Logo

Posiljke bez pratioca

Sve o neophodnim zakonima u prevozu, sabraćaju, neophodne dozvole, atesti, dokumentacija za tahografe i ostala tematika vezana za zakonodavstvo i propise.

Postod Nele Nibus » Čet Nov 24, 2011 7:41 pm

MarkoKs je napisao:upravo to aco,da se ne ciganise za 100 dinara,ko ima taj da,mozda neko stvarno nema...

Jednom sam bio prisutan kad su vozači iz Niš ekspresa pominjali po zlu kontrolu.. lik je radio turu BG-Niš sa svraćanjem u Jagodinu, Ćupriju, Paraćin... došla žena da pošalje hranu za studente do Ćuprije ali dala ovim lopovima za peronsku i nije imala ni dinar da ´da za pošiljku, na peronu bio i glavni dispičar i rekao vozaču uzimaj nemaš problema s moje strane.. Kad usput kontrola naiđe i on objasni šta je kako je i naravno taj iz kontrole mu napiše prijavu za nenalepljenu torbu..
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Sponzor

Postod Aca » Pet Nov 25, 2011 2:07 pm

Nenad_KM je napisao:
MarkoKs je napisao:upravo to aco,da se ne ciganise za 100 dinara,ko ima taj da,mozda neko stvarno nema...

Jednom sam bio prisutan kad su vozači iz Niš ekspresa pominjali po zlu kontrolu.. lik je radio turu BG-Niš sa svraćanjem u Jagodinu, Ćupriju, Paraćin... došla žena da pošalje hranu za studente do Ćuprije ali dala ovim lopovima za peronsku i nije imala ni dinar da ´da za pošiljku, na peronu bio i glavni dispičar i rekao vozaču uzimaj nemaš problema s moje strane.. Kad usput kontrola naiđe i on objasni šta je kako je i naravno taj iz kontrole mu napiše prijavu za nenalepljenu torbu..

cccccc kakvih ljudi ima to je strasno
Korisnikov avatar
Aca
Član

Pridružio se: Uto Sep 13, 2011 10:23 pm

Postod sasa-74 » Sub Nov 26, 2011 1:35 pm

MarkoKs je napisao:Ja nemam problem sa tim...moj cale je radnik te firme,znaci imam pravo na 2-3 posiljke mesecno,ja pare nikad nisam dao,niti planiram,dok sam jos student naravno,kad-kad kupim sok od 0,5l i to je to...ja nisam rekao da ne trebaju da uzimaju pare,nego da je nisko i jadno kad traze pare,uglavnom ljudi sami daju...prisustvovao sam kad je jedan od vozaca necu ovde da ga imenujem javno,naravno,trazio decku pare za jednu kovertu,i ovaj ga pita besno koliko treba izvadi 30dinara iz dzepa i baci u facu...znaci spustio se toliko nisko ispred 10 ljudi za 30 dinara,a ovaj ga je spustio jos nize da nema gde...to ti pricam...dok jedan drugi kaze nikad nisam trazio,bolje da meni neko da 100 dinara sam i kaze majstore srecan put,nego da ja nekom trazim pare i da me kune a na tockovima sam celi zivot,sto je skroz u pravu...

ajde da posmatramo to iz drugog ugla. tebi treba hitno da stigne posiljka koverat u ovom slucaju u neko mesto . Ti razmisljas ako odem u postu naplatice mi koverat 30 din i stici ce tamo za 2-3 dana, ako ga posaljem kurirskim sluzbama (aks i slicne ) naplatice 200 din i stici ce sutra,ako sednem u svoj auto i odnesem ga licno kostace me 2000 din i oduzece mi pola dana (par sati do tamo i par nazad) ako ga posaljem autobusom stici ce u rekordnom roku od 2 sata i nece da mi naplate nista. S tvoje strane super ti zadovoljan i zavrsio posao brzo i efikasno za dzabe . E zato treba castiti i platiti uslugu jer zaista vredi . A taj momak je za mene jedan obican nevaspitani majmun koji bi od mene u tom momentu dobio takvu samarcinu i vise nikad ne bi bacio nekom pare u lice. Taj vozac radi za dnevnicu od 1500 din i tim parama treba da izskoluje sina studenta da postane dobar i posten covek da ne bi postao bas takav majmun kao vec pomenuti. Svaki dinar sa strane je dobrodosao i naravno da treba naplatiti . A ti sto ce da te kunu oni ce da te kunu i kad ti daju tih bednih 100 din jer smatraju da nisu morali ni to da daju . Jedina stvar za koju nisam naplacivao dok sam vozio su lekovi .
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode :wink: :wink:
sasa-74
Mehaničar

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:10 pm

Postod Ikaca201 » Sub Nov 26, 2011 3:13 pm

Secam se kao mali,kad god je tata nesto hitno slao,neke lekove dedi u Bosni,uvek je castio vozace i nikad se nisu bunili vozaci,radili su tada sistem "daj sta das".
Ikaca201

Postod Nele Nibus » Sub Nov 26, 2011 3:38 pm

Ikaca201 je napisao:Secam se kao mali,kad god je tata nesto hitno slao,neke lekove dedi u Bosni,uvek je castio vozace i nikad se nisu bunili vozaci,radili su tada sistem "daj sta das".

To pamtim i ja oko 2000-te kad sam sa kevom i burazerom išao za Leposavić beše Jugoprevoz Raška i staje kod Žarkova i dolazi žena daje kesicu sa lekovima i pita vozače jel treba nešto da plati čovek samo mahnuo rukom i kaže sve je ok.. Za ovo ostalo manje više ali za lekove ako neko šalje mislim da je dno dna tražiti pare..
Poslednji put menjao Nele Nibus dana Sub Nov 26, 2011 10:38 pm, izmenjena samo jedanput
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod MILE » Sub Nov 26, 2011 9:56 pm

Sve zavisi šta i po kome šalješ, ima raznih vozača.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod Nele Nibus » Sub Nov 26, 2011 10:39 pm

MILE je napisao:Sve zavisi šta i po kome šalješ, ima raznih vozača.

Moj ujak već 16 god. vozi bus i kad smo pričali oko tog slanja čovek kaže meni je dno dna da uzmem čoveku pare a šalje lekove negde.. Po meni je čovek u pravu..

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod Aca » Ned Nov 27, 2011 5:09 am

stvarno je glupo naplatiti za lekove to je bas katastrofa
Korisnikov avatar
Aca
Član

Pridružio se: Uto Sep 13, 2011 10:23 pm

Postod MarkoKs » Ned Nov 27, 2011 6:43 am

sasa-74 je napisao:
MarkoKs je napisao:Ja nemam problem sa tim...moj cale je radnik te firme,znaci imam pravo na 2-3 posiljke mesecno,ja pare nikad nisam dao,niti planiram,dok sam jos student naravno,kad-kad kupim sok od 0,5l i to je to...ja nisam rekao da ne trebaju da uzimaju pare,nego da je nisko i jadno kad traze pare,uglavnom ljudi sami daju...prisustvovao sam kad je jedan od vozaca necu ovde da ga imenujem javno,naravno,trazio decku pare za jednu kovertu,i ovaj ga pita besno koliko treba izvadi 30dinara iz dzepa i baci u facu...znaci spustio se toliko nisko ispred 10 ljudi za 30 dinara,a ovaj ga je spustio jos nize da nema gde...to ti pricam...dok jedan drugi kaze nikad nisam trazio,bolje da meni neko da 100 dinara sam i kaze majstore srecan put,nego da ja nekom trazim pare i da me kune a na tockovima sam celi zivot,sto je skroz u pravu...

ajde da posmatramo to iz drugog ugla. tebi treba hitno da stigne posiljka koverat u ovom slucaju u neko mesto . Ti razmisljas ako odem u postu naplatice mi koverat 30 din i stici ce tamo za 2-3 dana, ako ga posaljem kurirskim sluzbama (aks i slicne ) naplatice 200 din i stici ce sutra,ako sednem u svoj auto i odnesem ga licno kostace me 2000 din i oduzece mi pola dana (par sati do tamo i par nazad) ako ga posaljem autobusom stici ce u rekordnom roku od 2 sata i nece da mi naplate nista. S tvoje strane super ti zadovoljan i zavrsio posao brzo i efikasno za dzabe . E zato treba castiti i platiti uslugu jer zaista vredi . A taj momak je za mene jedan obican nevaspitani majmun koji bi od mene u tom momentu dobio takvu samarcinu i vise nikad ne bi bacio nekom pare u lice. Taj vozac radi za dnevnicu od 1500 din i tim parama treba da izskoluje sina studenta da postane dobar i posten covek da ne bi postao bas takav majmun kao vec pomenuti. Svaki dinar sa strane je dobrodosao i naravno da treba naplatiti . A ti sto ce da te kunu oni ce da te kunu i kad ti daju tih bednih 100 din jer smatraju da nisu morali ni to da daju . Jedina stvar za koju nisam naplacivao dok sam vozio su lekovi .

Kao prvo ja ne vozim, tako da nece mene da kunu...:D Ja sam citirao jednog od vozaca,ne kazem da ne treba da se plati,nego da ne treba da se trazi,to mi je nisko,kazes treba da iskoluje sina studenta,to ti upravo i pricam jer je vreme tesko,a na relaciji KS-BG najvise se salje hrana studentima,tako da nije moralno da trazi pare,ljudi u 90% slucajeva sami daju, postoje posiljke za firme koji oni naplacuju malo vise i lepe nelepnice i to mi je skroz ok,znaci ponavljam, ne volim kad vidi da se salje za studente i tu trazi pare i ostajem pri tome,to je moje misljenje i imam pravo na njega...Pozdrav!
Korisnikov avatar
MarkoKs
Član

Pridružio se: Sre Feb 09, 2011 4:08 pm

Postod Velemajstor » Ned Nov 27, 2011 6:19 pm

Svako ima pravo na mišljenje i to je u redu. Evo mog mišljenja sa kojim ne morate da se složite. Za lekove ne treba tražiti pare(lekovi koji se šalju po pravilu se ne naplaćuju),znači nije u redu ako neko traži novac za tu vrstu pošiljke.Ja znam slučajeve koji su naplaćivali pošiljke sa lekovima. Za sve ostale pošiljke koje se šalju treba da se da novac(čast) vozaču. Možda i taj vozač ima studenta ili decu koju mora da hrani,a plata mala. Možda to nekom nije u redu ali paket sa hranom ili bilo koju drugu vrstu pošiljke može da pošalje drugim načinom. Može da kune ko god hoće ali neka se postavi u položaj tog vozača autobusa pa neka onda kaže:Ja ne bih naplatio pakete sa hranom ili druge pošiljke koje se šalju". Da vidim koji to ne bi naplatio pošiljku kada mu je to zarada koju deli sa kolegom(vozačem ili kondukterom),i koja mu treba kao i svima nama. Slažem se sa Sašom-74. Ljudi danas nemaju para a školuju đake,studente, i šalju pakete. Ovako ih izađe jeftinije i brže. E, sada još da prevoz paketa bude za dzabe, da ne bude to malo mnogo. Ima ljudi koji imaju para a neće da daju za pošiljku,hoće za dzabe da im se preveze. Još i kunu posle. Treba svima naplatiti pošiljku. Ne tražiti pare,ako neko sam neće da "Časti" za paket,onda mu treba samo reći ne mogu da ti ponesem pošiljku(a ne da se cigani i traži pare). Ako ja kao neko ko šalje pošiljku neću da platim(častim) vozača onda on sa punim pravom ne treba da mi je uzme i preveze.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Postod Nele Nibus » Ned Nov 27, 2011 6:36 pm

Sve stoji od reči do reči ali neki i preteruju.. meni vozač iz Stup Vršca tražio da ponese koverat do Zlatibora ja mislim 200 ili 300 kinti ne mogu sad da se setim, ja imao kod sebe 100 kinti on čovek ni da čuje... Sreća pa mi nije bilo hitno..

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod GagiKs » Ned Nov 27, 2011 6:37 pm

E drugari da vam i ja predlozim koji primer ovo sa lekovima. Vozac Jugoprevoza uzeo tako kutije za lekove,a u njoj bila droga i neko je to poslao iz Bg za Brus i naravno MUP propratio te ljude i sacekaju ih lepo u Brus sreca vozaca nisu teritili za nista to je jedan primer,a drugi takodje vozac Jugoprevoza se desilo da je uzeo kutiju za lekove,a u kutiji bio novac pa vi vidite zasto ne treba sve lepo naplacivati jer je narod bas postao bezobrazan.
Korisnikov avatar
GagiKs
Član

Pridružio se: Pon Maj 16, 2011 1:14 am

Postod Nele Nibus » Ned Nov 27, 2011 6:44 pm

GagiKs je napisao:E drugari da vam i ja predlozim koji primer ovo sa lekovima. Vozac Jugoprevoza uzeo tako kutije za lekove,a u njoj bila droga i neko je to poslao iz Bg za Brus i naravno MUP propratio te ljude i sacekaju ih lepo u Brus sreca vozaca nisu teritili za nista to je jedan primer,a drugi takodje vozac Jugoprevoza se desilo da je uzeo kutiju za lekove,a u kutiji bio novac pa vi vidite zasto ne treba sve lepo naplacivati jer je narod bas postao bezobrazan.

To su ekstremni slučajevi.. Desilo se jednom čoveku iz Niš ekspresa, otišao je čovek u penziju, al da ne skrećem sa događaja, on i kolega krenuli za H. Novi, dolazi lik na autobusku i daje knjigu kao devojka na more da čita.. uzeli oni to stavili knjigu ispred sebe na tablu. Sve ok do odredišta, dolazi lik sav istetoviran sa devojkom da ti oči ostanu na njoj.. počeo lik ajde da vas častim ovo ono ljudi se začudili šta da ih časti knjigu mu doneli kad on otvori knjigu unutra droga..

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod PEX » Ned Nov 27, 2011 6:52 pm

sasa-74 je napisao:ajde da posmatramo to iz drugog ugla. tebi treba hitno da stigne posiljka koverat u ovom slucaju u neko mesto . Ti razmisljas ako odem u postu naplatice mi koverat 30 din i stici ce tamo za 2-3 dana, ako ga posaljem kurirskim sluzbama (aks i slicne ) naplatice 200 din i stici ce sutra,ako sednem u svoj auto i odnesem ga licno kostace me 2000 din i oduzece mi pola dana (par sati do tamo i par nazad) ako ga posaljem autobusom stici ce u rekordnom roku od 2 sata i nece da mi naplate nista. S tvoje strane super ti zadovoljan i zavrsio posao brzo i efikasno za dzabe . E zato treba castiti i platiti uslugu jer zaista vredi . A taj momak je za mene jedan obican nevaspitani majmun koji bi od mene u tom momentu dobio takvu samarcinu i vise nikad ne bi bacio nekom pare u lice. Taj vozac radi za dnevnicu od 1500 din i tim parama treba da izskoluje sina studenta da postane dobar i posten covek da ne bi postao bas takav majmun kao vec pomenuti. Svaki dinar sa strane je dobrodosao i naravno da treba naplatiti . A ti sto ce da te kunu oni ce da te kunu i kad ti daju tih bednih 100 din jer smatraju da nisu morali ni to da daju . Jedina stvar za koju nisam naplacivao dok sam vozio su lekovi .

Odlicno receno, podrzavam od reci do reci.
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod sasa-74 » Pon Nov 28, 2011 2:10 pm

tacno je ima fora sa lekovima i razno raznim prenosom dozvoljenih i nedozvoljenih stvari i novca. Ali ako radis taj posao malo duze mozes da prepoznas u 80 % slucajeva laz i prevaru . evo kako sam ja "pao" pre 10 - 13 god ne znam ni vise koliko je proslo . Mozda sam vec negde i pisao ali evo ponovo ukratko. U KGna stanici dodje covek i kaze evo koverte sa 150 (maraka evra ne secam se ) ja sam Petar Petrovic na BAS-u ce da ceka Mirjana Mirkovic da preuzme .(lupam imena jer ih se ne secam ). Sta se desava na autokomandi pojavljuje se devojka i kaze ja sam ta i ta taj i taj mi je posalo novac ima toliko u takvoj koverti (naravno sve pogodila i tacno rekla) i ja joj dam . Mi na glavnoj stanici a tamo na sceka prava Mirjana Mirkovic i trazi pare koje sam ja vec dao na autokomandi .Naravno rasprava jesam, nisam, dao sam, nisam, ona je, nije itd. U sustini nikad nismo otkrili da li je bila namestaljka da uzmu pare dvaput ili je neko sto je i moja pretpostavka slusao u Kg razgovor i pozvao Bg objasnio sve i poslao neku drugu devojku da uzme pare. Epilog svega toga je da smo tu devojku vozili godinu dana dzabe za Beograd...
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode :wink: :wink:
sasa-74
Mehaničar

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:10 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Zakonodavstvo i papiri