Logo

Vesti

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Novom Sadu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod MILAN » Pon Maj 25, 2009 2:25 pm

bilo mu je zao a i nije mogao uci na mas
Korisnikov avatar
MILAN
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 6:10 pm

Sponzor

Postod MARKO 89 » Sub Maj 30, 2009 5:21 pm

Ima li neki novosadski sajt,sa kamerom uzivo,zeleo bih da gledam NS i vase buseve na nekoj prometnoj raskrsnici :?: :D

Hvala unapred :wink:

PS:Inace ovo pitanje sam napisao ovde,zato sto nisam znao gde ....
MARKO 89
Član

Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 5:08 pm

Postod MILAN » Ned Maj 31, 2009 11:36 am

neznam,recimo apolo televizija,oni imaju kameru u centru ali je malo udaljena od raskrsnice pa se samim tim i malo slabije vidi.
Korisnikov avatar
MILAN
Profesionalni vozač

Postod MARKO 89 » Ned Maj 31, 2009 11:39 am

MILAN je napisao:neznam,recimo apolo televizija,oni imaju kameru u centru ali je malo udaljena od raskrsnice pa se samim tim i malo slabije vidi.

U svakom slucaju hvala na odgovoru :wink:

Ako saznas,javi mi.... 8)
MARKO 89
Član

Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 5:08 pm

Postod s215hdh » Ned Maj 31, 2009 4:48 pm

Probaj da izgooglas :) mada sumnjam da ima ko sem Apola...
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod zak » Ned Maj 31, 2009 5:37 pm

MTS nudi tu opciju preko mobilnog.. 1 kamera je na Bulevaru Mihajla Pupina,a za drugu se nesecam
zak
Član

Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 11:49 pm

Postod s215hdh » Ned Maj 31, 2009 5:38 pm

I skinu ti kredita, ne pitaj koliko :)
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod MILAN » Ned Maj 31, 2009 10:58 pm

skinu kao da je kamera na krivom tornju u pizi
Korisnikov avatar
MILAN
Profesionalni vozač

Postod zak » Čet Jun 18, 2009 12:31 am

Evo dugo najavljivanog tendera!!!!

Zdravlje izlazi iz auspuha
Novinar: M.M.I.T, Fotoreporter:

Grad kupuje deset niskopodnih solo autobusa na gas. Tender će biti raspisan sledeće nedelje.

Autobusi neće imati klimu, ali postoji mogućnost da se naknadno ugrade, kazao je član Gradskog veća zadužen za saobraćaj i puteve Siniša Bubnjević.

Nabavka će biti plaćena iz Fonda za kapitalne investicije IV APV. Jedan autobus na gas košta između 180.000 i 400.000 evra, dok dizel busevi koštaju upola manje. Iako je u startu investicija za nabavku ekoloških autobusa mnogo skuplja, Bubnjević smatra da ostvaruju znatne uštede u potrošnji goriva.

Za godinu dana, kaže on, dva autobusa sama sebe isplate. Sve gradske linije dnevno prelaze 52.000 kilometara, što godišnje iznosi 18,9 miliona kilometara, što znači da bi se na razlici u ceni dizela i gasa znatno uštedelo.

– Dva su razloga što smo izabrali autobuse na gasni pogon. Prvi je svakako rentabilnost i štedljivost, ali i komfornost na svetskom nivou. Drugi razlog je ekologija. Zemni gas nema nusprodukte prilikom sagorevanja i životna sredina ne trpi zagađenje. Bez obzira na početnu cenu, oni su apsolutno isplativi – objasnio je Bubnjević.

Prema njegovim rečima, završava se gasna stanica u krugu garaže GSP-a na Futoškom putu koja će služiti za punjenje gasom budućih autobusa. Izgradnjom punionice, stvoriće se svi preduslovi za snabdevanje i korišćenje goriva bez posrednika. Temelje je platio grad, a nabavljeno je i postrojenje za gas.

– Kada se montira punionica gasa, nju će koristiti samo GSP. Međutim, razmatra se mogućnost da punionica gasa bude za široku potrošnju, jer je sve više građana koji imaju auto na gas – rekao je Bubnjević.

Automati naplaćuju karte

GSP će do kraja ove sedmice još jednom raspisati tender, i to za na bavku elektronskog sistema naplate karata u autobusu. Ovog puta tenderska dokumentacija je doterana i nadležni u GSP-u se nadaju da neće biti žalbi i obaranja javnog poziva za nabavku aparata čija je vrednost oko jedan i po milion evra. Trebalo bi da se nabavi više desetina aparata overivača koji će biti montirani na srednja i zadnja vrata, dok će kod vozača biti aparat za prodaju i istovremenu overu pojedinačne ili mesečne karte.

– Ovaj sistem naplate karata je isplativ jer je ušteda prilikom izdavanja samo mesečnih doplatnih karata ogromna. Naime, GSP ne mora da štampa doplatne markice svakog meseca, nego jedna karta važi pet godina i samo se dopunjuje kodom – objasnio je Bubnjević
zak
Član

Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 11:49 pm

Postod Iosis » Čet Jun 18, 2009 12:46 am

Meni se taj gas nesto ne svidja, drazi mi je dizel.

Dizel power!
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod cone » Čet Jun 18, 2009 8:46 am

Pa da se isplati - nije baš... Ako se gleda samo na cenu gasa, isplativo je. Ali, test vozilo IK-103CNG je većinu vremena provelo na punionici i u radionici nego na liniji i time prešlo višestruko manje kilometara nego njegova dizelska sabraća. Isto tako, životni vek CNG motora je znatno kraći od dizela. Ekologija može da se postigne i na bolji način. :?
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod Iosis » Čet Jun 18, 2009 10:30 am

Pa ako je i kod busa kao i kod auta da ako trosi benzina 5 lit/100km, gasa trosi skoro duplo tj. 10 lit/100km onda ne vidim tu neku manju potrosnju. Onaj rezervar na krovu naruzi izgled autobusa, a vjerovatno je tacno i da je vjek trajanja motora na gas manji. Jer znam da autima koja trose gas motori stradaju.
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod Sloba » Čet Jun 18, 2009 11:46 am

Mislim da bi bilo bolje da nam dovezu jedan 7700 Hybrid iz Volvoa, da mi to isprobamo. :wink:
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod cone » Čet Jun 18, 2009 12:27 pm

Iosis je napisao:... Onaj rezervar ...

Đes' Bosanac? Nek je "rezervar", samo nek je "orginal"! :lol:
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod cone » Čet Jun 18, 2009 12:29 pm

Sloba je napisao:Mislim da bi bilo bolje da nam dovezu jedan 7700 Hybrid iz Volvoa, da mi to isprobamo. :wink:

Podržavam! Evo, ja ću postaviti crveni tepih ispred njega! 8)
Korisnikov avatar
cone
Gazda

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Novom Sadu