Logo

Fudeks, Beograd

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz Beograda i Vojvodine.

Re: Fudeks, Beograd

Postod Goran sk » Čet Sep 17, 2015 10:55 pm

Neoplan par minuta posle ponoci na liniji ---Skoplje-Beograd :)
Image
Image
Izvinjavam se za kvalitet slike,definitivno nocno slikanje mi jos ne ide iz ruke :(
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Sponzor

Postod Sloba » Čet Sep 17, 2015 11:09 pm

Koliko ti je duga bila ekspozicija i koji je bio ISO? :)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod patrik » Pet Sep 18, 2015 9:10 am

Gorane sta ti ne ide slikanje nocu ej slike su ti odlične :D
patrik
Član

Pridružio se: Sub Jan 19, 2013 8:51 pm

Postod Goran sk » Pet Sep 18, 2015 2:13 pm

Patrik hvala ,ali moze se uvek bolje...
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Postod Nemke92 » Pet Sep 18, 2015 8:25 pm

Kao što sam i obećao ranije, da ću se uvek truditi da budem objektivan i da pohvalim sve što je vredno hvaljenja isto kao što sam ponekad i kritikovao šta je bilo vredno kritike, firmi FUDEKS dugujem veliku zahvalnost za jednu od vožnji života koju sam imao pre neki dan. U organizaciji Odeljenja za Arheologiju Filozofskog fakulteta bio sam u delegaciji međunarodne konferencije o iskopinama iz doba mezolita u Srbiji, ili tako nešto, na putu za Lepenski vir, a igrom sudbine, prevoznik je bio Fudeks... :mrgreen: Pa da vam zagolicam maštu:

Image

Išli smo na jednodnevni izlet na Đerdap, nalazište Lepenski vir. Osim nas, bilo je puno Šveđana, Rusa, Grka, Hrvata, Španaca, Italijana, Nemaca i Boga pitaj koga sve još, sve ukupno preko 300 ljudi. Da bi se ti ljudi dovezli bilo je potrebno čak 5 autobusa, i to kakvih autobusa... 8) Svako se bavio onim što voli, arheolozi kamenjem i kostima, a ja sjajnim busevima :mrgreen:

Polazak je bio u sredu ujutru sa studentskog trga, a lineup je bio sledeći: 3X S431DT, 1x S417GT-HD, 1xMarbus :!: Kakve sam sreće sa autobusima, moram reći da sam pomislio da ću biti u Marbusu, ali ispostavilo se da možemo da biramo, pa sam ja izabrao S431DT :lol: i to ne bilo koji:

Image

Naravno imao sam čast da upoznam gospodina Miroslava, ili PEXa seniora, sa kojim sam se slatko ispričao, te ga ovom prilikom, kao i sve njegove kolege, puno pozdravljam!

Image

Na autoputu je ovaj konvoj izgledao neverovatno moćno, i bilo je zadovoljstvo gledati ih sve na okupu. Setra je naravno preudobna, ima sasvim dovoljno prostora za noge, i ide kao mećava. Da ne pričam da je u vozilu sve bilo pod konac, čisto, sa kesama za smeće, čak se ni paneli na spratu nisu tresli na strašnim rupama oko Požarevca, a to je česta boljka na Setrama kod nas, kako mi kažu vozači iz drugih firmi. Na naplatnoj rampi smo sreli Srbija Tours u Mercedes Travegu, trebalo je da vidite izraz lica na vozačima Travega kad su videli našu kolonu na rampi... :lol: stvarno moćan prizor 8)

Posade su bile preljubazne, izbor muzike je bio prilagođen strancima... Ako me pitate ima li zamerki, hmmm, pa nije bilo čokoladica :P :mrgreen:

A sad malo fotki, prvo sa pauze posle naplatne rampe ka Požarevcu...
Setra 431DT #1
Image
Image
Nemamo često prilike da gledamo enterijere buseva, stoga:
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Setra 431DT #2 (crveno-žuti enterijer, po mom mišljenju najepši od ove tri)
Image
Image

Setra S417GH-HD
Image
Image
Nije stao ceo u kadar, poveći je... :roll: :mrgreen:
Image

A sad malo grupne 8)

Image
Image

Nastavljamo put ka Golupcu, a ja se sve vreme pitam kako će deker kroz tvrđavu, ali sam ubrzo dobio odgovor... :lol:
Kad smo se približili tunelu, zaustavili su nas ljudi sa gradilišta i čini mi se pokazivali vozačima da ne može da se prođe, ali smo ipak krenuli. Kad smo se približili tunelu, bus je stao i osetili smo kako se spušta :!: :shock: Ja sam se potpuno oduševio time da može da se podešava visina Setre... I onda smo krenuli, gore na spratu je ovo provlačenje "za dlaku" bilo fascinantno, i malo po malo smo se provukli, jedan po jedan deker i svi smo bili sa druge strane! Potpuno sam oduševljen ovom majstorijom vozača, koju su od svih nas, domaćih i stranaca nagrađeni gromkim aplauzom. A evo i slika:

Image
Image
I treća Setra se provlači:
Image

Tu pravimo pauzu, a ja pravim fotke buseva sa Golubačkom tvrđavom:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

A onda stižemo do Lepenskog vira... Mogu da okačim i slike nalazišta, ako nekoga zanima... :lol:

Marbus:
Image
Image
Korisnikov avatar
Nemke92
Član

Pridružio se: Pet Avg 23, 2013 2:12 am

Postod Nemke92 » Pet Sep 18, 2015 8:47 pm

Idemo dalje...

8)
Image

Lepenski vir, flota na okupu:
Image
Image
Image
Image
Image

Odatle nastavljamo pešaka, a busevi nas čekaju na drugom kraju kanjona...

Naravno, nisam diskriminisao S431DT #3, evo je: 8)
Image
Image
Image
Image

Tu je bio i Marbusić:
Image

A tu su mi ispozirali i 417 i 431 u paru:
Image

Pa samo 417, ali okružen ljudima... :oops: Inače, po mom mišljenju najlepši i najmirišljaviji enterijer od svih. :D Jedva čekam da ga vidim sa novom farbom koja ga uskoro čeka :wink:
Image
Image

I konačno, za kraj 3 fenomenalne kraljice na okupu:
Image

Toliko od mene, nadam se da ćete uživati u slikama koliko sam ja uživao u vožnji... Još jednom, veliko hvala Fudeksu na sjajnom iskustvu, i veliki pozdrav za svu petoricu vozača, koji su majstorski obavili svoj posao! Čuo sam Ruse kako komentarušu da je bus "krasivan", ja se slažem sa njima potpuno. :) Takođe, čestitam na novoj prinovi koju mi je najavio i gospodin Miroslav u sredu. Nadam se da će odmeniti neki od LC :lol:

Takođe, za kraj, kolegi PEXu želim puno sreće u ponedeljak, u nadi da ću se i sa njim uskoro sresti na nekoj ovakvoj (avan)turi... 8)

Pozdrav!
Korisnikov avatar
Nemke92
Član

Postod becks89 » Pet Sep 18, 2015 8:51 pm

A pohvale i za tebe, fenomenalne slike! :)
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod Nemke92 » Pet Sep 18, 2015 8:56 pm

Hvala lepo Becks, trudio sam se da ne podbacim :D
Korisnikov avatar
Nemke92
Član

Postod PEX » Pet Sep 18, 2015 11:26 pm

Pozdrav Nemke, odlicno obavljen posao, slike fenomenalne.. Od ovih slika S 431 DT zastaje dah, jeste da je tezak za utovar prtljaga ali je autobuscina prava, prosto da covek bude ponosan sto je vozi. :)
Na 417-ici su vec pominjana nova sedista, zato je tako sveza unutra, samo da se ofarba i bice kao pracka :)
Hvala na pozeljenoj sreci (inace za drugare/kolege koji ne znaju u ponedeljak polazem za D, tako da decacki snovi polako postaju java).
Drago mi je da se popravio onaj negativan utisak od letos posle voznje sa Manom LC.
Inace cuo sam da bi trebalo da ide 5X S 431 DT za Prag, al ce to tek biti prizor. :)
@Tomo:
Ima Pejovic svoju 417-icu vec 5 godina, sta ce mu druga kad je sa ovom zadovoljan :)
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod PEX » Pet Sep 18, 2015 11:32 pm

Nemke92 je napisao:Naravno imao sam čast da upoznam gospodina Miroslava, ili PEXa seniora, sa kojim sam se slatko ispričao, te ga ovom prilikom, kao i sve njegove kolege, puno pozdravljam!

Image

Inace gospodin u zelenoj majici je otac naseg clana Mare94, ja otkad znam za Setre S 431 (2002god), on ih je stalno vozio. :)
PEX
Profesionalni vozač

Postod Nemke92 » Sub Sep 19, 2015 12:10 am

Hvala puno PEX, baš je čudo od busa... 8) Eto, valjda je sudbina htela da popravim utisak od letos, ja sam se stvarno slatko nasmejao kad sam video flotu na trgu... :) S obzirom na to da je moglo da se bira u koji ćemo bus, stvarno sam hteo u 417, ali s obzirom na put kroz Đerdap i da je lepše gledati sa sprata ovaj put sam otišao u deker. Ali nadam se da će biti prilike da nadoknadim taj propust :mrgreen: Posebno kad stigne nova farba, šteta onih ogrebotina iz gradske vožnje... ali svakako su i vozač i bus zaslužili da se to osveži :)

Što se novih sedišta tiče, stvarno se vidi, sijaju se i dalje :D ali i mnogo lepo miriše bus, baš se oseti kad se uđe, tako da moram posebno da pohvalim gospodina Pejovića. :D

Uff, kad samo pomislim da će svih 5 kraljica biti na jednoj turi... Taman kad čovek pomisli da ne može bolje od ovoga 8) nadam se da će neko stići da ih fotka na okupu :wink:

Pozdrav za člana Mare94 i za njegovog oca! :) Porazgovarali smo i rekao mi je da mu je sin na forumu, ali nisam znao ko je u pitanju... :oops:
Korisnikov avatar
Nemke92
Član

Postod Mare94 » Sub Sep 19, 2015 1:02 pm

Pozdrav takođe za sve vas! Redovno pratim forum, ali nisam toliko aktivan u poslednje vreme. Slike su odlične Nemke. :D
Mare94
Član

Pridružio se: Pon Nov 21, 2011 11:04 pm

Postod Nemke92 » Sub Sep 19, 2015 10:08 pm

Zahvaljujem Mare! :D Opali koju fotku one krstarice kad stigneš, greota da se ne vidi... ;)
Korisnikov avatar
Nemke92
Član

Postod Fipi 494 » Ned Sep 20, 2015 1:01 am

Svaka cast Nemkee, ovaj put te je bas potrefilo da te voze dobri busevi. A to za Prag kad bude, javite kada idu i odakle polaze, ako budem bio u mogucnosti otisao bi da ispratim taj konvoj autobusa ;)
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Postod PEX » Ned Sep 20, 2015 3:35 am

Ako je zaista tako kao sto sam cuo, napisace Dracha pa ih mozes fotografisati, to bi zaista bio neverovatan prizor. 2 sive, zelenkasta, crna i bela, au :)
PEX
Profesionalni vozač

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz Beograda i Vojvodine