Logo

Priče iz GSPa

Diskusije

Postod miki222 » Ned Maj 03, 2009 11:55 am

zanimljivo, nema šta :lol:
miki222
Član

Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 10:46 pm

Sponzor

Postod profa_chb » Ned Maj 03, 2009 5:14 pm

juče sam bajsem prošao kroz okretnicu na bežanijskoj kosi, i imao sam šta da vidim... parkirane dve veolije jedna pored druge, a između njih dve stoji neki čovek (najverovatnije vozač)... kako sam se lagano približavao vidim da taj čovek stoji kod srednjih vrata, a kad sam se još više približio, video sam da čovek urinira :oops: :shock: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

žrtva je Veolija gbr 41
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Stefan Bgd » Ned Maj 03, 2009 7:41 pm

Mnogo si bre radoznao Aleksa kao i većina ljudi koji se tu motaju,ne može čovek na miru ni da se olakša...Pa gde će čovek nego pored busa,onaj WC što je postavljen huligani demolirali,ostaje ti samo pored autobusa,a ako prigusti,moraš da teraš bus tamo na štraftu prema groblju...Ne znaš ti kakve su to muke prijatelju,tebi to možda izgleda smešno i glupo,ali veruj mi,daleko je od toga...Pisali smo i peticiju,bilo i na Studiju B,ali niko da interveniše.Stoji i ona kućica za otpravnika,onako izlupana već godinu dana.
A inače si verovatno video Miću,on duži 41-cu,mršav čovek...
I prođeš tako kroz moje naselje,a ne javiš se svom drugu...Bolje da si svratio nego što si se muvao po okretnici. :lol:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod avramovicsasa » Pon Maj 04, 2009 2:25 am

E to možeš da vidiš svuda,na nekim terminusima je muka a na nekim opšta ne kultura i navika.
Radio sam na Belim Vodama III smenu,tamo imamo WC u objektu a kada
nema Otpravnika predviđena je mobilna kabina ili šuma.
Razgovaram sa vozačem na okretnici,sa leve strane parkiran je GSP FAP
a sa desne IK-103 Udruženje,ni sam ne znam kako poče nešto da pljušti
neka voda na sredini,u momentu sam pomislio da je autobus prokuvao ali
kako kada je hladnjak pozadi,u onom mraku ustanovim da vozač mokri i
razgovara samnom istovremeno(operisan od kulture)ja počnem da kritikujem tog Privatnika da pored 2 WC-a radi to na ulici,on nema vremena da ide tamo ali našta će potrošiti to vreme kada je došao 15 min
ranije,ja da se požalim GSP vozaču kada okrete se i ovaj ka FAP-u i pusti
vodu a na par metara od nas prolaze deca.
Nekada je bilo teško jer dobar deo terminusa nije imao WC a sada je to
stvar navike.
U ovom poslu postoje Vozači,Šoferi i Šoferčine razmislite u čemu je razlika.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod avramovicsasa » Pon Maj 04, 2009 2:29 am

Evo jedna interesantna stvar koja se desila juče u III Bulevaru,stoji 1086
prekoputa u stanici u smeru ka gradu i izlazi poremećena osoba koja urla
na sav glas,prelazi ulicu na crveno i vidi da iz pravca grada nailazi tramvaj i čovek čučnu na šinama,gr.br.382 iz daleka zvoni ali ovaj se pravi lud,kada je tramvaj došao do njega,ovaj ustade i stoji par sekundi
ispred njega i neda mu da prođe,a onda uz dranje pomeri se sa šina.

