Logo

Nibus

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Re: Nibus

Postod PEX » Uto Feb 16, 2010 8:24 pm

PEX je napisao:
Iosis je napisao:A i ti ga pretjeruješ sa poređenjem. Porediš Nibus i Neoplan, Setru. Onda komotno možeš poredit bicil i tenk.
Nibus koliko sam mogao da vidim uošte nisu loši autobusi. Možda malo dizajn prednje stjene, ali ništa pretjerano da treba mjenjati. Sjedišta u Nibusu su sasvim ok, ima u njemu prostora dovoljno i za noge i za ruke ako sjedi neko pored tebe.

Da, ali poredim Setru i Neoplana od pre 25 godina ;) :!: Jer nemoguće je porediti novu Setru i Neoplana sa Nibusom. Ja za sedista nisam rekao da nema prostora, i da ne mogu dvoje da sede, vec sa rekao da su ruzna! ;)
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Sponzor

Postod milos265 » Uto Feb 16, 2010 10:45 pm

Ovako izgleda kuhinja na Neoplanu starom 12 godina!
http://img192.imageshack.us/img192/1539/kuhinja.jpg
a ono gore je slika neke gomile nabacanog krsa, kao odgovor na pitanje, KAKO MALI DJOKICA ZAMISLJA KUHINJU!
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod Nibus-ja » Uto Feb 16, 2010 11:02 pm

PEX je napisao:
PEX je napisao:
Nibus-ja je napisao:Znaci tvoja mora da bude poslednja :?: Uopste nisam mislio na automat za kafu i wc. U te autobuse za Medjunarodne linije nisam ulazio i nemogu da pricam o onome sto nisam video,ali mogu da ti kazem da lepsi automati za kafu postoje u NIBUS-u 350 jer sam pre par godina s njim isao do SVRLJIGA pa sam video,izvoli nadji sliku a ja cu da potvrdim pa cemo onda da raspravimo,ali opet ti kazem mene ti automati ne interesuju :wink:

Pa ja sam našao sliku i postavio sam je u prethodnom postu, a ti ako hoces da branis čast Nibusa, ti nadji sliku lepšeg automata i razuveri me.
Dobro, ajde da ne bude da sam se zakačio za taj automat, jel mozes mozda da mi nadjes sliku neke lepše instrument table, ili lepših sedista, ili mozda lepšeg dizajna samog autobusa, ili "maznutih" štopaljki od Isuzu-a, ili pokusaj kopiranja Scanie Century, ili mozda čvršćeg vozila (pošto svi znamo kako se raspao zadnji kraj čuvenog Nibusa 400 u sudaru koji se letos dogodio, kada je jedan Nibus udario u drugi)...

Prvo vec sam ti rekao da me unutrasnjost autobusa ne zanima(AUTOMATI,SEDISTA INSTRUMENT TABLE,....,meni je najbitnije da je ispravno i da je cisto pa neka bude kakvo hoce,da se ne lazemo ali i neki vozaci nisu zasluzili bolje),ali polako docice i te slike na red,neko ce vec da ih uslika.

Drugo,za stopaljke"ISUZU "sam i ranije napisao da mi se ne svidjaju i napisao sam da se JA PITAM u NIBUS bi se ugradjivale PRVE STOPALJKE sa NIBUSA 400,a kasnije i sa NIBUS-a 350, mada bi mozda stavio i one cetvrtaste sa gradskih cini mi se Gbr16 i drugi...

Trece, sto se tice sudara jel ti znas sve detalje sa uvidjaja,JEL TI UOPSTE ZNAS KAKO JE SE TO DOGODILO (AKO ZNAS KAKO SE DOGODILO NAPISI), PA SEBI DAJES TU SLOBODU DA OCENJUJES NESTO :?: Sta si TI OCEKIVAO DA CE DA SE DESI DA SE ODBIJU JEDAN OD DRUGOG KAO KLIKERI,ILI DA SE SAMO POLJUBE :evil: :?: :?:

I SETRA ex-VOJVODINE u MADJARSKOJ je izgubila KROV jer je isecena i to pri mnogo manjoj brzini,NESTO SE NE SECAM DA JE SRUSILA(OBORILA)ZNAK od svoje CVRSTINE :?: Nemozes,izvini to tako da poredis :?: To su ne predvidjene situacije
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod randjelovic66 » Uto Feb 16, 2010 11:18 pm

Kad smo vec kod unutrasnjosti i instrument table...Evo jedne iz Nibusa400 gb.472

Image

Pa onda kod gb.491

Image

A evo malo nekih lepih slika Nibusa400 spolja...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Image
Korisnikov avatar
randjelovic66
Član

Pridružio se: Pet Dec 11, 2009 4:27 pm

Postod s215hdh » Uto Feb 16, 2010 11:26 pm

Alo, druze....

Sto ti ovo shvatas kao atak na sebe i svojju licnost? Pa kazes da se ti pitas? Ruzno je do bola i to kazemo. Drugo tebe ne zanima unutrasnjost, ima koga zanima, napisao sam moj post u Nisekspresu dole, da se ne ponavljam. Ali nama to bode oci, sto se ti trzas kao da o tebi pisemo a ne o autobusu...

brate moj, ti pricas za Setru... pa ta je Setra roknula sa oko 70 na sat u celicni ram, koji je ukopan nekoliko metara u zemlju. Pa da vidim koji bi to metal izdrzao a da ga ne sasece... ja ne verujem da je ovaj Nibus uleteo sa 70 na sat u drugi bus, jer bi tada svi izginuli da je tako bilo...

A sto se kuhinje tice, Milose, takve su kuhinje i u Setrama 90 godiste... To je Nemac pravio u 20. veku :D

A oko stopaljki nije samo Nibus na tapetu, i svi oni su koji stavljajo sve kao na Tourismu...

Mi kritikujemo bus, i tu svaka stoji na svom mestu, svaciji je stav. Niko coveka nije vredjao, tako da nema potrebe za licnim uvredama!

Milose, ovih 2 dana su ti sve Njegosevske :) Ova za malog Djokicu je antologijska :)
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod randjelovic66 » Uto Feb 16, 2010 11:32 pm

Ja brate volim Nibus pogotovu nibus400 bas mi se svidja...ali svako ima pravo glasa sto bi rekli,svako ima pravo da kaze sta oce,mene to ne zanima,neka prica ko sta hoce...ja se ne ljutim...I meni se ponekad ne svidja nesto sto se nekome drugom svidja pa nista... :wink: :D :D :D
Image
Korisnikov avatar
randjelovic66
Član

Pridružio se: Pet Dec 11, 2009 4:27 pm

Postod Jovan » Uto Feb 16, 2010 11:39 pm

Dobro da vise ne rasprvljamo, svako ima svoj ukus. Ali nekako moje misljenje je isto kao da ovi nibusi nisu novi autobusi. Pogledajte na mobile.de Setru 200 ili nekog Neoplana sa pocetka 90ih i vidicete da izgleda sve modernije nego u Nibusu.
I turski i kineski( nekazem da su bolji od nibusa) i Neobus, Ikarbus,.... su moderniji i na oko imaju ljepsu izadu od Nibusa

Mozda je ovaj od Beceja bolji, ali ni ovi iz Ekspresa ne voze stoku valjda pa da koju god zamjerku nadjemo vi kazete nije to bitno bitno da vozi
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod Nibus-ja » Sre Feb 17, 2010 12:08 am

Ja prekidam,nije prvi put,ali vidim da od sve rasprave nema vajde,hteo sam da pokusamo da se razumemo,nikog ja nemam nameru da ubedjujem u korist Nibusa(jer sam i sam naveo da mi se neke njegove stvari nesvidjaju) ili bilo kog drugog jer me niko ne placa za to,a cak i tad to nebi radeo.
Nibus-ja
Član

Postod Nele Nibus » Sre Feb 17, 2010 12:11 am

PEX je napisao:
petar je napisao:nibus-ja sto se tice sinise on nije vozac u Becejprevozu,sto se tice samog nibusa u Becejprevozu meni super izgleda ali moramo napomenuti da je jedan od 4 autobusa koja su izgorela u Atp pancevu bio jedan nibus dosta mladjih godina.
A sto se tice podataka kako se pokazao u Beceju mogu saznati veoma brzo mada ja mislim da se dobro pokazao!

Taj koji je izgoreo u Atp Pancevo je bio prilicno lose odrzavan, bilo je i pitanje samo dana kad ce nesto lose da se desi, tu nema nikakve veze sa proizvodjacom!
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod PEX » Sre Feb 17, 2010 12:26 am

Necu ništa više da pišem i da se nastavljam, vi "Nibusovci" imate svoje mišljenje (koje je po meni pogresno), ja imam svoje to je to, sve je ok. Svi smo srecni i zadovoljni, pre kraja diskusije izlozicu 2 slike
Setrina instrument tabla koja je počela da se ugradjuje od `92 ili `93 (što znači pre 17-18 god)
Image
Neoplanova instrument tabla koja je počela da se ugradjuje čini mi se `95 (ako gresim neka me Neoplanci isprave) što znači 15 god stara.
Image
Photo: Milos265
Instrument tabla iz čuvene Nibusove serije 400
randjelovic66 je napisao:Kad smo vec kod unutrasnjosti i instrument table...Evo jedne iz Nibusa400 gb.472
Image
Pa onda kod gb.491
Image

Dakle ljudi, ne vredi dalje diskutovati, Nibus mora još mnogooo da se bori da bi bio na nivou Neoplana i Setre od pre 20 godina..
PEX
Profesionalni vozač

Postod s215hdh » Sre Feb 17, 2010 12:33 am

Upravo tako! Svaka ti na mestu kao i Milosu :)
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod PEX » Sre Feb 17, 2010 12:38 am

s215hdh je napisao:Upravo tako! Svaka ti na mestu kao i Milosu :)

Kolega, ja sam samo realan. Ali, u svakom slucaju, hvala sto delis moje misljenje :)
PEX
Profesionalni vozač

Postod Nibus-ja » Sre Feb 17, 2010 12:41 am

I ja hocu isto da kazem,treba jos BAS ALI BAS MNOGO DA SE RADI i zato nismo za poredjenje sa ostalima jer jos uvek nemamo toliku velicinu das eporedimo sa SETROM,NEOPLANOM,MB i ostalima. :wink:
Nibus-ja
Član

Postod s215hdh » Sre Feb 17, 2010 12:42 am

Rekao sam ti ja svaka ti je zlatna, kao i Milosu :)
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod Krle » Sre Feb 17, 2010 9:31 am

Ne ulazim u raspravi jer je doslo do klasicnog mesanja "baba i zaba", samo odajem priznanje "Nibus"-u za odrzavanje bilo kakve proizvodnje, a svi moramo biti svesni da-"koliko para toliko muzike" :wink:
Krle
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 12:55 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Turisticki, Visokoturisticki