Sve je to ok Sale sto si napisao ali par stvari moram cisto da prokomentarisem. Mene zanima jedino sta kaze zakon i na neki interni GSP pravilnik se ama bas ni malo ne obazirem. Ako zakon kaze da kontrolor ne moze da me legitimise onda se tu prica zavrsava(opet kazem ne treba da bude tako, bas zato i pricamo o svim manama), takodje nedaj boze kontroloru da se desi da proba fizicki da te zaustavi, tad je on vec u ozbiljnijem problemu...
E sad sto se tice automata licno sam za to da se zaduze ili vozaci ili neko na terminusu ko ce o tome da vodi racuna. Posto smo presli na novu tehnologiju ponistavanja karata kakva verujem ne postoji ni u Africi vise realno je lako naterati automat da ne radi ali opet o tome je neko trebao ranije da misli. Ja se inace jako, jako retko vozim autobusom i zato nemam povlasticu te kupujem kartu kad mi zatreba i iskreno nisam lud da se guram kroz autobus da ponistim kartu ako konkretni automat ne radi. Ne svercujem se u tom smislu, uvek ponistim kartu ali ako automat ne radi tu se za mene prica zavrsava. Nisam do sad naisao na kontrolu a da mi se desilo da nisam mogao da ponistim kartu ali vrlo lako bi se objasnio sa njima oko toga... P.S. Na primer vozila LUI Travela na 89 mesecima imaju samo jedan automato po vozilu i to uglavnom kod vozaca. Putnici za to nisu krivi.
Sto se tice kupovine karata u autobusu tu se vec malo vise ne slazemo. Ukoliko je omoguceno kupovanje karata u vozilu mene kao putnika apsolutno ne zanima to sto je vozac eskivirao da zaduzi karte. Jer eto desi se ta situacija, kiosci stampe, future plus itd rade do 8 sto znaci da ako ja u 9 hocu negde ostaje mi mogucnost da tu kartu kupim samo u vozilu. Nije moje da mislim da li je vozac ima. Duzan je da je ima cim je receno da se karta moze kupiti u vozilu. Ta situacija mi se za razliku od prosle desila, no kontrolor je samo pitao vozaca ima li karte ili ne i produzio dalje, nista mi nije rekao. Tj ne bi imao ni sta drugo da mi kaze...