Logo

Saobraćajne nezgode vozila JGP-a

Diskusije

Postod aleksa1 » Pet Maj 08, 2009 5:13 pm

Marko je napisao:Image
Sudar dva autobusa Knezevic transa P0443 na liniji 601 i P0445 na liniji 46

braca pa se tuku 8) :D
aleksa1
Član

Pridružio se: Ned Jul 27, 2008 9:21 pm

Sponzor

Postod avramovicsasa » Uto Maj 12, 2009 5:56 pm

Evo slika koje sam ostao dužan od 20.02.2009. kada je trola 184 imala sudar sa Pežoom 206

Image

Image
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod igibgd » Pet Maj 15, 2009 11:00 am

U pitanju su 2 vesti vezane za tramvajski saobraćaj :(

http://www.studio-b.co.yu/info/vest.php ... ja=Beograd
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 9:06 pm

Postod direktor » Pet Maj 15, 2009 11:03 am

autobus 217 nova ikaca ima slupan zadnji desni dio branika vidjena na liniji 44 tako ulupljena
gsp je zakon
direktor
Član

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 5:17 pm

Postod igibgd » Pet Maj 15, 2009 11:05 am

Nažalost nije on jedini , 215 ima zadnji ceo deo zalepljen (ili samo pričvrćen) jačim selotejpom braon boje :x :oops:
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 9:06 pm

Postod MARKO 89 » Pet Maj 15, 2009 3:08 pm

igibgd je napisao:Nažalost nije on jedini , 215 ima zadnji ceo deo zalepljen (ili samo pričvrćen) jačim selotejpom braon boje :x :oops:

Strasno,bas mi je zao tih autobusa,a tako su lepi :(
Trake braon boje su rekvizit i u KG-u,njima Vulovic transport lepi sedista u Maz-ovima koje su bahati NE GRADJANI unistili :roll: :(
MARKO 89
Član

Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 5:08 pm

Postod avramovicsasa » Pet Maj 15, 2009 3:42 pm

čudi me da sadašnja vlast nije uvela taksu za bahatost,tada bi sve bilo ispravno.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Stefan Bgd » Pet Maj 15, 2009 8:32 pm

Danas oko 14 časova mi stigla dojava od ortaka da je u Zemunu bio strašan udes.Naime,kod Muhara postoji ona čuvena nizbrdica,gde postoje samo dve trake.Čovek je sa Ford Fiestom preko pune linije nizbrdo obilazio kolonu i zalepio se u autobus sa linije 17.Moj ortak je bio u 84-ci iza njega,kaže da je vozač 17-ce pokušao da ga izbegne,popeo je bus čak na trotoar,ali bezuspešno...Šteta na busu je poveća(neki od GSP-ovih starijih buseva je bio,čovek nije zapamtio gar.broj :roll: ),dok je auto uništen i vozač je prošao sa težim povredama.
Koliko sam čuo tamo je došlo do opšteg kolapsa punih 2 sata,saobraćaj je bio obustavljen dok policija nije izvršila uviđaj i sklonila vozila.
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Stefan Bgd » Pet Maj 15, 2009 8:39 pm

igibgd je napisao:U pitanju su 2 vesti vezane za tramvajski saobraćaj :(

http://www.studio-b.co.yu/info/vest.php ... ja=Beograd

O ovoj nesreći kod pogona NBG mi baš ćale jutros pričao.Kaže,taj sa 82-ke izlazi nekih 5 minuta iz garaže na liniju pre nas(verovatno je to 1/82)što znači da je nastradao gar.broj 503,mada nisam siguran.Videću sutra u garaži o kom gar.broju je reč,kao i za ovog sa 17-ce.
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod avramovicsasa » Pet Maj 15, 2009 9:47 pm

Izuzetno je komplikovano ovo izbegavanje sudara,u ovom slučaju da je
vozač sa linije 17 na trotoaru udario parkirano vozilo ili pešaka koji nisu
krivi,Policija bi ga teretila kao krivca gotovo podjednako kao ovog sa Fiestom.
Znaš kako je moj instruktor govorio ,,Auto je pravljen za pametnog čoveka a ne za budalu koja će da gine,, ovi što negde žure kolima sasvim
sigurno stižu u Bolnicu ili na groblje.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod markotar » Sub Maj 16, 2009 12:14 am

Mali OT (a možda i nije OT), Saša me sad podsetio na jednu japansku poslovicu koja kaže: "Kad najviše žuriš tad najviše uspori". :-)
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod avramovicsasa » Sub Maj 16, 2009 11:30 am

ljudi su poludeli načisto,Saobraćaj mora da se prati dok voziš automobil
kao kada pratiš šta radi ženska koja ti se dopada,omiljenu seriju,kada će
izaći tvoj časopis koji kupuješ tako moraš što se kaže da otvoriš četvore oči,pratiš brzinu svog vozilu,daljinu vozila ispred i iza tebe,blago pratiš poprečne ulice,sva ogledala obavezno kada se svega pridržavaš nikada nećeš biti učesnik u saobraćajnoj nezgodi.
Ne možeš da držiš konstantno nogu na gasu,da pratiš mobilni,da gledaš
okolo a ne na put,zato se takve stvari i događaju,nije isto 50 km/h i 150 km/h to su velike razlike,vozi gde možeš brže gde ne može uspori,kreni
sat ranije ali da stigneš bezbedno na svoju destinaciju.
Ako pravilno komuniciraš sa ostalim učesnicima,ako nekoga propustiš da
prođe,da se parkira,skloniš se bržem vozilu sa puta neće biti gužvi i udesa
tolerancije kod nas nema zato nastaje haos.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Stefan Bgd » Pon Maj 18, 2009 6:38 pm

Sinoć je moj bus napravio pravi karambol u garaži.
Naime,pošto je vozilo završilo svoju dužnost za jučerašnji dan,otišao je naravno u garažu oko ponoći.Tu večernju smenu ga nije vozio redovni vozač,već neki "padobranac" sa ko zna koje linije.Oterao ga je na pranje,isterao iz perionice i trebalo je da ga otera na pumpu da ga natankiraju za današnji dan.Pošto je verovatno žurio da što pre ode kući,nagazio ga je(što ne bi smelo u garaži da se radi,jer se po asfaltu nalazi i nafta i ulje,pa je vrlo klizavo,pogotovo tamo kod pumpe),i kada je trebao da stane,proklizao i opičio gar.broj 1345 sa linije 17 od pozadi koji je takođe čekao tankiranje.Od siline udara,nabacio ga je i na gar.broj 1361 sa linije 88,koji je pukom srećom prošao samo sa oštećenim prednjim branikom,dok je 1345 uništen od pozadi,kao i moj 1352 sa prednje strane.
Jutros me je strefio nervni slom kada sam od ćaleta čuo šta se desilo.Šteta je ogromna,procenjuje se na oko 200.000 dinara,a vozila su već oterana u servis "Rade Končar" na popravku.
Evo moj ćale je napravio dve fotke gar.broja 1352 i 1345:
Image
Image
Ovo je već 4. udes gar.broja 1352 i već 2. za 4 meseca,ne znamo više šta da se čini,uništiše ga načisto.
Trenutno u pogonu su 4 nova vozila sa oštećenjima:
506-imao udes,oštećena zadnja leva stena,ne ide u saobraćaj već nekoliko dana
1345,1352 i 1361 stradali sinoć
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod markotar » Pon Maj 18, 2009 7:02 pm

E nazdravlje!! Čovek je ubio 3 muve jednim udarcem tj. sredio 3 nova busa!! :-( U normalnim okolnostima ne samo da bi popio otkaz već bi od svog novca morao da nadoknadi štetu!! Naravno, svi znamo da se to neće desiti i opet će sve ići na teret poreskih obveznika... Možda nekome 200.000 dinara ne zvuči puno ali u pitanju su principi, a da ne govorim i o "kolateralnoj" šteti što ti busevi neće biti u saobraćaju neko vreme, samim time građani će se prevoziti nekim starijim i lošijim...

A baš sinoć sam se, verovao ili ne, vozio 1352 i pomislio na tebe i tvog ćaleta, Stefane! Taj vozač ne samo da je jurio u garaži nego je jurcao i sinoć na liniji, ja živ svedok!! Šta uraditi? Pa smiriti malo te paklene vozače sa NBGD pre nego što nešto mnogo ozbiljnije ne naprave i neko ne strada! Nije nikakva tajna da u tom pogonu najmanje vode računa o brzini, o čemu smo X puta pričali i X puta upozoravali na opasnosti!
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Stefan Bgd » Pon Maj 18, 2009 7:29 pm

Kontrolu brzine nad 1352 ne može niko da kontroliše zato što mu je ukraden tahograf,i svima je sem njemu vraćen.Vidiš šta mu rade,vade mu dušu...I onda kaže propao,pa dobro je i takav kakav je šta sve trpi. :(
Krivicu će taj vozač svakako da snosi,ipak je ovo veće oštećenje i to na oba vozila,kazni će ga,to je sigurno,i naravno odbijaće mu se od plate za štetu...A otkazom kao prete,mada to ti je ono plašenje mečke sa rešetom.
Inače,ovo nije prvi nemili događaj u garaži,bilo je još ovakvih situacija gde su vozila proklizavala,i udarala u druga parkirana...
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije