonu se nalazi sada trenutno brdo policije,ljudi iz DB-a...Ćale i ja smo se naravno pri ulasku prijavili,sve po propisima,i otišli do rasporeda.I rekoh,kad smo već tu,što da ne opalim po koju fotku,u smislu nisam valjda toliki baksuz da me zezaju zbog toga...Ispade da jesam,problem je bio što su mene i ćaleta iz tramvajskog depoa uočili da se motamo oko onih rashodovanih vozila(a ja imao želju da ih uslikam,jer koliko sam čuo,neće tu još dugo stajati).Ni ćale ni ja nismo zapazili da je ustvari u toku potera za nama,prvo nam je prišao lik iz obezbeđenja Depo-a uz reči,"brate nemoj da slikaš"...Čim sam to čuo,znao sam šta je,i gde sam pogrešio,i naravno morali smo na raport.Sve je na svu sreću prošlo bez većih problema(jer ipak ja nisam radio nikakvo zlo delo,niti sam išta dirao i ugrozio vozila,samo sam svo vreme držao telefon u rukama,i jednostavno se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme),zabranjen mi je pristup pogonu dok kraja Univerzijade(a pitanje je i da li ću i kasnije moći uopšte da uđem u garažu)...
Razočaran sam u sebe,jer sam mogao napraviti veliki problem i ćaletu i portirima pogona,a i samom sebi sam skuvao čorbu,ali šta je tu je,to mi je za nauk,za sledeći put.
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod MARKO 89 » Sub Jun 20, 2009 4:43 pm

Vrlo neprijatna situacija.

Bas mi krivo,uvek me obradujes nekom lepom slikom iz pogona NBG.

Nadam da ce ti posle Univerzijade dopustiti da ulazis u garazu.

Valjda imas neke slike iz arhive,da postavis kad-kad :wink:
MARKO 89
Član

Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 5:08 pm

Postod Stefan Bgd » Sub Jun 20, 2009 4:51 pm

Ma znaš kako mi bilo krivo,dizali mi pritisak samo za džabaka,ko da sam nešto gadno uradio,ustvari sam samo hteo da malo slikam,al je trenutno i to zabranjeno... :?
I ja se nadam da ću kasnije moći da ulazim u pogon,jer nisam ja od juče,meni je ćale kao malog sa 3 godine vodio tamo,i obilazio sam sve autobuse,ako tad nije bio problem,pa ne vidim u čemu bi bio problem i sad.No samo polako,važno je ne gubiti živce,sve će doći na svoje mesto,i sve će biti u redu,nadam se.
A za slike ne brini,ima Stefi toga podosta,biće svakako. :wink:
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod MARKO 89 » Sub Jun 20, 2009 4:56 pm

Tacno tako,jos si ti mlad da pocnes da gubis zivce,samo polako i stalozeno.Ipak je sve dobro proslo i bez vecih problema sto je i najvaznije u celoj prici.

Vazno je da imas slika u rezervi :wink:
MARKO 89
Član

Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 5:08 pm

Postod smor » Sub Jun 20, 2009 11:03 pm

Generalno za vreme univerzijade (a i nedelju pre toga) se ne treba vrzmati sa fotoaparatom oko svakakvih institucija vezanih za usluge građanima kao npr. GSP-Depoi, Klinički centar, Vlada itd... grad je posebno sad pun službenika u civilu koji motre na sve živo pred početak relativno "rizičnog" takmičenja. Ako ste primetili, sada su krenuli masovno da postavljaju kamere po gradu :S
smor
Novi član

Pridružio se: Čet Maj 07, 2009 4:55 pm

Postod zeka » Ned Jun 21, 2009 11:18 am

Нажалост многи у овој земљи не знају да је Берлински зид ооодавно срушен.
Питање за Смора: када дођеш у другу земљу нормално је ваљда да сликаш?!!!!
zeka
Član

Postod profa_chb » Ned Jun 21, 2009 4:18 pm

ma pusti ih, stefi mora da si im licio na bin ladena pa pomislili da slikas kobajagi buseve :lol:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Stefan Bgd » Ned Jun 21, 2009 4:28 pm

Ma mani me...Jedva sam se opravdao,ispadoh veliki problem... :lol:
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod miki222 » Ned Jun 21, 2009 8:21 pm

ja sam hteo juce da slikam rashodovane tramvaje u DEPOu, kad mi dodje
neki lik i kaze "bato ne mozes da slikas", ja reko vozac sam covece, ma
nece da cuje, jos sam bio u farmerkama i nekoj majci, sigurno ce da mi veruje da sam vozac
i tramvaji ce za vreme Univerzijade izlaziti na kapiju kod Delta sitija :!:
miki222
Član

Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 10:46 pm

Postod Stefan Bgd » Ned Jun 21, 2009 9:48 pm

Pa to je taj isti baja koji je i meni i ćaletu prišao i istim rečima se obratio...Džabe si ti vozač,isto je rekao i moj ćale,al to ti ništa ne vredi,zabrana je potpuna. :roll:
Kada sve ovo prođe,pa će biti slikanja,zasada je tako kako je.
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod danilo » Ned Jun 21, 2009 9:58 pm

Žao mi je jako, ali šta pametno da ti kaže u ovom trenutku, sačekaj da prođe sva ta frka pa onda kao i do sada pravac pogon, kad god možeš :wink: A s tom Univerzijadom su dosadili i Bogu i ljudima, kao da je ne znam šta, mislim u svemu treba imati mere :roll:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod zeka » Ned Jun 21, 2009 10:36 pm

Сликајте тог лика :lol:
zeka
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Pricaonica