Logo

Neobus

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Postod crobus » Sre Jun 10, 2009 12:05 pm

Ako ima takvih problema sa autobusima Solle, zar će oni takvi biti isporučeni?? Dali će u Arabiju ići i mehaničari iz FAP-a da to srede? Imaju li autobusi kakvu garanciju?
crobus
Član

Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 7:31 pm

Sponzor

Postod djole » Sre Jun 10, 2009 12:25 pm

Lako ce oni to, zna gazda sta kupuje
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod SAKIBOY » Sre Jun 10, 2009 4:55 pm

Ajd kad se odmorite, vi sto ste putovali juce postavite slike. :D
Život je pun slučajnosti, pokušajte da iz polušanse napravite šansu koju ćete iskoristiti!
SAKIBOY
Član

Pridružio se: Pon Jan 12, 2009 2:50 pm

Postod Sloba » Sre Jun 10, 2009 5:42 pm

Nažalost, autobusi su takvi kakvi su. Na putu je bilo 3 velika problema na autobusima Solle, dok su svi Mercury bili bez ijedne falinke. Evo sad ću da vam kažem šta se izdešavalo.
1. Autobus #008 iza Okučana je stojao 2-3 sata zbog ležaja koji je bio otvoren sa obe strane umesto potpune zatvorenosti. 1-1,5 sati smo čekali da šlep služba ode po novi ležaj i još pola sata da ga nameste. Autobus je posle toga nastavio put i ubrzo nas prestigao u punoj brzini! :wink:

2. Ne znam koje su registracije bile ali 10-15 kilometara nakon odvajanja puta za Split je jedan Solle jedva išao uzbrdo. Kvačilo mu nije bilo izluftirano pa je išao samo 1. i 4. brzinom. Nakon prelaska naplatne rampe, autobus je stao jer mu mehaničari nisu dozvolili da uđe u grad, možda skoči pa udari nekog... Autobus je tu ostao do kasno uveče, kada smo mi već kretali nazad.

3. Opet, ne sećam se registracija ali je na Solle autobusu puklo crevo za vazduh, i to tačno tamo gde počinje pogled na more pred Rijekom. Čekali smo servisnu ekipu Neobusa oko pola sata, još pola sata smo stojali da zamenimo četvorokružni venil jer smo mislili da je to problem. Mi smo nastavili put i ostavili servisere da poprave autobus. Autobus je stigao oko 22h u luku.
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod s215hdh » Sre Jun 10, 2009 10:36 pm

Nije kriticno :) Bitno da je sve otklonjeno usput :)
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod Nibus-ja » Čet Jun 11, 2009 12:02 am

s215hdh je napisao:Nije kriticno :) Bitno da je sve otklonjeno usput :)

Najvaznije je da se sve na kraju dobro zavrsilo. :wink:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod Iosis » Čet Jun 11, 2009 12:03 am

Pa i nije mnogo kvarova ali oni koji su bili nisu sitni, tako da ih je dosta. :)

A mene zanima kada ce biti slike ako ih ima??? :roll:
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod Nibus-ja » Čet Jun 11, 2009 12:05 am

Iosis je napisao:Pa i nije mnogo kvarova ali oni koji su bili nisu sitni, tako da ih je dosta. :)

A mene zanima kada ce biti slike ako ih ima??? :roll:

Cekaj(te) da se ljudi malko odmore :wink:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod cone » Čet Jun 11, 2009 8:47 am

Ja sam se juče posle posla zapucao u krevet oko 17h (obzirom da sam između puta i posla spavao 2 sata) i ustao sam jutros u 6.30, tako da može da se kaže da sam se baš odmorio. :mrgreen:

Sloba i ja smo se dogovorili da ćemo u sekciji Reportaže i zanimljivosti napraviti reportažu sa puta sa slikama.

Pošto sam ja, pored fotoaparata, nosio i video kameru, biće i video reportaža, ali o tom po tom, nisam još ni pregledao materijal.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod Iosis » Čet Jun 11, 2009 1:17 pm

Evo upravo sam pogledao reportazu. Predpostavio sam da ce biti u reportazama ali vidim nema pa reko da pitam. :)
Iosis
Član

Postod djole » Sub Jun 13, 2009 9:32 am

Image

Rudarski basen Kolubara
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod kovacnuno » Sub Jun 13, 2009 3:23 pm

Rudnik uglja Pljevlja, Neobus na Tjentištu
Image
Korisnikov avatar
kovacnuno
Član

Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:09 pm

Postod negas » Pon Jun 15, 2009 10:58 am

Iosis je napisao:Konacno je prestala kisa nakon 6 dana i Negas evo buseva za tebe sto sam obecao. Nisam mogao da napravim bolje fotke i detaljnije. Pitao sam portira da li bi mogao da udjem unutra da slikam ali nazalost nisam mogao uci. Evo sta sam uspjeo s vana da uslikam.

Image

Da sam mogao uci unutra bilo bi jos slika.

Bas mi je zao sto ovi busevi propadaju i sto su u ovakvom stanju. Bas je tuzno pogledati ih tako kako trunu i propadaju.

A ovo sam uhvatio kada sam se vracao nazad.

Hvala majstore...nego neznam kad mi se zvrshe ovi ispiti za mesec dana, mozda dodjem do ns-a daukokamo te buseve u garazi...ali tad bi i vi poshli samnom jer mi treba dobar fotoaparat jer su busevi zgusnuti pa nam treba aparat sa velikim ekranom...dobro cone je tu :lol: Ali pre toga bi da kontaktiram stecvajnog upravnika da nas pusti unutra...jer znate njegovo ime i gde mozemo da ga nadjemo...?????

Ne bih voleo da ovo cerupaju majkumu...
negas

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod Iosis » Pon Jun 15, 2009 4:03 pm

Negas dodji kad budes mogao. Neznam ko je upravnik, i ja nemam fotoaparat nego sam slikao mobilnim. Pitao sam portira da li bi mogao da udjem ali nije me mogao pustit unutra. :(
Iosis
Član

Postod Sloba » Ned Jun 21, 2009 7:22 pm

Neobus Adequat za Ribarsku banju je ZAVRŠEN! Naravno, ekipa Autobusi.NET je imala čast da se provoza ovim autobusom i da ga slika. Autobus je pogonjen Cummins motorom ISBe4 300 koji ima 300 KS, a Alisson je taj koji menja brzine. :wink: Autobus je hitar i brz kao metak, ma i brže od metak! :lol:
Evo nekoliko regularnih slika:
Image
Image
Image

par umetničkih:
Image
Image

i dvije slike unutrašnjosti
Image
Image

:wink:
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Turisticki, Visokoturisticki