Logo

Priče iz GSPa

Diskusije

Postod avramovicsasa » Uto Avg 18, 2009 9:45 am

Još jedna priča da nahvalim tramvajdžije,pošalju me jedan dan na Smederevski put u podne i tu sam radio sam i drugi put za 9 godina službe što je značilo da ne poznajem terminus.
Kolega trči da ih uklapa hoće da se onesvesti jer su sve linije bile van turaže,verovali ili ne ja sam se borio sa dokumentacijom i nijednom nisam
izašao napolje a kamoli otišao na Ustaničku oni su sve sami radili,samo viču ,,Šefe odoh ja na 14,a ja na 5,ja ću na 7 pa se sledeći put uklapam
Blok je skratio ovog ispred,ja ću 10 minuta na šlus mala je turaža na 6,
svi su bili zadovoljni pala je i neka kafa,nije bilo zastoja,bio je odličan
protok tramvaja.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Sponzor

Postod lulijan » Uto Avg 18, 2009 10:55 am

Pa ja koliko znam Žare više nije na Karaburmi?
Korisnikov avatar
lulijan
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Jul 21, 2009 9:44 pm

Postod igibgd » Uto Avg 18, 2009 1:33 pm

avramovicsasa je napisao:Šefe odoh ja na 14,a ja na 5,ja ću na 7 pa se sledeći put uklapam

Pa za to služe dodatni koloseci/peroni/.Na okretnici Ustanička postoji mogućnost za pravljenje jednog posebnog koloseka (koji se na oba kraja spaja sa glavnim, dakle prohodni) za tramvaj veličine DueWag + prikolica pored onog glavnog (možda i za 2 Katice, mada ne verujem!), gde naravno može i Katica da upadne, pa da se tu sklanjaju duženici sa 6ice i 14ice.takve priče bi onda bile prošlost, jer bi 7ice i 5ice samo furale, pa kad dođe vreme i ova dva :wink:

Imam ideju, ali ne mnogo izvodljivu, a to je da se neke "stare okretnice" preurede tako da i sa strane perifernih terminusa mogu da uđu tramvaji.Tako na primer, kada dolazi na Banjicu, a porani, onda samo produži do Trošarine i tamo čeka vreme, ne blokira terminus, pa ponovo dođe na Banjicu kad mu je vreme, i uskladi se... :roll: sad koliko je to izvodljivo i zbog uklapanja i rekonstrukcije okrernica (Radio industrija i Trošarine) ne znam, nisam istraživao :)
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 9:06 pm

Postod miki222 » Uto Avg 18, 2009 4:55 pm

igibgd je napisao:Tako na primer, kada dolazi na Banjicu, a porani, onda samo produži do Trošarine i tamo čeka vreme, ne blokira terminus, pa ponovo dođe na Banjicu kad mu je vreme, i uskladi se...

pa to i radimo ............
miki222
Član

Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 10:46 pm

Postod miki222 » Uto Avg 18, 2009 4:57 pm

lulijan je napisao:Pa ja koliko znam Žare više nije na Karaburmi?

nije, sad je neki mlađi (izgubljeni) umesto njega ...........
a Sanja je i dalje uveče ....
miki222
Član

Postod miki222 » Uto Avg 18, 2009 5:01 pm

avramovicsasa je napisao:Još jedna priča da nahvalim tramvajdžije,pošalju me jedan dan na Smederevski put u podne i tu sam radio sam i drugi put za 9 godina službe što je značilo da ne poznajem terminus.
Kolega trči da ih uklapa hoće da se onesvesti jer su sve linije bile van turaže,verovali ili ne ja sam se borio sa dokumentacijom i nijednom nisam
izašao napolje a kamoli otišao na Ustaničku oni su sve sami radili,samo viču ,,Šefe odoh ja na 14,a ja na 5,ja ću na 7 pa se sledeći put uklapam
Blok je skratio ovog ispred,ja ću 10 minuta na šlus mala je turaža na 6,
svi su bili zadovoljni pala je i neka kafa,nije bilo zastoja,bio je odličan
protok tramvaja.

uvek je tako sa nama, niko nema problema ko ceo radni vek radi sa tramvajima
al kažem ti, tako kad neko dođe sa strane, pa to je haos bez razloga :evil:

ja znam kolko puta kad sam radio 7icu, nebitno gde kasnim, samo kažem
"šefu", idem do Slavije, Pristanište i vraćam se u vreme, nema problema
nikavkih i tako svi mi (tramvajdžije) ..........

baš smo dobri ljudi :oops:
i posle mi kažu što sam se vratio na tramvaj :roll: .............
miki222
Član

Postod milos265 » Uto Avg 18, 2009 9:56 pm

Uvek je to tako kad je vozacka ekipa dobra, sami podele posao, ispomognu se dok ne prodje guzva, posle se sve uklopi i otpravnicima je lakse.
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod avramovicsasa » Sre Avg 19, 2009 1:43 am

Sve je to super unapred razradiš koncepciju a desi se da se pojavi neki mangup i upropasti sve ali takvih je malo njih obično teramo sa strane i pišemo turu manje pa nek se pravdaju Šefu.

Inače radio sam večeras u Bloku 37 bio sam prinuđen da idem sa 65 u 23:45 koji je čekao i poslednji sekund da krene tako da sam izgubio poslednju sedmicu prema Blokovima,taman sam se spremio da pređem par kilometara peške kad naiđe kao dar 607-1415 za garažu koji je vozio
putnike,mislim Miki sve pohvale za tvoj pogon.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod miki222 » Sre Avg 19, 2009 8:33 pm

avramovicsasa je napisao:mislim Miki sve pohvale za tvoj pogon.

zafaljujemo :wink: :)
miki222
Član

Postod avramovicsasa » Sre Avg 19, 2009 10:33 pm

Nasmejao me je jedan Kolega pre neki dan,kaže na Medakoviću više nema komaraca,pitam zašto,pa kaže vozim Zaprašivač gr.br.1263 koji dimi na sve strane i tera ih.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Pet Avg 21, 2009 1:12 am

Setih se jedne stare priče vezano za našu Koleginicu Slavku bivši sl.br.363 (Možda je se Miki seća)koja je vozila tramvaje,ona je inače mnogo volela da psuje ali bila je dobra,duhovita i mi Otpravnici smo je mnogo voleli.
Često je radila na liniji 11 na kojoj je u ovoj priči imala Vozača na obuci
vozi on sporo boji se,prvi mu je put kad u neko vreme Slavka pogleda na
sat i povika:
,,Diži se da ja malo vozim,kasnimo,,-i nagazi ga ona,da zlo bude veće tramvaj je imao loše amortizere pa je počeo da skače i da se ljulja,
počeše stariji ljudi da viču da će se prevrnuti,a Slavka se okrete:

,,J......e se meni je turaža 35 minuta,,-oni sa njom do Beka i žale se Otpravniku mislim da je bio Ljuba koji je ljubazno saslušao žalbe uplašenih starijih Sugrađanki.
,,Vozila je ko luda,nemamo zašta da se uhvatimo,,
,,Uhvatite se bolje za K......c,,-pomisli Slavka u sebi.

Ispričala mi je tu priču i ona lično,ja sam vrištao od smeha.

Strašno je volela da juri Privatnike,u to vreme je vozila na liniji 9,i Bamiron je radio tamo i doterao je neki Zglobni autobus čini mi se da je bio TAM lep beli sa crnim felnama kao nov.
,,U lutko moja kako si nov al cemo da te J.......o,,-povika ona.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod miki222 » Pet Avg 21, 2009 1:24 am

nesećam je se, al na taj fazon imaš i danas vozačica dosta, npr. Zdravica :lol:
miki222
Član

Postod avramovicsasa » Pet Avg 21, 2009 1:30 am

Zdravica je Carica,nju svi izbegavaju jer udavi pričom jednom je bila rezerva kod mene na Pristaništu nas dvoje smo 2 sata pričali bez prestanka ustvari veoma je interesantna žena i dobar sagovornik.
Bilo mi je super kada sam video da je tada sa sobom nosila klocne i još
neke stvari koje su joj trebale za vožnju.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod miki222 » Pet Avg 21, 2009 1:33 am

ma ona je opičena 300 na sat, samo joj kažeš "žurim se Zdravka", ona će
da ga sprži, nema je više ispred tebe, al zato kad joj se nevozi onda ga davi-davi
u suštini je jako dobra, drugarčina, onaj njen šeširić i lepaza :lol:
miki222
Član

Postod avramovicsasa » Pet Avg 21, 2009 1:38 am

Ne mogu da se setim situacije,radio sam na Pristaništu ali linija 2 nije vozila,mislim da se tada još uvek radila Nemanjina pa su sve linije prolazile pored mene a Otpravnik je tu služio da skrati linije ili da prati zamenu tramvaja jer su tu bili rezervni vagoni.
Kod Vanrednog vozača došao je neki prijatelj i zamoli ga da zaustavi tramvaj da se doveze do Autobuske stanice kad ni manje ni više nego stiže Zdravica na liniji 11.
Poveze ga ona kad taj Prijatelj zove na mobilni ovog Vanrednog i kaže mu
,,Koje ova žena za 15 minuta od nje sam saznao sve što se radi u GSP,,
avramovicsasa
Otpravnik

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije