Logo

Vesti

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Novom Sadu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod leif aka paparazzo » Uto Avg 04, 2009 9:10 pm

e da rampu sam zaboravio, izgleda nesto slicno onom u supermarketima

dakle ocekuje nas vesela jesen, sreca pa na faks vise necu morati svaki dan

a sto se tice Kragujevca interval od pola sata ili cak sat vremena je po meni neprihvatljiv za gradski saobracaj osim naravno u periodu 23h - 5h ako postoji uopste potreba u tom periodu za prevozom
Korisnikov avatar
leif aka paparazzo
Član

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 2:58 am

Sponzor

Postod Iosis » Uto Avg 04, 2009 10:42 pm

S nekim ljudima sam pricao i njihov razlog ne placanja karte je dugo cekanje. Neznam stvarno kao da cekaju sat vremena, da budem iskren desi se nekad da cekam malo duze ali nije to drasticno to je oko 15 min. Ali to ne okrivljujem GSP nego one koji parkiraju kako ne treba, pa onda busu treba vremena dok se provuce kroz guzvu.
Ako hoce da ne cekaju onda neka zovu taksi.
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod MILAN » Sre Avg 05, 2009 1:02 pm

naravno da treba da se uvede red,novosadjani su mnogo razmazeni putnici.tacno se vidi kada covek sa strane dodje u ns, sve lepo i kulturno sa vozacima ,a ovi nasi kao iz prasume da su dosli.naravno da ima i korektnih putnika i kod nas,ali pod uticajem ovih losih i dobri i posteni putnici se menjaju.
Korisnikov avatar
MILAN
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 6:10 pm

Postod Verotronix » Sre Avg 05, 2009 4:13 pm

leif aka paparazzo je napisao:a sto se tice Kragujevca interval od pola sata ili cak sat vremena je po meni neprihvatljiv za gradski saobracaj osim naravno u periodu 23h - 5h ako postoji uopste potreba u tom periodu za prevozom

Istina je da Novi Sad ima itekako bolje intervale od Kragujevca,no nije bas prava slika stvari kada kazes da je cekanje buseva u Kragujevcu toliko lose. Sistem naseg prevoza je koncipiran tako da mnoge linije nadopunjuju jedna drugu i preplitanjem njihovih intervala dolazi do smanjenja cekanja putnika na stanicama.
Svakako da treba raditi na tome da se situacija popravlja ali morao bi doci ovde te se uveriti da sadasnji sistem prevoza sasvim pristojno fukncionise... Uz to ne zanemarimo i to da je Kragujevac potpuno drugaciji grad od Novog Sada i po velicini i po samom konceptu javnog prevoza te potrebama putnika :wink:

Sto se tice novih izmena u sistemu naplate karata u Novom Sadu koliko primecujem iz vasih diskusija izgleda da je to bilo nesto neminovno sto ce se desiti :roll: Jeste da vozac tu trpi najveci pritisak i samim tim se usporava efikasnost ali od negde se mora krenuti.
Kao sto Marko89 rece Kragujevac vec godinama ima jedan slican princip naplate i sto se samog budzeta i zarade ATS-a tice to funkcionise sasvim zadovoljavajuce a svercanja takoreci ni nema !
Sigurno je da to nije najbolje resenje ali gledajmo svi na to kao na neko prelazno resenje. Sigurno je bolje tako nego kao sto je u Beogradu gde je svercanje masovno bez obzira na kontrole i razne druge okolnosti...
Verotronix

Postod Iosis » Sre Avg 05, 2009 6:53 pm

Ja bio, vidio, probo! :D

Upravo sam se vratio sa voznje sa volvosom, evo moji utisci...

Da budem iskren ja sam sebi stvorio sliku u glavi da ce to biti haos i katastrofa da ce se cekati po 20 minuta na ulaz, da cu morati prelazit preko ljudi da bi usao ili izasao napolje. Medjutim, sada sam se vozio otprilike 2-3 sata na liniji 4 na kojoj inace bude guzva. Sada je drugacije, nema guzve, jer vecina onih koji su se svercali nece ni da udju sada u bus. Drugo, nema kasnjenja niti guzve na vratima kao sto sam ja mislio, sasvim normalno kao i prije. Najveco problem stvaraju oni ne spreme kartu i pare na vrjeme pa onda tek kad udju u bus trazi i rove po torbi.
Sada je drugacije to da se prvo otvore prednja vrata, ljudi udju, tek onda se otvaraju ostala vrata, ali tu ima bolesnika koji pocnu da urlaju i bune se kao da ih neko puskom tjera iz busa pa vicu: ''Otvaraj eeee, srednjaaa!''

Smjesna bi bila jedna djevojka koja je cekala da se otvore druga vrata, medjutim krenula prema prednjim, pa kad je vidjela da se otvoris druga vrata poleti prema njima da izbjegne kupovinu karte, ali posto su brzo izasli iz busa volvos zatvori vrata i ona ''jadna'' ostade napolju. :D
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod volvos » Čet Avg 06, 2009 12:05 am

Ha ha ha.jadna :lol:
Kod mene i mog brata Milana važi sledeće pravilo-KO SE NE TRŽI ZA TABLU STAJALIŠTA TAJ JE OSTAO

Da vidite samo kako je bilo kad nas dvojica radimo sedmicu noćnu,kad nas vide skaču jedan preko drugog da se uhvate za tablu,i ulaz na prednja vrata,pa kad nas vide kažu,pa jel ima još neko da vozi osim vas dvojice,neki su ostajali da čekaju jutarnje polaske,tj čekali da mi konačno odemo za garažu
Poslednji put menjao volvos dana Čet Avg 06, 2009 10:02 am, izmenjena samo jedanput
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod cone » Čet Avg 06, 2009 8:46 am

Trebaće mi malo vremena da svarim ovu tvoju dugačku rečenicu da skontam šta si hteo da kažeš... :roll:
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod volvos » Čet Avg 06, 2009 10:03 am

cone je napisao:Trebaće mi malo vremena da svarim ovu tvoju dugačku rečenicu da skontam šta si hteo da kažeš... :roll:

Prepravljeno profesore :D
Image
volvos
Član

Postod volvos » Čet Avg 06, 2009 10:05 am

Još jedno bahato ponašanje švercera.

Jutros na liniji 7 vozač i kondukter imali fizički obračun sa putnikom bez karte koji je odbijao da plati voznu kartu i da napusti vozili.Nakon toga su napadnuti vozač i kontrolor.Kontrolor je prošao sa razbijenom arkadom a vozač sa lakšom povredom
Image
volvos
Član

Postod cone » Čet Avg 06, 2009 10:12 am

Neverovatno na šta su ljudi spremni za 40 dinara! :x
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod volvos » Čet Avg 06, 2009 10:19 am

Pa druže nije to zbog 40 dinara.Ne radi se o parama nego se radi o tome,da je on hteo da ispadne pred celim busom frajer koji je prošao pored vozača i upozorenja bez karte,ali pošto nije uspeo,da se ne bih obrukao udario vozača ili kontrolora i pobegao iz busa.
Image
volvos
Član

Postod cone » Čet Avg 06, 2009 10:24 am

Da, ali je sve poteklo od "Nemam para, ići ću onda busom...". I to se pretvorilo u naviku i svakodnevicu. Ipak taj lik nije ušao u bus da bi se pravio frajer, već sa namerom da se negde preveze. A, onda je iskrsao problem, jer ne podnosi nikakav autoritet. I, eto tuče.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod MILAN » Čet Avg 06, 2009 12:43 pm

Da se dovezem na volvosovu konstataciju,sem toga sto su ulazili na 1 vrata ,kupovali su i karte i bili mirni kao bubice u busu.Za tih nedelju dana koliko smo radili toliko smo ih uveli u red da je to bilo milina raditi te polaske.
Korisnikov avatar
MILAN
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 6:10 pm

Postod cone » Čet Avg 06, 2009 1:35 pm

POČINJE KAMPANJA - RED JE !
Važi od 06.08.2009

Javno gradsko saobraćajno preduzeće „Novi Sad“ će čvrsto insistirati na poštovanju pravila ulaska na prednja vrata u autobuse. To je akcija trajnog karaktera, bez vremenskog ograničenja, a glavni razlog za nju je pored ekonomskih razloga i obaveza preduzeća da vodi računa o bezbednosti putnika u javnom prevozu u Novom Sadu. Naše preduzeće podseća, da je u prethodnom periodu zabeleženo nekoliko lakših telesnih povreda, prignječenja ruku i nogu ili padova putnika prilikom ulaska na srednja ili neka od zadnjih vrata, pogotovo kada je reč o zglobnim autobusima, uz napomenu da pravilo ulaska na prednja vrata nije ni strano ni novo Novosađanima i Novosađankama. Do pre deset-petnaest godina, to pravilo je bilo poštovano, ali je nekako prosto izbledelo u proteklom periodu. Reč je o pravilu i principu koji funkcioniše u gradskom prevozu širom sveta, kako u autobuskom, tako i u prevozu metroom, jer omogućava bezbedniji prijem i izlazak iz vozila, te smanjuje ukupan rizik od povređivanja putnika. A o kakvom riziku je reč najbolje ilustruje činjenica da su se mnoge zemlje odlučile na ovo pravilo, nakon što su zabeleženi smrtni slučajevi u gradskom prevozu. Čak, u evropskim državama, poput Nemačke, u autobusima postoje rampe koje omogućavaju ulaz samo na prednja vrata,

Javno gradsko saobraćajno preduzeće „Novi Sad“ će pojačati kontrolu ulaska na prednja vrata, jer to omogućava brži protok putnika i manje zadržavanje autobusa na stajalištima, odnosno brži polazak autobusa. Pored toga, ulazak na prednja vrata omogućava vozaču bolju naplatu i bolji uvid u posedavanje karte kod svih putnika. A isključivanje putnika bez karte iz autobusa je prevashodno interes putnika koji plaćaju kartu, jer utiče na kvalitet usluge koju uživaju.

Javno gradsko saobraćajno preduzeće Novi Sad je pokrenulo kampanju „Red je“ kojom namerava da podseti putnike i putnice na ponašanje u skladu sa tradicionalnim vrednostima koje je oduvek odlikovalo gradski prevoz u Novom Sadu, od toga da treba ustupiti mesto starijima i trudnicama, te pomoći osobama sa invaliditetom i roditeljima sa malom decom. Ulazak na prednja vrata upravo daje i šansu vozaču da proceni i eventualno skrene pažnju na to da se ustupi mesto trudnici, ili starijoj osobi, te pomogne roditelju ili osobi sa invaliditetom.

Javno gradsko saobraćajno preduzeće je po tačnosti polazaka i kvalitetu prevoza već na vodećem mestu u državi i u evropskom vrhu. Poštovanje ovog pravila će omogućiti da gradski prevoz u Novom Sadu bude još korak bliže evropskom vrhu – još bezbedniji i još kvalitetniji.

JGSP Novi Sad
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod zak » Čet Avg 06, 2009 2:37 pm

ma ovo je samo maltretiranje... nikad vise besnijih putnika nisam video nego u ovih par dana...i jos ovo obavestenje koje su pokacili po prozorim da vozac ima obavezu da stane i zove dispecara i saceka policiju ako putnik nece da kupi kartu???? mislim jel neko normalan misli da ce policija i da se odazove na tako nesto?? i na kraju kakav je to nacin da se gradjanima preti policijom...
sve u svemu nije ni cudo sto su danas 2 vozaca dobija batine..

(p.s. i da samo da ponovim slazem se da treba smanjiti broj svercera, ali ovo kako se radi je glupo)
zak
Član

Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 11:49 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Novom Sadu