Image
avramovicsasa
Otpravnik

Postod milos265 » Pon Maj 04, 2009 3:16 am

avramovicsasa je napisao:E to možeš da vidiš svuda,na nekim terminusima je muka a na nekim opšta ne kultura i navika.
Radio sam na Belim Vodama III smenu,tamo imamo WC u objektu a kada
nema Otpravnika predviđena je mobilna kabina ili šuma.
Razgovaram sa vozačem na okretnici,sa leve strane parkiran je GSP FAP
a sa desne IK-103 Udruženje,ni sam ne znam kako poče nešto da pljušti
neka voda na sredini,u momentu sam pomislio da je autobus prokuvao ali
kako kada je hladnjak pozadi,u onom mraku ustanovim da vozač mokri i
razgovara samnom istovremeno(operisan od kulture)ja počnem da kritikujem tog Privatnika da pored 2 WC-a radi to na ulici,on nema vremena da ide tamo ali našta će potrošiti to vreme kada je došao 15 min
ranije,ja da se požalim GSP vozaču kada okrete se i ovaj ka FAP-u i pusti
vodu a na par metara od nas prolaze deca.
Nekada je bilo teško jer dobar deo terminusa nije imao WC a sada je to
stvar navike.
U ovom poslu postoje Vozači,Šoferi i Šoferčine razmislite u čemu je razlika.
Sale u pravu si za to sto pricas, ali najvece zlo je sto ljudi nas posmatraju kroz primere onih najgorih medju nama :twisted: Ali mora se priznati da ima i "okretnica" koje se samo tako nazivaju! Bicu ponovo dosadan ali neka neko obidje liniju 81 i neka vidi kakvi su uslovi rada po tom pitanju... Tuga jedna, sramota da tako nesto nazoves gradskom linijom! A kad te potera gde ces nego pored autobusa? Ruzno i primitivno ali nisi ti kriv, nego onaj ko te tera da radis u takvim uslovima! A znaju da ti pricaju o zakonima, da te teraju da nosis uniformu i da se smeskas, a hoces li preziveti smenu, koga je briga??? I onda su ponovo soferi stoka... Show must go on :!:
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod miki222 » Pon Maj 04, 2009 7:10 pm

avramovicsasa je napisao:Evo jedna interesantna stvar koja se desila juče u III Bulevaru,stoji 1086
prekoputa u stanici u smeru ka gradu i izlazi poremećena osoba koja urla
na sav glas,prelazi ulicu na crveno i vidi da iz pravca grada nailazi tramvaj i čovek čučnu na šinama,gr.br.382 iz daleka zvoni ali ovaj se pravi lud,kada je tramvaj došao do njega,ovaj ustade i stoji par sekundi
ispred njega i neda mu da prođe,a onda uz dranje pomeri se sa šina.

Image

da sam ja vozio, izašo bi iz tramvaja, izmlatio bi ga muški na mrtvo ime
istreso bi ga iz gaća pa da vidiš kad će sledeći put tako da stane :evil:
uuh što nisam tad vozio :evil:
miki222
Član

Postod avramovicsasa » Pon Maj 04, 2009 8:54 pm

Eh Miki u toj situaciji bi ti odgovarao jer Budale i Bog čuva a još više naš
zakon,poštenog čoveka svi muče a budale i ludaci prolaze.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod miki222 » Pon Maj 04, 2009 9:14 pm

ma znam ja sve to, al u tom trenutku bi to uradio, jer imam kratak fitilj
i brzo se iznerviram, i ne znam da se kontrolisem, ubi budalu :evil:
miki222
Član

Postod avramovicsasa » Pon Maj 04, 2009 9:30 pm

broj od 1 do 10,obično se sklone sa puta,jesu ludi ali nisu budale,i njima se živi.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod profa_chb » Uto Maj 05, 2009 11:06 am

Stefan Bgd je napisao:Mnogo si bre radoznao Aleksa kao i većina ljudi koji se tu motaju,ne može čovek na miru ni da se olakša...Pa gde će čovek nego pored busa,onaj WC što je postavljen huligani demolirali,ostaje ti samo pored autobusa,a ako prigusti,moraš da teraš bus tamo na štraftu prema groblju...Ne znaš ti kakve su to muke prijatelju,tebi to možda izgleda smešno i glupo,ali veruj mi,daleko je od toga...Pisali smo i peticiju,bilo i na Studiju B,ali niko da interveniše.Stoji i ona kućica za otpravnika,onako izlupana već godinu dana.
A inače si verovatno video Miću,on duži 41-cu,mršav čovek...
I prođeš tako kroz moje naselje,a ne javiš se svom drugu...Bolje da si svratio nego što si se muvao po okretnici. :lol:

ali je delovalo kao da pi** u autobus :lol: a mislim da i nije nešto mršav, to je bilo oko 17h :) a inače nisam stigao da ti se javim pošto sam vozio turu bez pauze, zato sam se i okrenuo na okretnici i produžio dalje :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod markotar » Sre Maj 06, 2009 1:51 am

Večeras oko pola 12 linija 31 vozilo gb 1025. Vozač zaboravio da stane na pretposlednjoj stanici (kod Pošte na Konjarniku) samo je projurio. Putnici koji su hteli da izađu povikaše: "Majstore, preskoči stanicu!", a on ništa, mrtav hladan, stao tek na poslednjoj. :-) Da li je bio umoran i dekoncentrisan pred kraj smene, ko će ga znati? :-)

Inače, zanimljivo je da se to stalno dešava, tj. da vozači na 31 uveče, na kraju smene, nekako uvek zaborave na tu stanicu, kao da su omađijani, pa kada putnici krenu da zapomažu onda sledi naglo kočenje i zaustavljanje nekihi 200-300m kasnije. :-) Liniju 31 sam redovno koristio decenijama (do duše nekada neuporedivo više nego danas) i uvek ista priča! :-)
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod avramovicsasa » Sre Maj 06, 2009 2:17 am

moguće je da se radi o istom vozaču,ipak Konjarnik nije selo pa da se preskaču stanice,mnogi su omađijani sve dok im neko ne sastavi prijavu.

Ja sam nekada imao problem noću sa tramvajima na stajalištu Blok 42 koje je ne prometno,samo prođu dok ih nisu doveli u red a sada na istom
stajalištu ne staje poslednji 95 ka gradu,Lasta staje ali GSP ne,jedno veče
čovek ne stade u Bloku 42,ni u III Bulevaru nije hteo da stane ni kod Sava centra ali jedna žena je dotrčala do stanice,dasa ne gleda ogledalo
pa sam morao da se vraćam 3 stanice,na kraju tu jednu od Delta sitija sam išao peške više mi se isplati.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod markotar » Sre Maj 06, 2009 2:30 am

Sedeo sam pozadi pa nisam baš najbolje snimio vozača, ali GB je 1025. No ja verujem da je ovaj stanicu preskočio sasvim slučajno, jer je 31 u to vreme UVEK prilično popunjen i ima mnogo putnika koji tu izlaze (ali skoro niko ne ulazi), pa ne verujem da bi neko toliko rizikovao da ga prijave... ili nešto još gore (večeras je bilo prilično gadnih psovki).

Da, to je veliki problem, rekao bih tradicionalni, ceo život živim u BG i uvek ista priča! Lastini vozači su malo odgovorniji ali GSP i pojedini privatnici... Rano ujutru ili kasno uveče, često preskaču stanice i tome nikako da se stane na put. Ako vide tj. bolje rečeno pomisle, da niko ne planira da izađe, a opet nikog ne vide da stoji na stanici samo prošišaju! A ne mora da znači da neko ne želi da uđe/izađe!

Npr. jedna koleginica mi se nedavno žali kako ju je prvi jutarnji 75 na Bežanijskoj kosi potpuno ignorisao, nije joj stao iako je bila na stanici. Sreća njena da je stao na semaforu, stotinak metara dalje, pa je trčala za njim i kucnula mu u vrata da joj otvori. U suprotnom bi morala da čeka pola sata sledeći bus i tako zakasni na posao. Ona predpostavlja da je verovatno nije primetio od one svetleće reklame na stanici, no svejedno to nije opravdanje.
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod avramovicsasa » Sre Maj 06, 2009 2:45 am

Vozači Laste imaju obavezu da se zaustave na stanici i kada nemaju ulaz
ili izlaz.
Korisno bi bilo uvesti na svim vozilima prekidače na vratima kao što imaju Švajcarci kojima bi putnik vozaču mogao da najavi izlaz tako bi se
ovi problemi prevazišli,ukoliko vozilo u tom slučaju nema ulaz ili izlaz mogao bi da preskoči stanicu jer bi se tako ubrzao saobraćaj pa bi se lakše stizalo vreme ali apsurdno je ovo što smo pominjali malo pre.

Rukovodstvo GSP-a se bavi glupostima poput kontrole Uniformi,muzike,
pušenja a ustvari trebaju strogo da kontrolišu prve i poslednje polaske,
stajanje na stanicama,tehniku vožnje,ulaske i izlaske iz garaže jer svaki
problem može ugroziti delatnost jednog prevoznika.
avramovicsasa
Otpravnik

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije