sasa-74 je napisao:MarkoKs je napisao:Ja nemam problem sa tim...moj cale je radnik te firme,znaci imam pravo na 2-3 posiljke mesecno,ja pare nikad nisam dao,niti planiram,dok sam jos student naravno,kad-kad kupim sok od 0,5l i to je to...ja nisam rekao da ne trebaju da uzimaju pare,nego da je nisko i jadno kad traze pare,uglavnom ljudi sami daju...prisustvovao sam kad je jedan od vozaca necu ovde da ga imenujem javno,naravno,trazio decku pare za jednu kovertu,i ovaj ga pita besno koliko treba izvadi 30dinara iz dzepa i baci u facu...znaci spustio se toliko nisko ispred 10 ljudi za 30 dinara,a ovaj ga je spustio jos nize da nema gde...to ti pricam...dok jedan drugi kaze nikad nisam trazio,bolje da meni neko da 100 dinara sam i kaze majstore srecan put,nego da ja nekom trazim pare i da me kune a na tockovima sam celi zivot,sto je skroz u pravu...
ajde da posmatramo to iz drugog ugla. tebi treba hitno da stigne posiljka koverat u ovom slucaju u neko mesto . Ti razmisljas ako odem u postu naplatice mi koverat 30 din i stici ce tamo za 2-3 dana, ako ga posaljem kurirskim sluzbama (aks i slicne ) naplatice 200 din i stici ce sutra,ako sednem u svoj auto i odnesem ga licno kostace me 2000 din i oduzece mi pola dana (par sati do tamo i par nazad) ako ga posaljem autobusom stici ce u rekordnom roku od 2 sata i nece da mi naplate nista. S tvoje strane super ti zadovoljan i zavrsio posao brzo i efikasno za dzabe . E zato treba castiti i platiti uslugu jer zaista vredi . A taj momak je za mene jedan obican nevaspitani majmun koji bi od mene u tom momentu dobio takvu samarcinu i vise nikad ne bi bacio nekom pare u lice. Taj vozac radi za dnevnicu od 1500 din i tim parama treba da izskoluje sina studenta da postane dobar i posten covek da ne bi postao bas takav majmun kao vec pomenuti. Svaki dinar sa strane je dobrodosao i naravno da treba naplatiti . A ti sto ce da te kunu oni ce da te kunu i kad ti daju tih bednih 100 din jer smatraju da nisu morali ni to da daju . Jedina stvar za koju nisam naplacivao dok sam vozio su lekovi .
Kao prvo ja ne vozim, tako da nece mene da kunu...

Ja sam citirao jednog od vozaca,ne kazem da ne treba da se plati,nego da ne treba da se trazi,to mi je nisko,kazes treba da iskoluje sina studenta,to ti upravo i pricam jer je vreme tesko,a na relaciji KS-BG najvise se salje hrana studentima,tako da nije moralno da trazi pare,ljudi u 90% slucajeva sami daju, postoje posiljke za firme koji oni naplacuju malo vise i lepe nelepnice i to mi je skroz ok,znaci ponavljam, ne volim kad vidi da se salje za studente i tu trazi pare i ostajem pri tome,to je moje misljenje i imam pravo na njega...Pozdrav!