negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode![]()
Nibus-ja je napisao:Svaka prikolica mora da ima upravljivu osovinu kako bi skretao sta mislis da je samo zadnja kao sto ti kazes lomio bi se na prvu harmoniku kontra.

cone je napisao:Nibus-ja je napisao:Svaka prikolica mora da ima upravljivu osovinu kako bi skretao sta mislis da je samo zadnja kao sto ti kazes lomio bi se na prvu harmoniku kontra.
Ne mora da znači. Zavisi od zahteva tržišta. Kod Volvo B12M Bi-Articulated za brazilsko tržište uopšte nema upravljive osovine na prikolicama. Volvo 7500 dvozglobni ima upravljivu osovinu na drugoj prikolici, dok Van Hool AGG 300 ima upravljive osovine na obe prikolice.
WeljaBG je napisao:ovaj post sam premestio iz sekcije "crtezi autobusa"
ovo je pravo mesto za to, odnosi se na crtez dvozglobnog ikara
ma sto se mene tice imao bi 1 mali motorcic od 150 "konja" i to skroz pozadi (ne bi on vukao autobus nego bi samo radio kao generator) i proizvodio bi struju za svaki bogovetni tocak na busu, svi tockovi bi bili pogonski (elektromotori) a na krovu nekog od segmenata bi se nalazio rezervorar, za gas, metan, dizel, biodizel, hidrogen, gorivne celije, bilo sta i da napomenem da bi svaka felna predstavljala rotor dok bi poluosovina bila stator! amin! sto da se trosi pola busa za glupu motorcinu koja iskoriscava energiju goriva od svega 45% kad moze da se uradi elegantnije pouzdanije resenje koje crpi 98% struje na trenje pneumatika o asfalt (to su trole, ovo bi vuklo jos vise jer su sami tockovi motori, pa nema vratila itd...)
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode![]()

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju