Logo

Borprevoz, Bor

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz južne Srbije.

Postod Nibus-ja » Čet Apr 30, 2009 6:04 pm

negas je napisao:Secam, se buseva, imam i ovu 515-cu snimanu u pprvoj boji na vhs kaseti, pa jednog dana kad prebacim na cd, ppostavicu, al kuburim sa tehnikom...pazi jedan vozac koga znam je otisao iz Borprevoza, ono kad je puko u Lastu, a vozio je TAM-koji je sad u garazi, TAM 260- i dobro ga je odrzavao-kad je krenuo zakljicao ga i ostavio bus! Posole dva-tri meseca se vratio, bus iako je u garazi, imao je sta da vidi sve oceupano, i portiri kao cuvaju nesto-ne nego prodaju sve sto moze da se proda, on mi je pricao...
a ova 303-ka sa yugo farovima je radjena u Neobusu, dobro su je uradili, ali sta ce biti s njom videcemo!

Nije 303-ka sa yugo farovima,nego s415 do njega sa vozackim suncobran-zavesicama ZAJECARSKO PIVO.
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Sponzor

Postod jaojmile » Sre Jun 17, 2009 10:34 pm

Jeste o303 dosla iz Francuske,vidi se po prednjim dvokrilnim vratima. Zadnja su menjana u Neobusu. Dosle su,u tom mahu,jos dve. Jedna niskopodna,karosirana(ne znam gde)sa sedistima kojima se ne obara nagib i jedna srednjepodna, vidi se na slici od pozadi! Sve u svemu Borprevoz je firma koja je proadala poslednjih 20-tak godina. Postepeni, kontinuirani sunovrat se ogledao u neredovnosti, zapustenosti (tehnickoj i higijenskoj) vozila, neljubaznosti voznog osoblja kao i naplacivanja karata bez izdavanja istih!!! Ne preterujem,naravno da ima situacija koje nisam naveo a doprinele su ovome sto vidimo na slikama!!!
jaojmile
Član

Pridružio se: Sre Maj 13, 2009 10:39 pm

Postod Nibus-ja » Sub Nov 14, 2009 5:15 pm

sa sajta http://www2.bor030.net/gradske-meni-inf ... na-prodaju

Agencija za privatizaciju objavila je u petak, po početnoj ceni od gotovo 38 miliona dinara, javni poziv za prodaju pokretne i nepokretne imovine JP "Borprevoz", u kome je 2007. godine proglašen stečaj.

Potencijalnim kupcima se na prodaju nude dve upravne zgrade u Boru, garaže sa magacinima, objekti za održavanje vozila, perionica i 29 autobusa. Pored toga, predmet trgovine su i autobuske stanice u Boru i Boljevcu.

Ostaje nejasno kako je "Borprevoz" ostao bez 10-tak međugradskih linija, poput onih za Beograd, Niš, Vranje, Kuršumliju, Kladovo i Zaječar? Tadašnje rukovodstvo "Borprevoza" je, uz saglasnost Upravnog odbora, potpisalo ugovor o zajedničkom održavanju pomenutih linija sa paraćinskim prevoznikom "Euroline", koji i dan-danas obavlja prevoz putnika na linijama čiji vlasnik je bio "Borprevoz".

Kako nezvanično saznajemo, pomenuti prevoznik je za prodaju linija samo do Beograda nedavno tražio sumu od 50.000 evra.

Uvođenjem stečaja u "Borprevoz" bez posla, socijalnog programa i isplaćenih zaostalih zarada ostalo je oko 220 radnika. U momentu uvođenja stečaja dugovanja ovog preduzeća su iznosila oko 220 miliona dinara

vise informacija na

http://www.priv.yu/vesti/pdf/oglas-stec ... -15-12.pdf
Nibus-ja
Član

Postod Nibus-ja » Sub Nov 14, 2009 7:38 pm

mozda bi mogli da napravimo ekskurziju da razgledamo vozila :?:
Nibus-ja
Član

Postod Nibus-ja » Uto Nov 24, 2009 4:53 pm

E, pa da krenemo polako sa slikama, autobuska koja je nekad izgledala veoma zivo,slika je sa Fejsbook-a

Image

gb216 posle cerupanja koje je u toku izgleda ovako

Image

njegov kolega tamic(NEGAS-ov ljubimac)

Image

nastavice se... :cry:
Nibus-ja
Član

Postod Nibus-ja » Uto Nov 24, 2009 5:00 pm

Nibus-ja je napisao:Greskica samo casak

Image

Nastavice se,bojim se da vam ne pozli od ovoliko mucnih i tragicnih prizora-slika za jedan dan ipak mnogo potresno,TREBA VODITI RACUNA :D :wink: :cry:

e sad sledi zadnja strana, da vas cjem koji su ovi autobusi 2-gi i 4-ti sa leva :?: , sve autobuse na ovoj slici je borprevoz dobio iz francuskog-pobratimskog grada KREZO.

Image

nastavice se... :cry:
Nibus-ja
Član

Postod Nibus-ja » Uto Nov 24, 2009 5:20 pm

a sad malo kostura,sto su se nekad vozili sirom srbije,mozda su za temu GROBLJE autobusa,ali valjda su i ovi za prodaju pa ce valjda neko da ih kupi i osposobljava za saobracaj :cry:

Image

s leva sanos 515 koji je iza ik harmonike(bele),pa jos jedna ik-harmonika,pa RENAULT, MB O303, pa je izmedju valjda dubrava koja se ne vidi i ova 2 zadnja koja se vide s desne strane su takodje stigli iz Francuske s tim sto je levo harmonika slicna onoj koja lezi na AUTOBUSKOJ stanici

Image

Image

mb o303 gb319,do njega sanos415 gb201 i mb o303 gb317

Image

garaze u kojima ima jos autobusa,za njih kazu da se nevidjeno cerupaju i skidaju ali i prodaju delovi :cry:

Image

objekat sa velikim otvorenim vratima je perionica sa tehnickim pregledom

Image

s leva sanos315 koji je bio repariran u NEOBUS-u to moze da nam kaze nesto vise NEOBUS-PR,zatim s415 sa YUGO-farovima i MB O303 koji je valjda stigao takodje iz FRANCUSKE

Image
Nibus-ja
Član

Postod Sloba » Uto Nov 24, 2009 7:34 pm

Nibus-ja je napisao:e sad sledi zadnja strana, da vas cjem koji su ovi autobusi 2-gi i 4-ti sa leva :?: ,

Heuliez GX44 na šasiji Mercedesa O305.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod nocturne » Uto Nov 24, 2009 9:20 pm

'bem ti drzavu kad se ovakve stvari desavaju!Sve je to moglo nekako da se sredi...
nocturne
Član

Pridružio se: Čet Jun 18, 2009 3:00 am

Postod Nibus-ja » Uto Nov 24, 2009 9:49 pm

Sloba je napisao:
Nibus-ja je napisao:e sad sledi zadnja strana, da vas cjem koji su ovi autobusi 2-gi i 4-ti sa leva :?: ,

Heuliez GX44 na šasiji Mercedesa O305.

hvala na informacijje slobo. :wink:
Nibus-ja
Član

Postod Nibus-ja » Uto Nov 24, 2009 9:50 pm

nocturne je napisao:'bem ti drzavu kad se ovakve stvari desavaju!Sve je to moglo nekako da se sredi...

a pa ne sekiraj se bice jos ovoga. :wink:
Nibus-ja
Član

Postod negas » Sre Nov 25, 2009 3:26 pm

Ove 303ke i Tam 260 ako neko hoce da se rade, mogu, i ona setra, ovo ostalo tesko, mada ne znam ni u kakvom stanju je mehanika na njima!

Sa TAM ica skinuli farove...pa jer cuva neko te buseve na stanici i garazi?
Verovatno da, ali se prodaju delovi...jao...e Srbijo, mi smo stoka, a ko je sadsa direktor, to je valjda stecajni upravnik...

Ova garaza mi deluje ko da nema asfalt?
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod Nibus-ja » Sre Nov 25, 2009 3:29 pm

negas je napisao:Ove 303ke i Tam 260 ako neko hoce da se rade, mogu, i ona setra, ovo ostalo tesko, mada ne znam ni u kakvom stanju je mehanika na njima!

Verovatno da, ali se prodaju delovi...jao...e Srbijo, mi smo stoka, a ko je sadsa direktor, to je valjda stecajni upravnik...

negas postavicu jos slika a informacije imas u ovom oglasu i sajtu agencije za privatizaciju to sam postavio POGLEDAJ :!: :wink:
Nibus-ja
Član

Postod negas » Sre Nov 25, 2009 3:32 pm

Nibus-ja je napisao:
negas je napisao:Ove 303ke i Tam 260 ako neko hoce da se rade, mogu, i ona setra, ovo ostalo tesko, mada ne znam ni u kakvom stanju je mehanika na njima!

negas postavicu jos slika a informacije imas u ovom oglasu i sajtu agencije za privatizaciju to sam postavio POGLEDAJ :!: :wink:

Pogledao sam to nije mnogo para- mada ne kupujesh nishta sem golog krsha...e sad, kad je stecaj, onda stecajna uprava ima portire na garazi (tako je u ASNegotinu), ali sad je pitanje da li i oni dozvaoljavaju skidanje delova, mislim da ne, nego da su to borprevozovi portiri prodavali, valjda ovi to ne rade! Ne znamo sada shta ima unutra, i koji su to busevi, i shta je na njima ostalo...
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod Nibus-ja » Sre Nov 25, 2009 3:35 pm

negas je napisao:
Nibus-ja je napisao:

Pogledao sam to nije mnogo. mada ne kupujesh nishta sem golog krsha...e sad, kad je stecaj, onda stecajna uprava ima portire na garazi (tako je u ASNegotinu), ali sad je pitanje da li i oni dozvaolkjavaju skidanje delopva, mislimda ne nego da su to borprevozovi portiri prodavali, valjda ovi to ne rade! Neznamo sada shta ima unutra, i koji su to busevi, i shta je na njima ostalo...

ima nesto, kolega mi obecao i te slike,za sad cu da kacim samo ove spoljne, imas jedan EXTRA TAm, kaze da mu fali samo AKUMULATOR i da moze da se TERA.
Nibus-ja
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz južne Srbije