Logo

Sanos

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Postod sanos_a » Ned Apr 26, 2009 12:47 pm

Aleks_BGD je napisao:Hvala Sanos.....:D

nema problema aleks_bgd.
inace ima jos razlika megu sanos s404 i mb o404 kao sto su broj boksova za tovar od desne strane autobusa. kod sanos su 3 a kod mb su 4. isto kod prvih modela s404 od 1998 i 1999 god. instrument tabla je iz sanos 315 a kod novi modela su kao kod mb, dimenzije vrata su manje (u sirina) nego kod mb itd....
Image
Prof. Dr. Sanos Avtobusovski redoven profesor na univerzitetot AUTOBUSI.NET
sanos_a
Član

Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 11:40 am

Sponzor

Postod Aleks_BGD » Uto Apr 28, 2009 9:20 pm

Sanos ICN Galenika

Image

Image
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod Aleks_BGD » Pet Maj 15, 2009 8:39 pm

Sanos u Sarajevskoj...

Image

Image

Image
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod sanos_a » Pet Maj 15, 2009 8:44 pm

sanos s315.2T ist kako vo mojot potpis :D :D
fala aleks
Image
sanos_a
Član

Postod Nibus-ja » Pet Maj 15, 2009 8:45 pm

Radi za policiju a :?:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod Aleks_BGD » Pet Maj 15, 2009 8:49 pm

Nibus-ja je napisao:Radi za policiju a :?:

Vozi zaposlene u SUP Savski venac.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod Krle » Ned Maj 17, 2009 12:54 pm

Bus Vlade Brke, vozio je zaposlena na Aerodromu "Batajnica"...
Krle
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 12:55 pm

Postod sanos_a » Čet Jun 04, 2009 10:49 pm

eve i eden sanos koj e uste vo izrabotka
Image
Image
sanos_a
Član

Postod Goran sk » Ned Jun 07, 2009 9:22 pm

nisam primetio kojoj firmi pripada
Image
slikano ne daleko od grnice sa mk
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Postod arsenal » Pon Jun 08, 2009 1:05 pm

Jel`zna neko od vas mozda nesto vise o dosta rijetkoj i pomalo cudnoj seriji sanosa S-415 iz druge polovine osamdesetih - kotorksa "Autoboka" je imala ukupno 7 komada tih buseva u turistickoj varijanti sa krovnom klimom Thermo Kinga, a koju je pogonio poseban mali dizel motor "Yanmar" koji je bio smjesten u bunkeru sa desne strane, odmah iza prednjeg tocka. Busevi su bili vrlo udobni, ali i tromi, vjerovatno zbog povecane tezine. Imam nazalost samo ovu fotku jednog od tih sanosa prije nego sto je isjecen. Vanjski izgled mu je , ne racunajuci kolor semu, sacuvan u originalu kako je izgledao i krajem osamdesetih kada je bio nov, ali je bus u medjuvremenu pretrpio mnoge izmjene, pocev od ugradnje TAM motora od 260 ks, do zamjene unutrasnjosti sa plasticnim sjedistima iz nekog starog rashodovanog "menarini" gradskog busa.
Zna li neko nesto vise o ovoj seriji "sanosa", da li ih je imao jos neki prevoznik u eks YU ili su mozda radjeni samo za izvoz ?

Image
arsenal
Član

Pridružio se: Pon Avg 04, 2008 2:16 pm

Postod ivan264 » Pon Jun 08, 2009 1:28 pm

sanos_a je napisao:sanos s315.2T ist kako vo mojot potpis :D :D
fala aleks

Pa nije bas isti. Kod tebe je na slici visokopodni, sa zadnjim vratima na sredini, a ovom su zadnja vrata iza zadnje osovine, i nije visokopodni.

Ako mislis na ovaj, onda ok. :D
Image
ivan264
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 1:41 pm

Postod sanos_a » Pon Jun 08, 2009 5:01 pm

arsenal je napisao:Jel`zna neko od vas mozda nesto vise o dosta rijetkoj i pomalo cudnoj seriji sanosa S-415 iz druge polovine osamdesetih - kotorksa "Autoboka" je imala ukupno 7 komada tih buseva u turistickoj varijanti sa krovnom klimom Thermo Kinga, a koju je pogonio poseban mali dizel motor "Yanmar" koji je bio smjesten u bunkeru sa desne strane, odmah iza prednjeg tocka. Busevi su bili vrlo udobni, ali i tromi, vjerovatno zbog povecane tezine. Imam nazalost samo ovu fotku jednog od tih sanosa prije nego sto je isjecen. Vanjski izgled mu je , ne racunajuci kolor semu, sacuvan u originalu kako je izgledao i krajem osamdesetih kada je bio nov, ali je bus u medjuvremenu pretrpio mnoge izmjene, pocev od ugradnje TAM motora od 260 ks, do zamjene unutrasnjosti sa plasticnim sjedistima iz nekog starog rashodovanog "menarini" gradskog busa.
Zna li neko nesto vise o ovoj seriji "sanosa", da li ih je imao jos neki prevoznik u eks YU ili su mozda radjeni samo za izvoz ?

Image

vakvi isti 415-ki imase i galeb ohrid koi sega se vo rashod a eden se zapali na pletvar koj bese na linija kocani - ohrid
Image
sanos_a
Član

Postod sanos_a » Pon Jun 08, 2009 5:02 pm

ivan264 je napisao:
sanos_a je napisao:sanos s315.2T ist kako vo mojot potpis :D :D
fala aleks

Pa nije bas isti. Kod tebe je na slici visokopodni, sa zadnjim vratima na sredini, a ovom su zadnja vrata iza zadnje osovine, i nije visokopodni.

Ako mislis na ovaj, onda ok. :D
Image

jeste na taj sanos sam mislio :wink:
Image
sanos_a
Član

Postod Kassbohrer » Pon Jun 08, 2009 5:55 pm

arsenal je napisao:Jel`zna neko od vas mozda nesto vise o dosta rijetkoj i pomalo cudnoj seriji sanosa S-415 iz druge polovine osamdesetih - kotorksa "Autoboka" je imala ukupno 7 komada tih buseva u turistickoj varijanti sa krovnom klimom Thermo Kinga, a koju je pogonio poseban mali dizel motor "Yanmar" koji je bio smjesten u bunkeru sa desne strane, odmah iza prednjeg tocka. Busevi su bili vrlo udobni, ali i tromi, vjerovatno zbog povecane tezine. Imam nazalost samo ovu fotku jednog od tih sanosa prije nego sto je isjecen. Vanjski izgled mu je , ne racunajuci kolor semu, sacuvan u originalu kako je izgledao i krajem osamdesetih kada je bio nov, ali je bus u medjuvremenu pretrpio mnoge izmjene, pocev od ugradnje TAM motora od 260 ks, do zamjene unutrasnjosti sa plasticnim sjedistima iz nekog starog rashodovanog "menarini" gradskog busa.

Image

Imala ih je Tara Cetinje. Sjećam se ko klinac, vozili su sa njima HN-BG preko Dubrovnika.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod kovacnuno » Pon Jun 08, 2009 7:42 pm

Izvinjavam se na OT, zna li neko da li još uvijek postoji pomenuti prevoznik Tara sa Cetinja?
Korisnikov avatar
kovacnuno
Član

Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:09 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Turisticki, Visokoturisticki