Logo

Saobraćajne nezgode vozila JGP-a

Diskusije

Postod markotar » Pon Maj 18, 2009 8:26 pm

Ta igra sa tahografima nije uopšte slučajna! Nema tahografa - nema dokaza o jurcanju. Ne mislim samo na 1352 već govorim generalno. Naravno da nije prvi slučaj! Mogu misliti šta se sve dešava samo zato što neko hoće da ode kući 5 minuta ranije... A o dešavanjima van pogona i da ne govorim...
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Sponzor

Postod igibgd » Pon Maj 18, 2009 8:52 pm

Sažaljevam slučaj Stefane , da je baksuz , baksuz je , ali biće on posle svega ovoga ponovo broj 1. Ja ne znam koji je preoblem redovnim zamenjivačima da voze 1352 umesto ‚‚padobranaca‚‚ ipak ne može da se rizikuje toliko. ‚‚Majstor‚‚ je s**b** 3/100 najnovijih autobusa na nivou grada , to je bome velika šteta :!:
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 9:06 pm

Postod avramovicsasa » Pon Maj 18, 2009 9:38 pm

pre svega sramota je da za jednu šoferku i par plastike uzimaju toliki novac,ukoliko je suma koju je Stefi naveo tačna.
GSP Beograd nema pravo da od vozača koji su učesnici ove nezgode traži
nadoknadu štete jer su vozila osigurana i osiguravajuća kuća je dužna da finansira popravku vozila.
GSP Beograd može vozaču dati otkaz ili ga kazniti zbog ne poštovanja ograničenja brzine u Pogonu,nanesene štete osnovnim sredstvima,zbog
ugrožavanja bezbednosti radnika koji su bili prisutni itd.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Stefan Bgd » Pon Maj 18, 2009 9:50 pm

Pa normalno,kažem,neće mu naplatiti 200.000,ali će ga za ovo cepnuti sigurno.
A nije sramota,šta misliš koliko košta ova ogromna šoferka,kada danas za prosečni auto iznosi oko 10.000 dinara,ova je daleko veća,te i samim tim skuplja.Takođe moraće tu i ispravka lima da se radi,kao i nov brisač sa prskalicom.
Na 1345 ti je šteta očigledna,pukla su ona dva zadnja staklena poklopca,pukao branik,iskrivljen poklopac motora,nova svetlosna signalizacija,nova plastika za onaj zadnji stub.
I dodaj još i oštećenje sa 1361,saberi sve to,pa ćeš videti koliko ispadne. :roll:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod avramovicsasa » Pon Maj 18, 2009 10:04 pm

To što si naveo u narodu je poznato ,,karikiranje,,kada se pokupi srča videće se da to nije mnogo strašno ali da bi se što skuplje naplatilo nakarikaće razne gluposti+ruke će koštati najviše+PDV+razne izmišljotine
zašto staklo na malim kolima košta 10 000 dinara,to je potrošan materijal
jednom mora da pukne ili se razbije a samim tim nije pravo staklo u većini slučajeva.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod markotar » Pon Maj 18, 2009 11:46 pm

Dobro, bez ulaženja u to kolika je realna šteta postavlja se pitanje da li to osiguranje pokriva? Polise obično pokrivaju nesrećne slučajeve, slučajeve više sile itd. Ovde u pitanju imamo nameran i svesan nemar vozača koji je teškim prekršajem propisa oštetio imovinu GSPa i grada, za šta bi, na stranu osiguranje, sigurno u normalnim okolnostima trebao da bude tužen. Ne kažem da je namerno oštetio 3 busa ali je morao da bude svesan opasnosti koje takvo ponašanje nosi sa sobom!

Opet se pitam da li je odlazak kući 5 minuta ranije vredan gubitka posla ili rizika da se neko povredi? Srećom pa sada nije bilo povređenih, ni šteta nije tragična ali ako se ovako nastavi nije daleko dan kada će se nešto ozbiljno desiti!!
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Darko » Uto Maj 19, 2009 5:34 pm

Ako nista drugi bar danas opet radi, nova soferka ali naravno plastike su ostale unakazene...
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Postod Stefan Bgd » Uto Maj 19, 2009 5:37 pm

Da,stavljena mu je nova šoferka,i već danas je bio pušten u saobraćaj. :)
Ali mu je zato unakažen ovaj levi branik,sav izgreban,pukao na jednom mestu,i stoji malo nakrivo,jer se poremetio nosač pri udarcu... :(
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod danilo » Sre Maj 20, 2009 10:05 pm

I oni ga tupe malo više da se povede računa kome se daje vozilo. A ne omo kao ma nema veze neće mu ništa biti nek odveze bilo ko tu smenu. I onda baš tad dođe do ovoga :?
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod Stefan Bgd » Sre Maj 20, 2009 10:08 pm

Pa dovoljno je da ti kažem da ga je sva 3 puta slupao neki tamo zamenjivač,i to sopstvenom krivicom... :?
Džabe ga mi čuvamo,kada je dovoljno da dođe neka budala i za jednu smenu ga upropasti.
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod choksi » Pet Maj 22, 2009 4:27 pm

Evo i moj bus (197) je dobio po nosu. Naime kolega koji radi uveče je stigao trolu (u utorak 19-og) rezultat slomljena šoferka i otkinut nosač levog retrovizora. Danas izašao sa slomljenom šoferkom i ne radi podešavanje retrovizora. :evil: Šta reći???
choksi
Član

Pridružio se: Ned Sep 14, 2008 6:13 pm

Postod Stefan Bgd » Pet Maj 22, 2009 5:19 pm

Šta da radiš,bi šta bi,sada je gotovo,baš mi krivo,pogotovo što je novije vozilo u pitanju.
Nego me čudi da su ga poslali u redovan saobraćaj sa sve polomljenom šoferkom,trebao je već u sredu da bude poslat u Pančevo na nameštanje nove...
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod choksi » Pet Maj 22, 2009 6:44 pm

Imamo naj manje deset mečki sa polomljenim šoferkama tako da joj se ne nadam u skorije vreme ( naročito kada nemamo sijalica a kamoli nešto drugo).
choksi
Član

Pridružio se: Ned Sep 14, 2008 6:13 pm

Postod Stefan Bgd » Pet Maj 22, 2009 7:23 pm

Žalosno,šta drugo da kažem. :(
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod profa_chb » Sub Maj 23, 2009 7:13 pm

e stef, danas sam ti video bus oko 14h kako se od končara uključuje na brankov most, i video sam ga oko 16h na okretnici na bež. kosi :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije