Logo

Priče iz GSPa

Diskusije

Postod Stefan Bgd » Ned Okt 25, 2009 7:24 pm

Ako već vidiš da je napravio prekršaj,otiđi do vozača i reci mu da nije lepo to što radi,ili šta već,pa ako krene da te psuje kao ovaj Aleksu,onda zapiši gar.broj vozila i liniju,pa napišeš prekršaj i pošalješ nadležnima.Pa oni neka ga kažnjavaju.
Ali kažem da je van svake pameti gledati vozača kako ide u pekaru da kupi da jede,i snimati to,a bilo je i toga...On čovek ne radi NIŠTA LOŠE,ali eto...Kapiraš? :roll:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Sponzor

Postod Stefan Bgd » Ned Okt 25, 2009 7:31 pm

Nije to nikakva prepirka,već ljubazno skretanje pažnje vozaču na to,jer kada uoči da ga neko opominje,valjda neće više to raditi.A ako mu to ne znači ništa,onda se normalno radi sve po proceduri.
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod miki222 » Ned Okt 25, 2009 10:59 pm

Smiley je napisao: vozača trolejbusa 171 i pošaljem GSP-u...Čovek je u kabini okupio trojicu-nekog dedu i još dvojicu kolega...

u a šta ja da kažem, kad oni sa 27E privatnici u onu kabinu strpaju pola
trga republike, pa ih bude po šestoro unutra, da još malo fali pa u krilo
da mu sednu, inače da znate ima privatnika koji svojim vozačima
dozvoljavaju da imaju koga oće u vozačevom prostoru, prvi u tome
su BEOBUS udruženje, a kao pojedinac te grupe je KNEŽEVIĆ TRANS ....
miki222
Član

Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 10:46 pm

Postod Smiley » Ned Okt 25, 2009 11:00 pm

Hm...nisam to znao...
Sad si me skroz zbunio...to važi u GSP-u,zar ne :?:
EDIT:
Tek sad videh,da si spomenuo BEOBUS...oni su očaj živi...najgori privatnici u BG,definitivno :!:
Poslednji put menjao Smiley dana Ned Okt 25, 2009 11:06 pm, izmenjena samo jedanput
Smiley
Član

Pridružio se: Ned Avg 16, 2009 12:34 pm

Postod miki222 » Ned Okt 25, 2009 11:04 pm

Smiley je napisao:Hm...nisam to znao...
Sad si me skroz zbunio...to važi u GSP-u,zar ne :?:

:D nisam imao nameru da te zbunim :wink: , GSP ne dozvoljava
prisustvo ikoga u vozačevom prostoru, dok privatnici da, opet ne svi :wink:
miki222
Član

Postod markotar » Pon Okt 26, 2009 1:53 am

Dobro, ja bih bez ikakvog pardona i straha iz najbolje namere slikao neku situaciju koja po meni nije OK, a posebno onu koja je opasna i za koju bi neko trebao da bude kažnjen, bez obzira da li tu učestvuje vozač, putnik ili neko treći, da li je to neki defekt na vozilu itd! Naravno da ne bih nikad slikao vozača koji je trknuo da nešto pojede ili obavi posao tamo gde i car ide peške (posebno ako to ne utiče na red vožnje) ali mislim da neke jako ozbiljne stvari, ozbiljni i opasni propusti ne mogu drugačije ni da se reše ako neko to i ne dokumentuje... džaba fina priča i prijave...

Kao što Profa gore napisa, zbog tih 10% bahatih i samoživih vozača i otpravnika onih 90% normalnih ljudi je na lošem glasu! A da ne govorim o tome da oni najbolji čak ne budu ni nagrađeni... ma čak ni spomenuti!!

Evo recimo baš danas mi priča jedan prijatelj da je prošle nedelje išao sa Bežanijske kose (Stefanov kraj). Po redu vožnje polazak 75ice je u 22.45 (Veolija) ali je vozač krenuo ranije, nekih 6-7 minuta! Zbog toga je moj prijatelj morao da trči za busom, iako je ka stanici kod Ideje pošao na vreme. Pošto je imao sreće da stigne bus prilazi on vozaču, kulturno ga pita što ne poštuje red vožnje, ipak je noć, treći poslednji polazak, sledeći je za 20 minuta, kad mu vozač na to vrlo drsko odgovara u stilu: "Šta se koji moj buniš, pa krenuo sam samo (!!!!) 5 minuta ranije"!! Tu moj prijatelj izgubi živce, opsova mu sve po spisku i ode mirno da sedne, a vozač nastavi da gunđa. Naravno, nije bilo lepo to što je moj prijatelj uradio ali se iznervirao tako drskim odgovorom! Pa ne žuri se samo vozaču kući, valjda i neko drugi ima nameru da dođe tamo gde je pošao i zbog tih njegovih 5 minuta (zar mu to toliko znači?) mora da kasni! Što je još najgore, vozač otvoreno priznaje da je namerno krenuo ranije i da ga je baš briga za putnika!! Što bi rekao naš narod: "Čega se pametan stidi, lud se ponosi". Prijatelj nije zapamtio garažni broj, pošto njega te stvari ne interesuju, kao nas ovde. Prevoz ipak postoji zbog putnika!! Ja sam mu savetovao da bez pardona prijavi to Veoliji, oni prosto "obožavaju" takve vozače!
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod avramovicsasa » Pon Okt 26, 2009 3:54 am

Naša najveća pesnikinja Desanka Maksimović je u prvim redovima prelepe legendarne pesme ,,Krvava bajka,, lepo sve objasnila ,,U jednoj
zemlji seljaka.....,,
u našem slučaju ne želim da spominjem seljake kao poljoprivrednike već
karakterne osobine pojedinih ljudi.
Slažem se da vozač trole gr.br.38 treba da bude kažnjen i to 6 meseci po
20% i 6 meseci kaznene šihte jer ako bi ga GSP otpustio,preko veza i vezica bi tužio firmu i dobio odličnu odštetu,ukoliko iz bilo kog razloga ne može da prima putnike(kvar,skraćenje,ubrzavanje itd)to mu nedaje pravo da se tako ponaša prema ljudima.

Problem vožnje u kabinama bih bar ja rešio tako,u slučaju sudara ili povrede putnika krivicom vozača,sankcije će snositi podjednako sa vozačem svi prisutni u kabini,videlibi svi kako bi se ovi problemi rešili.

GSP jeste velika Evropska kompanija kao prelepa rodna njiva u kojoj se
svremena na vreme pojavi po koji kukolj koji gazda ne vidi da pokosi i uništi.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Smiley » Pon Okt 26, 2009 2:59 pm

Danas u Medakoviću,opet,opšte rasulo :!:
Sa 29-ke se isključuje ko hoće...Za 35 minuta vršena samo tri polaska,od toga jedan kao 29L :!:
Oni koji se nisu isključili (a ni krenuli) kafenisali sa otpravnikom uz razmenjivanje sadržaja na mobilnim telefonima... :roll:
GSP-prava,Evropska firma :!: :D
Smiley
Član

Postod miki222 » Pon Okt 26, 2009 6:06 pm

e odo ja da vozim posle 20 i kusur dana, čeka me remontovano-dupli na 7ici
u garaži, inače neću moći ništa da slikam jer mi je aparat odneo burazer na exkurziju, biće prilike drugi put :wink: 8)
miki222
Član

Postod CKD-KT4 » Pon Okt 26, 2009 9:25 pm

Kada ćeš malo na voždovačku prugu? :mrgreen:
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

Postod avramovicsasa » Uto Okt 27, 2009 9:21 am

Juče sam se toliko iznervirao na poslu sa trolejbusdžijama da ne mogu da vam opišem,celu noć nisam mogao da spavam od nervoze.

Ja sam poznat kao vrlo Tolerantan Otpravnik koji gleda organizaciju posla
da izvrši bez sankcija protiv ne radnika ali nekada su iste ne izbežne.

Vozač trolejbusa gr.br.159 razgovara preko telefona u kućici i ne obraća
pažnju na vreme polaska koje uveliko teče,gr.br.153 nije imao mesta da
stoji dole na okretnici zbog parkiranih kola i on se penje prema stanici ali
zbog parkiranog auta ispred obližnje trafike stao je na sred ulice i svira gr.br.159 da krene,ovaj ljutito izlazi iz kućice i skida motke i gr.br.153 odlazi a ovaj za njim,odreagovao sam uz par negodovanja pa mislim ajde
uklopiće se.
Oko 21:50 gr.br.143 koji treba da ide u 21:53 stoji u okretnici na desnoj
mreži i vozač drema,gr.br.153 koji ide tek u 22:10 staje u stanicu u nameri da propusti gr.br.159 koji ide u 22:01,vozač od gr.br.159 se zeza
i neće da obilazi a utom stiže i gr.br.143 koji ne može da prođe i kasni skoro 10 minuta.
Vozači se međusobno svađaju ko će da ide iako vozač gr.br.153 hoće bez
problema da ih pusti a oni sada neće da idu i još mi jedan od njih dobacuje kako ja ne radim svoj posao dok u gr.br.159 uveliko sede putnici.
U tom momentu kako sam dreknuo na njih da sam sam sebe iznenadio
,,Koga vi zajebavate,ti spusti motke a vas dvojicu da ne vidim ili vadim
papir za Prijave a vi odlučite...,,-i gr.br.159 i 143 odoše sa zakašnjenjem

Vozači autobusa sa lin.18 koji su pratili ovu priču su prokomentarisali da oni ne ustaju sa sedišta zbog obima posla i primaju manju platu u odnosu
na trole koji više stoje nego što rade a ne ispuštaju iz ruku telefon i džezve za kafu.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Uto Okt 27, 2009 10:28 am

Medaković jeste specifičan po tom pitanju jer taj terminus jedno vreme nije imao redovne Otpravnike pa je tu zavladao opšti javašluk.

E sada ima tu jedna stvar koju mnogi na Forumu ne znaju,mnogi naši Šefovi su nekada bili vozači ili radili na nekom radnom mestu unutar GSP
pa su sa sadašnjim vozačima ostala prijateljstva i poznanstva pa mnogi Otpravnici u strahu od ,,intervencije vozača,,ne smeju da preduzimaju mere jer Služba Kontrole saobraćaja je slaba i ne može da zaštiti svoje radnike pa Otpravnici koji rade svoj posao često budu prekomandovani na druge terminuse kako ne bi uznemiravali usnule vozače.
Ja bih sada da pokušam da izmenim nešto na tom terminusu pa ako ne uspem možda ću dobiti nagradu Surčin ili Padinsku Skelu ili Biro za Zapošljavanje,opasna su ovo vremena :lol:

Smiley kada kritikuješ Otpravnike uzmi ovo u obzir kao i to da je naša popularnost iz 70-tih odavno prošla tako da smo mi sada u istom rangu sa Kuvaricama i čistačicama. :cry:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod profa_chb » Uto Okt 27, 2009 2:48 pm

nivo IQ kod vozača trolejbusa je veoma diskutabilan, vraćam se ja jedno veče 31com iz grada, kao i uvek sa ortakom (nisam siguran da li je to veče dužio 938 ili 1007), kad u srpskih vladara kod skupštine stoji BKM333 u kvaru, a motke ostavio na mreži :!: drugi ga obilazi ali ne može zbog motki, a ovaj PAPAN se tek posle 2-3 minuta opšteg kolapsa setio da spusti motke, dok je malo falilo da ortak pređe u suprotnu traku da ne bi kasnio na konjarnik...šta reći :?:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Smiley » Uto Okt 27, 2009 3:43 pm

avramovicsasa je napisao:Medaković jeste specifičan po tom pitanju jer taj terminus jedno vreme nije imao redovne Otpravnike pa je tu zavladao opšti javašluk.

E sada ima tu jedna stvar koju mnogi na Forumu ne znaju,mnogi naši Šefovi su nekada bili vozači ili radili na nekom radnom mestu unutar GSP
pa su sa sadašnjim vozačima ostala prijateljstva i poznanstva pa mnogi Otpravnici u strahu od ,,intervencije vozača,,ne smeju da preduzimaju mere jer Služba Kontrole saobraćaja je slaba i ne može da zaštiti svoje radnike pa Otpravnici koji rade svoj posao često budu prekomandovani na druge terminuse kako ne bi uznemiravali usnule vozače.
Ja bih sada da pokušam da izmenim nešto na tom terminusu pa ako ne uspem možda ću dobiti nagradu Surčin ili Padinsku Skelu ili Biro za Zapošljavanje,opasna su ovo vremena :lol:

Smiley kada kritikuješ Otpravnike uzmi ovo u obzir kao i to da je naša popularnost iz 70-tih odavno prošla tako da smo mi sada u istom rangu sa Kuvaricama i čistačicama. :cry:

Pazi,meni ova tvoja priča deluje pomalo smešno...ako je tako,kao što kažeš,onda su ti vozači trolejbusa koji imaju "vezu",u najmanju ruku,glupi... :roll:
Kako oni mogu da budu tako sigurni da niko od tih par stotina ljudi koji svakodnevno p**de u npr. Medakoviću nemaju nekoga ko je "iznad" njih i njihovih šefova :?: Zar se uopšte ne plaše činjenice da mogu ostati bez posla :?:
Smiley
Član

Postod avramovicsasa » Sre Okt 28, 2009 8:05 am

Smiley je napisao:
avramovicsasa je napisao:Medaković jeste specifičan po tom pitanju jer taj terminus jedno vreme nije imao redovne Otpravnike pa je tu zavladao opšti javašluk.

Pazi,meni ova tvoja priča deluje pomalo smešno...ako je tako,kao što kažeš,onda su ti vozači trolejbusa koji imaju "vezu",u najmanju ruku,glupi... :roll:
Kako oni mogu da budu tako sigurni da niko od tih par stotina ljudi koji svakodnevno p**de u npr. Medakoviću nemaju nekoga ko je "iznad" njih i njihovih šefova :?: Zar se uopšte ne plaše činjenice da mogu ostati bez posla :?:

Već imam najave pojedinih putnika da će pozvati novinare da dođu na Medaković konkretno zbog linije 20 kao i zbog trolejbusa jer niko ništa ne preduzima a stanje je katastrofalno.
Ja lično svakodnevno obaveštavam svoje Predpostavljene o problemu pa
se nadam da neću dobiti glavnu ulogu u Kuriru,Večernjim novostima itd pošto je nama strogo zabranjen kontakt sa Medijima-procenite sami zašto.
avramovicsasa
Otpravnik

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije